21 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 10 °C

Ikke en krone til arbejdsskadede

Ikke en krone til arbejdsskadede

Fredag, 13. september, 2002, 00:00:00

Hvorfor er der ikke et ord om en arbejdsskadereform i finanslovsforslaget, når regeringen godt ved, den kommer, og at den koster penge.

af Søren Søndergaard MF, Enhedslisten
En af de åbenlyse mangler i regeringens forslag til finanslov er, at der ikke er afsat en eneste ekstra krone til erstatninger for arbejdsskader. Det på trods af, at alle ved, at der er behov for en reform af arbejdsskadesystemet, som i dag er håbløst forældet.
Tusindvis af ulykker og nedslidningsskader bliver ikke anerkendt. Ikke alene ved alle, at tingene skal ændres. Der er også et flertal i Folketinget, som er parat til at gennemføre en arbejdsskadereform.
Oveni det ved regeringen også noget, vi andre ikke ved. Den har nemlig en betænkning fra arbejdsskadeudvalget liggende på bordet. En betænkning, som i skrivende stund ikke er offentliggjort, selv om det skulle være sket i august.
Hvorfor er der ikke et ord om en arbejdsskadereform i finanslovsforslaget, når regeringen godt ved, den kommer, og at den koster penge. Man kan godt få den tanke, at der er tale om et skuespil, hvor forbedringer for de arbejdsskadede er lagt ud som en godbid, Dansk Folkeparti kan få med i den endelige finanslov.
Så kan Dansk Folkeparti få lov til at pudse den sociale glorie og forsvare, at de ikke støtter mere omfattende forbedringer, og regeringen kan sikre sig mod at skulle bruge det nødvendige antal kroner.
Alle er glade, bortset fra dem, det handler om - de arbejdsskadede, som endnu engang må leve med en dårlig reform, hvor alt for mange nedslidningsskader stadigt ikke bliver anerkendt. Det vil være for ringe.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. sep. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp