21 Jan 2021  

KBH: Spredte skyer, 5 °C

Ekstraordinær økonomisk indsamling i marts

Arbejderen overgår til netmedie

Ekstraordinær økonomisk indsamling i marts

Forlaget Arbejderen vil sælge Cafe Oskar i Aarhus til et anpartsselskab. Formålet er at sikre økonomien til Arbejderens overgang til netavis.

Jørgen Petersen på Kommunistisk Partis mediekonference.
FOTO: Morten Larsen
1 af 1

Overgangen af Arbejderen til netavis stiller store krav til økonomien. Derfor har Kommunistisk Parti igangsat en ekstraordinær indsamling, hvor målsætningen er at skaffe 880.000 kroner inden 1. april.

Anpartsselskabet skal sikre, at Cafe Oskar i Aarhus kan fortsætte med at eksistere som et progressivt mødested med aktiviteter og debatter.

– Overgangen fra papiravis til netavis er vanskelig for os, fordi vi ikke har en stor formue på kistebunden, siger Birthe Sørensen, ansvarshavende redaktør for Arbejderen.

– Vi får allerede nu langt færre abonnementsindtægter end vi plejer, fordi netavisen er meget billigere. Det betyder selvfølgelig, at abonnenter, som fornyer deres abonnement for eksempelvis det kommende halve år, betaler mindre end tidligere. Men indtil vi stopper papiravisen den 1. maj, har vi stadig de samme udgifter, forklarer redaktøren.

>> LÆS OGSÅ: Sidste papiravis udkommer den 1. maj

Mange gentegner

Til gengæld kan hun også berette, at  nuværende abonnenter gentegner deres abonnement. Og det er meget glædeligt.

– Reaktionerne på Arbejderens overgang fra papiravis til netavis har været overvældende, siger Birthe Sørensen.

– Naturligvis skulle vores læsere lige vænne sig til tanke om, at papiravisen lukker. Men derfra har reaktionerne været meget positive, hvilket kun har bestyrket os i troen på, at vi sammen med vores trofaste læsere kan fremtidssikre Arbejderen.

Opretter anpartsselskab

En væsentlig del af den nødvendige kapital skaffes ved, at Forlaget Arbejderen, som både udgiver avisen og ejer Cafe Oskar i Aarhus, sælger Cafe Oskar til et nyoprettet anpartsselskab, Cafe Oskars Venner APS.

Anpartsselskabet skal sikre, at Cafe Oskar i Aarhus kan fortsætte med at eksistere som et progressivt mødested med aktiviteter og debatter.

Siden beslutningen om Arbejderens overgang til netavis blev truffet, er der blevet arbejdet hårdt i Kommunistisk Parti for at sikre penge til at købe Cafe Oskar.

– På nuværende tidspunkt er der i partiet indsamlet over 700.000 kroner til oprettelse af anpartsselskabet. Det er en fantastisk flot indsats, siger Jørgen Petersen, formand for Kommunistisk Parti.

– Men vi skal helt i mål, og derfor vil vi gerne appellere til Arbejderens læsere og venner om at hjælpe os med at skaffe de sidste penge.

Anparterne sælges til en værdi på 5.000 kroner per styk. Du kan købe lige så mange anparter du har lyst til. Du kan også gå sammen med venner og splejse til købet af en anpart.

– Anpartsselskabet Cafe Oskars Venner APS er oprettet med hjælp fra en advokat, så det juridiske er på plads, understreger Jørgen Petersen.

Kontakt

Ønsker du at læse vedtægterne eller har du spørgsmål om køb af en anpart, så skriv til info@kommunister.dk. Eller ring på telefon 30 20 03 20.

Hvis du ikke vil købe anparter, men blot vil bidrage til indsamlingen, så kan du indsætte et beløbet på konto reg 1551 konto 0008523150, mærket donation.  

– Arbejderens læsere og venner har gennem tiden ydet store økonomiske bidrag, som har været en uvurdelige hjælp til at udgive avisen. Vi håber, at de også er parat til at hjælpe med denne specielle indsamling, siger Jørgen Petersen og understreger, at der er brug af alle bidrag – store som små.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. mar. 2019 - 17:38   14. mar. 2019 - 13:03

Arbejderen

red@arbejderen.dk