16 Jul 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 11 °C

Protester mod angreb på ungkommunister

Protester mod angreb på ungkommunister

Fredag, 16. december, 2005, 00:00:00

Vi kræver respekt for demokratiet og et stop for angrebet på Tjekkiets Ungkommunister, skriver Comac fra Belgien

Den tjekkiske indenrigsminister modtager stærke fordømmelser af ministeriets trussel om at forbude Ungkommunisternes Forbund i Tjekkiet (KSM).
Arbejderens skrev om sagen i tirsdags og samme dag sendte Demokratisk Verdensforbund af Unge (WFDY) en protest, som fastslår, at ministeriets handling følger en tendens i flere øst- og centraleuropæiske lande:
'En sådan politik åbner for genoplivning af fascismens og nazismens spøgelse, som har medført ødelæggelse og død for millioner af mennesker. Mennesker i de nævnte lande har sammen med kommunister ydet talrige ofre i folkenes anti-fascistiske kamp under Anden Verdenskrig. De har tilsvarende spillet en vigtig rolle i kampen for at vinde de kollektive arbejder- og individuelle rettigheder, som nu trues i markedsøkonomiens navn', skriver WFDY i sin protest.
Forbundet peger også på, at et anti-kommunistisk memorandum fra Europarådets parlamentariske forsamling har været med til at bane vejen for den åbne anti-kommunisme, som nu truer KSM med forbud fra 31. december.
I dette memorandum udpeges 'klassekamp' og 'marxisme-leninisme' som totalitære ideologier. Med de samme argumenter mener Tjekkiets indenrigsministerium at KSM ikke kan betragtes som en legitim organisation i civilsamfundet.
WFDY sætter også det udemokratiske initiativ i sammenhæng med den såkaldte 'krig mod terrorisme' siden 11. september 2001 med henvisning til, at mistænkte kan overvåges og fængsles uden dommerkendelse og beviser.
Samtidig noterer WFDY, at truslerne om kommunistforbud også afslører magthavernes angst for styrken i de kommunistiske og socialistiske idéer - især blandt ungdommen.
Grækenlands Kommunistiske Parti har afleveret en protest til Tjekkiets ambassadør i Athen og Comac fra Belgien har sendt en protest til indenrigsministeren i Prag.
Comac er Belgiens Arbejderpartis ungdomsorganisation:
'KSM er Comac`s søsterbevægelse og bygger som os på Che Guevaras, Marx`, Engels` og Lenins idéer... Vi kræver respekt for demokratiet og et stop for angrebet på KSM', skriver Comac.

www.ksm.cz

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. dec. 2005 - 00:00   03. sep. 2012 - 19:04

Indland