11 Apr 2021  

KBH: Overskyet, let regn, 4 °C

Guld og hæder til Arbejderen!

Årets Webavis 2012

Guld og hæder til Arbejderen!

Der var både guld og hæder til Arbejderens nye design og hjemmeside, da brancheforeningen Danske Medier i dag uddelte de årlige designpriser til landets dagblade.

1 af 1

Nok er Arbejderen ikke landets største dagblad, men avisens hjemmeside er den bedste i branchen.

Det mener dommerpanelet i brancheforeningen Danske Medier, som i dag har uddelt priser til det bedste design i den danske mediebranche.

I konkurrencen Årets Webavis høstede Arbejderen.dk førsteprisen guld og er dermed Årets Webavis 2012.

Arbejderen høstede også hæder for sin forside på trykudgaven af den relacerede avis den 1. september.

- Selvom Arbejderen bestemt ikke hører til blandt nettets store websites kan de grafiske ambitioner og idérigdom bag funktionerne i avisens webdesign måle sig med alle andre. Små fremragende grafiske detaljer præger det visuelle design, hvor avisens værdier tydeligt skinner igennem på de stilfulde vignetter i eksempelvis idékamp og kultur, sagde onlinechef Troels Behrendt Jørgensen fra Kristeligt Dagblad, da han overrakte prisen på Hotel Crowne Plaza i København.

Selvom Arbejderen bestemt ikke hører til blandt nettets store websites kan de grafiske ambitioner og idérigdom bag funktionerne i avisens webdesign måle sig med alle andre.

Hjemmesiden fik helt nyt udseende i forbindelse med relanceringen af Arbejderen den 1. september i år.

Den nye hjemmeside markerede et nybrud indenfor dansk avisdesign, da Arbejderens hjemmeside som det første danske dagblad gik fra 960 til 1200 pixels i bredden. Siden integrerede samtidig scrollfunktioner kendt fra sociale medier og dynamiske visninger af nyeste artikler ved roll over med musen.

Netop disse nybrud blev fremhævet ved prisuddelingen, hvor dagbladenes redaktører var samlede.

- Der er lagt ekstra kræfter i nyhedslisterne, hvor et diskret smugkig på historierne afslører sig når musen svæver over historierne. Rubrikker, brødtekst og teaser er særdeles lette at læse - men der er også god plads. Avisen har nemlig truffet et modigt valg om at udkomme i 1200 pixels i bredden, sagde Troels Behrendt Jørgensen.

I det grafiske kooperativ Rabotnik, som står bag Arbejderens nye design og hjemmeside, er art director Rune Bødker og webudvikler Frants Timmermann begejstrede.

- Det er jo fantastisk! Vi er super glade for anerkendelsen af visionerne bag den nye hjemmeside og stolte af på den måde at være med til at vise, at det nye Arbejderen er fuldt ud fit for fight i konkurrencen med de andre dagblade, siger Rune Bødker. 

Også på Arbejderens redaktion er der jubel.

- Alle på redaktionen har knoklet super hårdt med relanceringen og det er fantastisk at vores arbejde nu får et skulderklap som dette, siger redaktør Birthe Sørensen.

Der blev i alt uddelt fire gange guld til medierne. De tre andre vindere er Berlingske for deres iPad-løsning og Politiken og Information for forsider på den trykte avis.

Information, BT, Jyllands-Posten, Politiken, Kristeligt Dagblad og Ekstra Bladet fik sølv. Der var desuden hæder til 13 andre print-sider og fem web-sider.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. nov. 2012 - 18:39   23. nov. 2012 - 11:39

Arbejderen

fe@arbejderen.dk
GULD

Arbejderens redaktion fik to diplomer med tilbage fra dagbladenes årlige designkonkurrence. Der blev ikke uddelt andre guldpriser til dagbladshjemmesider i år.

HÆDER

Den første forside på den relancerede Arbejderen fra den 1. september 2012, som vandt hæder i dagbladenes årlige designkonkurrence.