31 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 12 °C

Bush må bremses

Bush må bremses

Fredag, 06. september, 2002, 00:00:00

I denne situation, og specielt nu hvor Danmark har EU-formandskabet, bør den danske regering tage klar afstand fra de amerikanske krigsplaner. Al dansk støtte må på forhånd udelukkes.

Udtalelse fra Danmarks Kommunistiske Parti
Meget tyder på, at USA definitivt har besluttet sig for en ny krig mod Irak. Krigen begrundes i kampen mod den internationale terrorisme.
Det kan ganske vist ikke dokumenteres eller blot sandsynliggøres, at Irak har nogen som helst forbindelse til international terrorisme. Det betyder også mindre. USA har brug for krigen for krigens egen skyld: For at demonstrere sit krav på verdensherredømmet. For at køre FN og andre internationale organer ud på et sidespor. For at blæse nyt liv i sin kriseramte økonomi.
Endnu en gang er oprustning og krig den redningsplanke, der skal frelse den kapitalistiske økonomi. Den internationale terrorisme er et velegnet påskud. Terrorismen findes overalt, hvor man ønsker at se den. Ethvert land kan gøres til krigsmål. Valget af Irak er sandsynligvis motiveret af, at USA troede at kunne regne med verdens opbakning eller i det mindste med velvillig neutralitet hos sine allierede. Det synes ikke at blive tilfældet. Tyskland og Frankrig har allerede sagt fra. Iraks arabiske nabolande vil ikke være med.
I denne situation, og specielt nu hvor Danmark har EU-formandskabet, bør den danske regering tage klar afstand fra de amerikanske krigsplaner. Al dansk støtte må på forhånd udelukkes. Bryder krigen alligevel ud, må ikke alene den danske stat holde sig neutral, men det må forbydes danske virksomheder, herunder danske og danskejede rederier, at bidrage til krigsindsatsen, også på rent forretningsmæssigt grundlag. Overtrædelse af forbudet bør få konsekvenser.
For godt nok er Saddam Hussein en slyngel og massemorder, der ikke mindst har mange kommunisters liv på sin samvittighed, men det er ikke ham, der truer med verdenskrig. Det er - med hans egne ord - George Bush. Han må bremses.

Vedtaget af DKP's landsledelse den 1. september

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. sep. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp