21 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 10 °C

Spindoctorer lægger linjen

Spindoctorer lægger linjen

Tirsdag, 13. august, 2002, 00:00:00

Nyrup lægger op til en anden indpakning af den samme politik som partiet tabte valget på sidste år

De sidste fem dage er det virkelig lykkedes for Nyrup at finde vejen tilbage til mediernes forsider.
Vi har næsten hørt mere til Socialdemokratiet siden fredag, end i de foregående ni måneder siden valget.
'Der er brug for et kursskifte, hvis vi skal generobre regeringsmagten', tordner Nyrup.
Det har han evig ret i. Problemet er, at den tidligere statsminister lægger op til at fortsætte højredrejningen af partiets politik, væk fra alt hvad der ligner solidarisk politik som tager udgangspunkt i arbejdernes og de dårligst stilledes behov.
Nyrup lægger op til en anden indpakning af den samme politik, som partiet tabte valget på sidste år. Nu skal smarte reklamefolk hjælpe til med at sælge budskabet på en enkel måde, som går rent ind hos vælgerne.
Nyrup nægter at se i øjnene, at socialdemokratiet tabte fordi vælgerne havde mere tillid til at Venstre ville tage hånd om velfærden. Nu hvor befolkningen oplever, hvad Venstres velfærdsløfter reelt er værd, benytter Nyrup sig ikke af chancen til at lancere et reelt alternativ til den liberale politik. I stedet fortsætter han med at klistre sig tæt op af de borgerliges politiske budskaber.
Den socialdemokratiske top vil blandt andet satse på lov- og ordenpolitikken for at vinde taburetterne tilbage. Det hedder også, at indsatsen for de svageste grupper skal stå øverst på dagsordenen. Men alene et blik på de folk som Nyrup vil køre i front, viser hvad han har at have den snak i.
På Nyrups favoritliste er socialdemokrater, der har været bannerførere for at partiet skulle droppe sin modstand mod udlicitering af pleje- og omsorgsarbejde og iøvrigt bevæge sig væk fra princippet om ens skattefinansierede sociale ydelser til alle.
Blandt andet er Jens Christiansen, Nyrups bud på ny næstformand, tidligere udviklingschef for ISS's servicevirksomhed for ældre. Det var under hans ledelse at rengøringsgiganten holdt sit indtog på en række danske plejehjem.
Det er politik af den skuffe, som Nyrup mener valget skal vindes på.
Under dække af at ville ruste partiet til at vinde tabte stemmer tilbage, har Nyrup startet en fraktionskamp af værste skuffe på et uprincipielt grundlag. Der går en lige linie fra kongemordet på Auken for ti år siden, frem til det vi oplever i dag.
Som en ren diktator troede Nyrup, at han kunne gå ind og diktere sammensætningen af en ny ledelse. Det kup blev afvist i første omgang. Men det var kun første spæde skridt på den vej Nyrup har udstukket frem til Statsministeriet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. aug. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp