19 Jan 2021  

KBH: Overskyet, tåge, 1 °C

Hvem holdt du med Anders...

Hvem holdt du med Anders...

Lørdag, 31. august, 2002, 00:00:00

En kommunist giver svar på regeringens mistænkeliggørelse af kommunisternes rolle under Den Kolde Krig

Åbent brev fra Niels Erik Danielsen, Høng

Til statsminister Anders Fogh Rasmussen
Jeg har læst, at du overvejer en sandhedskommission om hvem der holdt med hvem, som blandt andet skal klarlægge hvem kommunisterne holdt med under den kolde krig.
Jeg vil gerne prøve at forklare, hvem jeg holdt med.
Mit medlemskab af DKP skyldtes blandt andet Vietnamkrigen. Og i den sammenhæng er der ingen tvivl i mit sind, jeg holdt med vietnameserne. USA's bestialske krig, blandt andet med oversprøjtning af 71 millioner liter plantegift over Vietnams skove, gjorde det ikke vanskeligt den gang eller nu, at finde ud af hvem jeg holdt med. Jeg støttede også vietnamesernes angreb og fjernelse af det despotiske og morderiske Pol Pot styre. Et styre som skiftende danske regeringer officielt anerkendte.
I det sydlige Afrika kæmpede afrikanerne mod apartheid. Og jeg holdt med afrikanerne mod de hvide. Og jeg støttede af et rødt hjerte cubanernes hjælp mod de nationalistiske UNITA styrker. Jeg støttede også boykotten af Sydafrika.
I Chile 1973 myrdede fascisterne under Pinochets ledelse tusinder af mennesker, som kun havde gjort en ting - de havde arbejdet for mere demokrati og nogen havde også arbejdet for socialisme. Jeg støttede og holdt med de kommunistiske og socialistiske kræfter i Chile.
I Portugal 1974 arbejdede en bred koalition fra borgerlige til kommunister på at vælte det fascistiske diktatur. Også i denne sammenhæng var det nemt at vælge side. Jeg holdt med de demokratiske kræfter herunder kommunisterne.
I Mellemamerika var der flere omvæltninger blandt andet i Nicaragua. Også her var det en glæde at kunne holde med de revolutionære, som fik væltet diktatoren.
I Danmark holdt cirka halvdelen af befolkningen sammen mod det udemokratiske EF senere EU. Jeg vil klart og tydeligt sige, at jeg ikke holder med EU.
Talrige andre eksempler kan nævnes. Hvis du ønsker yderligere om hvem jeg holdt med, kan du bare skrive til mig.
Men når talen er om ovenstående eksempler kunne jeg godt tænke mig at vide om hvem du holdt med. Støttede du USA's krig i Vietnam. Støttede du boykotten af Sydafrika. Hvad tænkte du den 11. september 1973 da Pinochet druknede det socialistiske demokrati i blod.
- Hvem holdt du med?
PS: I flere af ovennævnte eksempler var min holdning i overensstemmelse med USSR's holdning hvilket jeg opfattede som meget positivt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


31. aug. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp