23 Jan 2020  

KBH: Overskyet, 5 °C

Arbejderen får 25.000 kroner af Niels Hausgaard

Arbejderen får 25.000 kroner af Niels Hausgaard

Tirsdag, 22. august, 2006, 00:00:05

Niels Hausgaard giver de 25.000 kroner, han i fredags fik fra Gelsted-Kirk-Scherfig-Fondens kulturpris videre til Dagbladet Arbejderen. Det er vigtigt at støtte de kritiske røster i en tid med gratisaviser, der ikke sætter spørgsmålstegn, mener sangeren.

Sangeren Niels Hausgaard modtog fredag Gelsted-Kirk-Scherfig Fondens kulturpris på 25.000 kr. Han gav straks pengene videre til dagbladet Arbejderen.
- I en tid, hvor gratisaviser vælter på gaden – og ingen af dem sætter spørgsmålstegn ved det superliberalistiske system – er Arbejderen vigtig, siger Niels Hausgaard.
Han holder selv Arbejderen – foruden Nordjydske Stiftstidende – og læser jævnligt Kristeligt Dagblad, Politiken og Ekstra Bladet.
- Men Arbejderen stiller altid spørgsmål og giver informationer, man ikke kan finde andre steder. Det er ekstra vigtigt at støtte, da der er stærke kræfter, der ønsker at kvæle de kritiske stemmer for tiden, siger vendelboen.
I øjeblikket kører Arbejderen en klagesag mod Københavns Politi, der har censureret avisens dækning af Foreningen Oprør.
Avisens redaktør, Birthe Sørensen, er rørt og stolt over Niels Hausgaards støtte.
- Vi kan ikke overleve uden mange venner. Og vi er stolte over, at Niels Hausgaard er en af disse venner, siger Birthe Sørensen.

Læs mere om årets kulturpriser fra Gelsted-Kirk-Scherfig-Fonden

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. aug. 2006 - 00:00   30. aug. 2012 - 22:15

Kultur