22 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, dis, 13 °C

Nord-Syd forsoning i fare

Nord-Syd forsoning i fare

Onsdag, 28. august, 2002, 00:00:00

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea tager skarpt afstand fra Bush-regeringens leg med ilden i Korea og kræver, at krigsøvelsen omgående stoppes.

af Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Trods de positive meldinger fra Seoul om et vellykket Nord-Syd regeringsmøde og den første officielle Nord-Syd festival i midten af august, har USA den 19. august 2002 iværksat en 13 dages omfattende krigsøvelse i Sydkorea vendt imod Nordkorea.
I den amerikansk ledede øvelse, der kaldes 'Ulji Focus Lens', deltager de 40.000 permanent stationerede amerikanske soldater i Sydkorea og amerikanske soldater fra Japan og Guam-basen i Stillehavet sammen med et par hundrede tusinde sydkoreanske soldater.
Den aggressive krigsmanøvre har åbenlyst til formål at indøve angreb på Nordkorea med blandt andet masseødelæggelsesvåben. USA har permanent stationeret over 1000 atomsprængladninger i Sydkorea.
Nordkorea kræver, at USA omgående stopper den provokerende krigsøvelse 'Ulji Focus Lens', der nu direkte bringer den genoptagne Nord-Syd-dialog og forsoning i fare. Nordkorea lægger ansvaret på konsekvenserne af denne nye alvorlige udvikling på USA og erklærer, at man i Nordkorea er rede til dialog, men også til krig, hvis det bliver nødvendigt.
Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea tager skarpt afstand fra Bush-regeringens leg med ilden i Korea og kræver, at krigsøvelsen omgående stoppes. For at det koreanske folks bestræbelser for en uafhængig og fredelig genforening skal gå i opfyldelse, må USA helt ud af Korea.
Derfor støt kravet: USA ud af Korea!

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. aug. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp