16 Apr 2021  

KBH: Let skyet, 9 °C

En belejlig kontaktannonce

En belejlig kontaktannonce

Fredag, 12. december, 2003, 00:00:00

Som jord-og betonarbejdsmand har man krav på at få stillet en skurvogn til rådighed på sit arbejde, med mulighed for omklædning og vask, og med adgang til toilet. Når man farer meget rundt på småjobs, sker det imidlertid af og til, at man ikke slæber skur med sig rundt, men indvilger i at få skurpenge i stedet for, og tager til takke med, hvad mester ellers kan finde af faciliteter at anvise i lokalområdet.

af Kjeld Stenum
Det er ikke altid, dette sker med hele sjakkets gode vilje. Det sker, at det blot bliver aftalt mellem bajdsen og mester, når de ringer sammen efter fyraften.
Så sker det, bajdsen må lægge ører til et par bemærkninger fra resten af sjakket dagen efter. Således var bajdsen og et par mand mere fra sjakket blevet sendt ind til et mindre job i forbindelse med noget gårdrenovering i en ejendom lige overfor Kongens Have og Rosenborg Slot.
Bajdsen gad ikke at gøre mester sur ved at forlange skur, slet ikke, når det ikke drejede sig om flere mand. Desuden lå der et toilet lige overfor, i kælderen under et toilethus, der lå i kanten af Kongens Have, så det var jo ingen sag.
Kalle og Ejnar så ikke helt tingene på samme måde. Ejnar plejede ikke at tage den slags så tungt og besøgte kælderen allerede om formiddagen. Men da han kom op, skældte han ud. Det her var ikke noget at byde folk.
Herefter gik Kalle og holdt sig. Hvis Ejnar fandt et lokum uhumsk, så var det ikke værd at gæste. Henunder middag måtte han dog give sig. Hvis der skulle være plads til madpakken, måtte der skaffes plads.
Så da de to andre satte sig ind i firmabilen for at spise madpakke, gik Kalle i kælderen. Han havde haft en del, han skulle af med, så der gik syv-otte minutter, før han kom op igen.
- Føj for den lede!
- Ja, de er før set renere. Det er både sikkert og vist.
- Åh, de går vel an, bare sådan for en enkelt dag.
- Går an? Ja, en skide jord-og betoner kan man byde hvad som helst. Har du været dernede? Lokumsbrættet har vist ikke set skrubbe og sæbe i måneder.
- Det er sgu da bare fordi Ejnar har været dernede, din original. Du kunne have taget det andet lokum.
- Du kan selv være oggernal. Det andet var sgu ikke bedre.
- Nej, det er nok ikke det sted, hvor prinserne sætter deres røve, hvis de bliver skidetrængende, når de er oppe og besøge kronjuvelerne. Det holder jeg med Kalle i.
- Prinser har sgu da ikke røve, mand.
- Gu har de da så.
- Gu har de da ej!
- Gu har de da så. Alle mennesker har sgu da en røv.
- Gu har de ej. Når man er prins, så hedder det ... en mås!
- Mås? Hold da kæft, mand. Det kan du sgu selv være! Mås!
- Jo, det er fandeme rigtigt. Det er ikke kun prinser, det er alle med blåt blod. I mine unge dage da lå jeg i telt på Anholt. Vi lå ude på sandstranden, det kunne man dengang, hvis man betalte tyve kroner pr. telt pr. nat til Anholts ejer. Men Anholts ejer dengang var en greve, og han hed von der Maase. Måske er det ham endnu, det ved jeg ikke. Og om aftenen, når der var chance for at komme til at se nogen piger uden tøj på, så gik von der Maase rundt ved alle teltene og kiggede ind og spurgte, om folk havde betalt. Nå, men det var et sidespring. Sagen er, at han hed von der Maase, og det betyder 'fra måsen', og sådan hed han, fordi han var kommet fra sin mors mås, hun var nemlig en adelsdame.
- Hold da kæft, gjorde han virkelig det? Gik rundt ved alle teltene for at kontrollere, om folk havde betalt?
- Ja, det gjorde han sgu da. Men det var hans navn, det drejede sig om.
- Hold da kæft! For skaldede tyve kroner! Og han var greve!
- Ja, det kunne du nok ikke finde på. Det er også derfor, du bare er fattigrøv!
- Hold da kæft! Du snakker også bare udenom! Du vil ikke høre om de lokummer!
- Så lad mig høre da. Hvad er der med de lokummer, bortset fra, at du satte dig på det lokumsbræt, som Ejnar havde overskidt!
- Hvad der er mere end det? Hold da kæft mand, ja hvad er der ikke! For eksempel så er der hverken lukker eller lås på dørene, så man skal hakke neglene i dem og holde godt fast, hvis de ikke skal gå op, mens man sidder og skider. Og så er det ikke til at nå lokummet med røven!
- Hvad siger du? Ja okay så, jeg kan godt høre, det der lyder ikke helt nemt.
- Ikke helt nemt? Det er sgu under al kritik, mand. Det kan det ikke være to meninger om. Og så lå der et kondom og boblede nede i lokummet.
- Ja, hold kæft mand! Så du, hvor væggene var overmalede med kontaktannoncer? Det er sgu ikke småting, der trives i folks fantasi.
- Altså, dernede er det sgu ikke bare fantasi. Det kondom var sgu rigtigt nok. Og det så ret nybrugt ud!
- Jomen...hvad folk dog kan få sig til at skrive. Så du den med ham, der gerne ville lave dyb røvslik, lige efter at man havde været på toilettet?
- Så den? Den svarede jeg sgu da på, mand!
- Hvad gjorde du? Nej altså helt ærligt...
- Vel gjorde jeg da så. Det er sgu da meget praktisk, for helvede, der var jo heller ikke noget lokumspapir...

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. dec. 2003 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:17

Idekamp