31 Oct 2020  

KBH: Overskyet, dis, 12 °C

- Forståelsen for fagbevægelsen er vokset

- Forståelsen for fagbevægelsen er vokset

Onsdag, 11. september, 2002, 00:00:00

Dagbladet Arbejderen har snakket med Thomas Sæhl fra de strejkende DR-journalisters kampagnegruppe. Han understreger, at han svarer på egne vegne.

Hvad forventer du, at I får ud af strejken?
- Jeg forventer, at der kommer en overenskomst vi kan sige ja til uden Ny Løn Ultra. En overenskomst hvor tillidsfolk har indflydelse på, hvor meget vi skal have i løn.
Hvordan opfatter du mediernes dækning af jeres konflikt?
- Meget blandet. Som journalister burde vi få en ideel dækning, men sådan har det ikke været. Specielt i starten var det svært at få vores synspunkter ud. Mange borgerlige aviser har skrevet ledere vendt mod os. Men dækningen er blevet meget bedre de sidste 14 dage.
Vil I fremover selv dække arbejdskonflikter på en anden måde?
- Det tror jeg ikke. For mig vil der ikke være nogen ændring. Forståelsen for fagbevægelsen er vokset og forståelsen for at man kollektivt kan forbedre løn og arbejdsvilkår. Men du får mig ikke til at sige, at vi tidligere har sat os på arbejdsgiverens side i dækning af konflikter.
Vil I fremover have en anden holdning til at støtte andre grupper i konflikt?
- Det håber jeg. Jeg håber, at konflikten har været en øjenåbner.
Fra den faglige konference i lørdags er der en opfordring til at opbygge tillidsmandsringe. Er det et arbejde I vil gå ind i?
- Helt ærligt det tror jeg ikke. Vores tillidsfolk har ikke tradition for den slags og sådan tror jeg desværre det stadig er.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. sep. 2002 - 00:00   03. sep. 2012 - 11:54

Nyheder