21 Oct 2020  

KBH: Overskyet, dis, 11 °C

45 års terrorisme mod Cuba

45 års terrorisme mod Cuba

Fredag, 03. juni, 2005, 00:00:00

Terrorist-makkerparet Bosch og Posada er i USA. Bosch fik amnesti af Bush senior, mens Bush junior forsøger at hjælpe Posada.

af Fidel Castro
Igennem 137 år - fra 10. oktober 1868 og frem til i dag - har det cubanske folk kæmpet for sin uafhængighed; først mod spansk kolonialisme og siden mod USA's skiftende regeringers imperialistiske, ekspansive politik.
For første gang i denne epoke opnåede vi den 1.januar 1959 fuldstændig selvstændighed, da det cubanske folk, efter at have givet sparket til et blodtørstigt tyranni, som udlandet havde påtvunget os, begyndte at lede landet. Lige siden har dette heltemodige folk ikke én eneste dag undladt at forsvare retten til udvikling, retfærdighed, fred og frihed.
På grund af denne retfærdige og utrættelige bestræbelse, har vort folk været udsat for verdenshistoriens længstvarende, økonomiske krig og været mål for omfattende og hårde terroristiske anslag i mere end 45 år.
Én af de første og blodigste af disse handlinger var bombningen af skibet 'La Coubre' i Havannas havn, hvor 101 mennesker omkom og adskillige hundrede blev alvorligt sårede.
Den militære invasion i Svinebugten den 17. april 1961 var organiseret, trænet og udrustet af USA's regering. Den blev indledt med et forræderisk overraskelsesangreb udført af bombefly fra USA med cubanske kendingsmærker malet på siden. Invasionsstyrken blev transporteret, bevogtet og ledsaget af skibe fra USA's flåde, samt enheder fra flyvevåbenet og hæren, der skulle afvente at lejesoldaterne skulle etablere et brohoved og siden, med OAS`s (Organisationen af Amerikanske Stater) medvirken, yde støtte til en provisorisk regering, der end ikke fik tid til at lette fra Floridas lufthavn.

USA bag contraerne
Tilsvarende - fra de allerførste år efter sejren - blev bevæbnede grupper spredt overalt i vort land, De myrdede bønder, arbejdere, lærere og alfabetiseringskampagnens lærere, nedbrændte huse og ødelagde afgrøder og industrianlæg. Sabotagehandlinger med anvendelse af fosfor og sprængstof blev gennemført mod landets befolkning og økonomi. Vores havne samt fiskeri- og handelsfartøjer blev mål for konstante angreb. Diplomatiske delegationer og personale i udlandet blev udsat for angreb med sprængstof og skydevåben.
Diplomater blev myrdet, forsvandt eller såredes. Passagerfly blev sprængt enten før eller efter de lettede, som tilfældet var med flyet ved Barbados den 6. oktober 1976, der var fyldt med passagerer, hvis lig nu befinder sig uden for rækkevidde på havets bund.
Mere end én gang er sygdomme, der angriber mennesker eller husdyr og afgrøder, som spiller en vigtig rolle for vort folks fødevareforsyning, bevidst blevet spredt over vort land.
De mest moderne og dramatiske udslag af terrorisme , hvor højteknologi og kraftige bomber tages i anvendelse, er skabt og udviklet af USA's regeringer for at smadre vores revolution. Denne terrorisme er fortsat uhindret, såvel indenfor som uden for Cubas grænser, i gennem mere end fire årtier.

Bosch og Posada
Orlando Bosch og Posada Carriles, de to mest blodtørstige eksponenter for den imperialistiske terrorisme mod vort land, har begået dusinvis af afskyelige handlinger i utallige af den vestlige halvkugles nationer, herunder også på USA`s territorium. Tusindvis af cubanere har enten mistet livet eller blev sårede som konsekvens af disse foragtelige gerninger.
De samme agenturer og tjenester i USA, der oplærte de cubansk-fødte terrorister, uddannede - som alle ved - også de, som stod bag det brutale angreb mod Tvillingetårnene i New York, den 11. september 2001, hvor flere tusinde amerikanere mistede livet.
Sammen med Orlando Bosch - der på dét tidspunkt var leder af CORU, en organisation skabt af CIA - var Posada Carriles ikke alene indblandet i attentatet mod Cubana flyet. Han har siden ligeledes organiserede snesevis af mordforsøg på medlemmer af den cubanske revolutions øverste ledelse og han stod bag adskillige bombeattentater mod cubanske turisthoteller.
Samtidigt arbejdede Orlando Bosch, som angiveligt var på flugt fra de nordamerikanske myndigheder, sammen med Chiles diktator Augusto Pinochets undertrykkelsesapparat om kidnapning og drab på kendte chilenske statsborgere som Carlos Prats og Orlando Letelier 1), og har organiseret 'forsvindinger' af adskillige chilenske antifascister samt kidnapning og drab på cubanske diplomater. Fra sin fængselscelle i Venezuela beordrede han sine lejemordere til at udføre terroristiske aktioner.
Disse skumle typer har altid modtaget deres ordrer fra USA's regeringer og deres særlige tjenester. Og nu slipper de i modstrid med loven for anklager og straf. Det er tilfældet med Orlando Bosch, som George Bush senior gav amnesti. Tilsvarende har USA`s nuværende præsident tolereret Posada Carriles tilstedeværelse i ugevis på USA's territorium. Det er en alvorlig krænkelse af landets egene love, begået af de, der har det største ansvar for at beskytte USA`s befolkning mod terror-angreb.

March for liv og fred
Samtlige Posadas terror-aktiviteter, blandt andet bomberne mod hotellerne i Havanna og mordplanerne, er finansieret af USA's regeringer via den notorisk berygtede Cubansk-Amerikanske Nationale Stiftelse (CANF) - helt fra organisationens tidligste start under Reagan og Bush i 1981. Aldrig har personer optrådt så uhæderligt og dobbeltmoralsk.
Dette er ikke en demonstration vent mod USA befolkning. Som vi tidligere har udtrykt det - og som vi gentager her i dag - er dette en demonstration mod terrorisme - for livet og freden, også for vore nordamerikanske brødre og søstre, hvis moralske værdier, vi stoler fuldt og fast på.
Ned med terrorisme!
Ned med nazistiske doktriner og metoder!
Ned med folkemord!
Længe leve solidaritet, broderskab og fred blandt folkeslagene!
Længe leve sandheden!
Lad os gå fremad - alle stolte forsvarere af de smukke ideer, som trodser farer og frygt og modstandernes enorme magt - menneskeheden længtes efter retfærdighed.

Præsident Fidel Castros tale ved demonstration mod terrorisme den 17. maj 2005. Over en million cubanere passede forbi USA`s interessekontor i Havanna.

Note:
1)Carlos Prats var en demokratisk general, som var imod Pinochets kup mod Allende-regeringen. Orlando Letelier var Allende-regeringens FN-ambassadør. Oversat af Arbejderen, der har indsat overskrifter.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. jun. 2005 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:17

Idekamp