08 Aug 2020  

KBH: Spredte skyer, 26 °C

Ved Kai Krontofts død

Ved Kai Krontofts død

Onsdag, 04. september, 2002, 00:00:00

I Spaniens-sagen hedder det ´Vi lover at ære dit minde, derved at vi fører til sejr...´. Det er i den ånd vi altid vil huske og savne Kai.

Han var en fanden-i-voldsk fyr, ærlig og kompromisløs. En af dem der er alt for få af i både i dansk fagbevægelse og den kommunistiske bevægelse.
Kai blev kun 42 år. Alt for tidligt gik han bort. Han var allerede savnet af mange de sidste par år, hvor han var syg. Hans kompromisløshed gjaldt ikke kun andre, men også ham selv. Han gav sig selv til det yderste, spændte buen for hårdt, og han betalte med en al for tidlig død.
Vi kendte Kai som sømand, kommunist og en eftertænksom fyr.
Sømandsforbundet var som hans far og mor. Han gav utrolig meget til forbundet, som også gav Kai meget tilbage. Men måske burde man havde slået i bordet og bedt Kai om at slappe lidt af - bare en gang i mellem.
Om hans indsat kunne man i Ny Tid i 1996 læse følgende 'Hvem kender ikke Kai fra Mols-linien, der både før og efter sit valg til forbundets bestyrelse i 1993 har været helt oppe på dupperne i faglig henseende, deltaget i forreste linie i såvel vores egne som i andres aktiviteter - blandt andet i den lange og seje kamp mod Europa-linien, hvor han uge efter uge camperede på havnen i Gedser og vandrede ud og lagde ryg til adskillige knebelslag når ordensmagten forvirrede sig af misforstået pligt til at beskytte skruebrækkerne fra Metal Søfart'.
Mange andre har mødt Kai i kamp.
I den anti-nazistiske bevægelse gjorde han en stor indsats, hvor han som medlem af Demos i al for kort tid nåede at gi' sit bidrag til vores fælles kamp mod nazierne.
Eller det var i solidaritetsarbejdet med Ribus chaufførerne i Esbjerg, hvor Kai også spillede i vigtig rolle.
Da skraldemændene i Århus havde brug for solidaritet, var har også at finde dér - i forreste række.
Kai var en af de få, der altid bevarede begge ben på jorden, og aldrig glemte hvorfra man kommer. En for hvem medlemmerne og hans kammerater altid stod i centrum.
I Spaniens-sagen hedder det 'Vi lover at ære dit minde, derved at vi fører til sejr...'. Det er i den ånd vi altid vil huske og savne Kai.
Æret være hans mide.

Eric EriksenJan Mathisen

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. sep. 2002 - 00:00   03. sep. 2012 - 11:54

Nyheder