21 Oct 2020  

KBH: Overskyet, 10 °C

Få et par nye briller

Få et par nye briller

Lørdag, 22. juni, 2002, 00:00:00

Det er ingen analogi mellem Israel og tyskernes besættelse af blandt andet Danmark under anden verdenskrig.

af Claus Rasmussen, Frederiksberg

Kære Freja Wedenborg.
Efter at have læst dit læserbrev fra tirsdag den 18. juni har jeg set mig nødsaget til at korrektere nogle af de fejl og mangler, som sprang i øjnene.
Det var i maj 1948 ikke Israel, der angreb fem omkringliggende arabiske regimer. Derimod angreb fem ikke demokratiske arabiske nationer i fællesskab Israel, efter at Israel helt legalt havde udråbt sig til en suveræn nation.
Det er ingen analogi mellem Israel og tyskernes besættelse af blandt andet Danmark under anden verdenskrig. Eksemplerne er legio, her er et enkelt:
Danmark angreb ikke Tyskland, hvorefter tyskerne i selvforsvar erobrede Danmark som et værn mod fremtidig aggression. Det er direkte uansvarligt og ikke mindst uhistorisk at hævde nogen form for kvalitativ lighed eller med andre ord: at postulere en lighed, der retfærdiggør analogien.
Man skal generelt være varsom med at anvende termer så som anti-semitisme og lignende. Men det, der snarere er problemet, er tykkelsen på de ideologiske briller hvormed man anskuer verden og dens tildragelser. Her mener jeg nok, at både Arbejderen og Freja Wedenborg kunne have nødigt at få et par (forfriskende) nye briller.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. jun. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp