19 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Demonstration mod værtshuset Hr. Nielsen

Demonstration mod værtshuset Hr. Nielsen

Torsdag, 29. august, 2002, 00:00:00

Racediskrimination på værtshuset Hr. Nielsen, Jomfru Ane Gade, Aalborg

af Jakob Ashtar, Aalborg
Jeg hedder Jakob og er født og opvokset i Danmark, men har en anden etnisk baggrund. Min far er fra Israel, og min mor er dansker. Jeg er 29 år og studerer til daglig på Aalborg Universitet, hvor jeg læser til civilingeniør.
Jeg fester som alle andre og kan godt lide at drikke lidt, når jeg går i byen. Fredag nat den 16. august blev jeg nægtet adgang til værtshuset Hr. Nielsen, Jomfru Ane Gade 11, Aalborg med begrundelsen, 'der er for mange udlændinge derinde'.
Min studiekammerat, som er dansk og ser dansk ud, fik at vide af samme dørmand at han godt kunne komme ind, men at jeg ikke kunne. Hvor mange gange skal dette ske, før der bliver gjort noget ved det? Hr. Nielsen er efterhånden berygtet for at føre denne 'syd-afrikanske' apartheid-politik.

Det er jo ikke første gang at danskere med anden etnisk oprindelse bliver afvist af dørmændene på Hr. Nielsen. Det er ulovligt! Politiet har indtil videre ikke gjort noget. Jeg har indgivet anmeldelse til politiet i går den 21. august og afventer svar fra dem. Sagen er ligetil.
Det er en overtrædelse af 'Lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af race med videre', §1 stk. 2. Udover at det er en oplagt sag for politiet, mener jeg også, at det er en sag for Bevillingsnævnet i Aalborg, da de ikke må udstede bevilling til et sted, hvor der foregår ulovligheder.
Jeg arbejder på at få sat et eller andet igang mod Hr. Nielsen. Jeg har derfor fastsat tidspunkt, dato og sted for en demonstration mod Hr. Nielsen i forbindelse med ovennævnte episode. Jeg finder det yderst bemærkelsesværdigt, at loven mod racediskrimination ikke håndhæves.
Når diskotekerne lukker mindreårige ind er bevillingsnævnet/politiet hurtigt ude med bøder og advarsler. Men når menneskerettigheder brydes, sker der ikke noget.
Til formålet og for at kunne koordinere denne indsats har jeg oprettet en mail-adresse som folk kan henvende sig til, hvis de selv har været udsat for noget lignende og gerne vil skrive om det eller hvis de vil deltage i demonstrationen mod Hr. Nielsen.

Om demonstrationen:
Mødested: Nytorv, Aalborg Dato: Lørdag 14. september 2002 Tid: Kl. 12 Formål: At demonstrere mod værtshuset Hr. Nielsen's racediskrimination overfor mennesker med anden etnisk oprindelse/baggrund. Tilmelding via email: protest@mail.dk
Der er dags dato (26. august, red.) anmodet om tilladelse til demonstrationen. Flere politikere vil deltage i demonstrationen for at vise deres sympati. Adskillige andre har udsendt pressemeddelelser, hvor de tager afstand fra Hr. Nielsens racediskriminerende politik.
Jeg håber, at du/I kan medvirke til at budskabet bliver spredt!
Det ville være alletiders, hvis musikere som for eksempel Outlandish kunne komme for at vise deres støtte.
Derudover opfordrer jeg også dørmændene i Jomfru Ane Gade til at deltage for at vise, at de heller ikke bryder sig om den politik, Hr. Nielsen har valgt at føre.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


29. aug. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp