12 Jul 2020  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Solidaritet med palæstinensere vokser

Solidaritet med palæstinensere vokser

Tirsdag, 16. april, 2002, 00:00:00

I USA vokser solidariteten med palæstinenserne. Den seneste uge har der være demonstrationer med tusinder af deltagere i en række byer; Crawford i Texas, San Francisco, New York, New Jersey, Chicago, Buffalo samt San Diego, oplyser ugeavisen Workers World

På en lang række universiteter har studerende taget skridt til at indlede en boykot af Israel. Det gælder blandt andet det berømte Berkeley-universitet i Californien. Berkeley spillede en central rolle i modstanden mod Vietnam-krigen for 30 år siden og boykotten af det racistiske Sydafrika i slutningen af 1980'erne.
Ud over en almindelig boykot arbejder grupper af studerende på at få stoppet universiteternes samarbejde med selskaber, som handler med Israel. Den Israelske avis Haaretz nævner selskaber som General Electric, Raytheon, Hewlett-Packard, Cisco Systems, AOL Time Warner og Microsoft.


Tysklands regering har besluttet at stoppe militære leverancer til Israel.
Forsvarsminister Rudolf Scharping siger, at det er 'et signal' til Israel, og et svar på invasionen af Vestbredden samt overfaldet på palæstinenserne, skriver avisen Palestine Cronicle.
I Danmark har Det Radikale Venstres hovedbestyrelse vedtaget at arbejde for, 'at der gennemføres en international våbenembargo over for de stridende parter'.
De radikale vil også have regeringen til at 'følge op på EU-parlamentets vedtagelse om begrænsning af handelen med Israel'.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


16. apr. 2002 - 00:00   03. sep. 2012 - 11:54

Nyheder