08 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 24 °C

Opvarmning til krig

Opvarmning til krig

Torsdag, 05. september, 2002, 00:00:00

Bush og ´høgene´ i hans regering og militærrådgivning har i lige så lang tid sagt, at det ikke nyttede noget at få FN-inspektører ind - det var bedre at gå i krig med det samme

af Susanne Arends, Lønstrup
I flere måneder har den amerikanske regering forsøgt at varme op til en ny krig mod Irak. Denne gang har Saddam Hussein i lang tid sagt, at man vil tillade FN-inspektører, som skal undersøge, hvad Irak har af især kemiske våben.
Bush og 'høgene' i hans regering og militærrådgivning har i lige så lang tid sagt, at det ikke nyttede noget at få FN-inspektører ind - det var bedre at gå i krig med det samme. Efter mange uger fik det Saddam Hussein til i slutningen af august at sige, at det var jo ligegyldigt, om man åbnede for FN eller ej, for Bush ville angribe under alle omstændigheder.
Debatten i USA om en eventuel kommende krig fik ny næring og i den forgangne weekend var tv-stationen CNN fuld af interviews og debatprogrammer med diverse 'eksperter'.
Søndag havde CNN en times debat med senatsmedlem Richard Lugar og forhenværende militær rådgiver Brezinzki. Brezinzki's kommentar til Saddams seneste udtalelser var:
'Når Irak nu ikke vil åbne op for FN-inspektion, bliver det 'a piece of cake' at få hastet en beslutning om at angribe igennem senatet - og også i FN's sikkerhedsråd'
Sådan kan man også lave politik.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. sep. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp