29 Mar 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 4 °C

USA´s olympiske løgn

USA´s olympiske løgn

Onsdag, 15. maj, 2002, 00:00:00

Anklagerne mod Cuba om at udvikle biologisk våben er led i en aggressiv plan rettet mod Latinamerika

Det kan ikke undre, at Cubas præsident Fidel Castro er blevet meget vred over USA's anklager om at Cuba udvikler biologiske masse-ødelæggelsesvåben.
For dem der kender blot en smule til den cubanske revolutions moral og etik er det heller ingen overraskelse, at han tilbageviser anklagerne med både politisk vid og uomgængelig dokumentation. Det gjorde han i en tv-transmitteret tale torsdag den 9. maj - tre dage efter at USA's viceudenrigsminister John Bolton kom med sine fuldstændigt udokumenterede anklager. Castro kaldte Boltons anklager for 'løgne af olympisk størrelse'.
Kort efter tog Castro imod den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter i lufthavnen. Og nok så overraskende er det, at den estimerede Carter på sin første dag i Cuba havde mod til at bekræfte cubanernes holdning.
Der ikke er nogen beviser for at Cuba har eller deler viden om biologiske våben med såkaldte 'slyngelstater' - sådan som Bolton påstod.
Carter sagde dette efter sit besøg på et bioteknologisk forskningscenter i Havanna, og henviste til eksperter hjemme i USA, som han havde opsøgt inden afrejsen til Cuba.
Boltons anklager bliver også hudflettet af den højreorienterede amerikanske tænketank Stratfor. Stratfors analyse fastslår, at anklagerne ikke alene handler om Cuba. Det er en anklage, som Bush-regeringen skal bruge i Latinamerika: Imod befrielsesbevægelsen i Colombia, mod præsident Hugo Chavez i Venezuela, som generelle begrundelse for den såkaldte krig imod terror og så naturligvis som begrundelse for blokaden og fjendtlighederne mod Cuba.
* Med hensyn til Colombia betyder dette endnu større amerikansk indblanding i den udvidede borgerkrig... Washington kan nu spille på den historiske forbindelse mellem Cuba og det marxistisk-inspirerede FARC og påståede forbindelser mellem FARC-ledere og større terrorist-netværk, skriver Stratfor.
* At dæmonisere Cuba vil dertil være endnu mere nyttig i forholdet til Venezuela, hvor det som det handler om - og som det altid vil handle om - er olie. Præsident Hugo Chavez tæller Castro blandt sine nærmeste venner og forbindelserne mellem landene er mangfoldige. Bush-administrationen kan bruge venskabet mellem Castro og Chavez til at udstille Venezuelas præsident som en potentiel trussel mod USA's sikkerhed, konkluderer Stratfor.
Sidst men ikke mindst er der også et element af nepotisme og nedrig politisk plat i anklagerne mod Cuba. De pengestærke eksilcubanere i Miami vil have noget for deres støtte til George W. Bush's valgkamp. Præsidentens lillebror Jeb Bush er guvernør i Florida. Han er på valg i år. Hans genvalg afhænger af eksilcubanerne - både deres stemmer og deres penge...

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. maj. 2002 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp