31 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 12 °C

Regeringen må sige fra over for Israel

Regeringen må sige fra over for Israel

Fredag, 06. september, 2002, 00:00:00

Danmarks kommunistiske Partis (DKP) landsledelse fordrer konsekvens i regeringens politik over for Israel

Udtalelse fra Danmarks Kommunistiske Partis landsledelsesmøde den 1. september 2002
Israel har i den forløbne sommer begået en række nye uhyrlige krigsforbrydelser i sin undertrykkelseskrig mod det palæstinensiske folk.
På Vestbredden er private beboelseshuse systematisk blevet jævnet med jorden for at ramme påståede 'terrorister' eller deres familier. En historisk fæstning blev sprængt i stumper og stykker med det formål at dræbe de personer, der opholdt sig i bygningen. Disse handlinger er ren terror.
Men det værste var, da israelske kampfly i jagten på en påstået 'terrorist' bombede en beboelsesejendom i Gaza og herunder dræbte en række sagesløse personer, blandt dem ni børn.
Der er grund til at antage, at både det israelske militær og den israelske regering (eller i hvert fald dens chef, krigsforbryderen Ariel Sharon) var fuldt vidende om, at der opholdt sig civile i bygningen, og med overlæg dræbte disse ved det natlige angreb for at sabotere et ventet tilbud fra Hamas om indstilling af denne organisations selvmordsaktioner i Israel. Terrorhandlingen har med rette oprørt den samlede menneskehed. Den danske udenrigsminister har betegnet den som 'fuldstændig uacceptabel'.
Det er glædeligt, at også den danske udenrigsminister nu kan se det uacceptable i den israelske stats terror mod palæstinenserne. Det spørgsmål, der herefter melder sig, er:
Hvor længe vil udenrigsministeren og regeringen blive ved med at acceptere det uacceptable? Hvornår siger Danmark fra over for Israel? Det seneste danske 'fredsudspil' peger desværre ikke i den retning.
Man kan ikke standse volden uden at fjerne voldens årsager. Fred kræver først og fremmest fuld israelsk tilbagetrækning fra alle besatte områder, herunder opgivelse af bosættelserne, og indstilling af den israelske undertrykkelseskrig, dernæst en israelsk anerkendelse af den palæstinensiske stat som stipuleret i fredsudspillets punkt 3.
Når disse betingelser er opfyldt, vil den palæstinensiske modstandskamp og med den den palæstinensiske modterror ophøre af sig selv. Det må udenrigsministeren klart meddele israelerne, hvis han ønsker sine ord taget for gode varer.

Vedtaget af Danmarks Kommunistiske Partis landsledelse den 1. september

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. sep. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp