19 Jun 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 19 °C

8 artikler til fordybelse i juleferien

Fra alle os, til alle jer

8 artikler til fordybelse i juleferien

Selvom Danmarks røde dagblad holder lukket frem til 3. januar 2019, skal verdens bedste læsere ikke snydes for læsestof til de lange mørke vinterdage. Her får du 8 artikler som man kan blive klog af.

1 af 1

Juleferien er over os og Danmarks røde dagblad holder ferielukket frem til 3. januar 2019.

Det betyder dog på ingen måde at verdens bedste læsere skal snydes for lidt guf til hjernen på de kolde, mørke vinterdage. Her serverer vi derfor 8 artikler fra året der gik.

Overenskomst og ytringsfrihed

Vi starter med de tre mest læste artikler fra 2018. Her er årets mest læste artikel historien om, at Sophie Løhde har en plan. Den handler naturligvis om forårets overenskomstforhandlinger på det offentlige arbejdsmarked – som i virkeligheden lige så meget var en kamp om fremtidens velfærdssamfund.

Den næstmest læste artikel på arbejderen.dk handler også om overeskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte. Her sættes fokus på, at EU-pagt griber ind i OK-forhandlinger.

Den tredje mest læste artikel i 2018 var historien om, at det skal koste fængsel at påvirke. Det handler naturligvis om regeringens kamp mod russisk indblanding i dansk demokrati – som ifølge professor i strafferet ved Københavns Universitet, Jørn Vestergaard "skaber en kolossal retsusikkerhed".

Karl Marx 200 år

2018 markerede 200-året for fødslen af en af de mest betydningsfulde personer i den socialistiske bevægelses historie: Karl Marx. I den anledning har Arbejderen året igennem bragt en række artikler om Marx og hans betydning.

Blandt disse var Træk af en ung Karl Marx, skrevet af cand.mag. i filosofihistorie og ph.d.-stipendiat ved Afdeling for Filosofi og Idéhistorie på Aarhus Universitet Magnus Møller Ziegler.

Fra Arbejderens søsteravis i Storbritannien Morning Star har vi bragt historien om hvordan britisk kapitalisme fødte marxismen. Den er skrevet af David McLellan, gæsteprofessor i politisk teori ved Goldsmith’s College, University of London, og formand for Marx’ mindebibliotek og arbejderskole.

Og så har Lotte Rørtoft-Madsen, medlem af landsledelsen i Kommunistisk Parti, skrevet artiklen Marxisme og kvindekamp og Anders Sørensen, ligeledes medlem af landsledelsen i Kommunistisk Parti, har bidraget med Marxismens forandringskraft. Gå på opdagelse og læs mange flere spændende artikler om Marx og marxismen på arbejderen.dk/marx

Og med det er der bare tilbage at ønske alle læsere god jul og udtrykke håbet om et godt og rødt nytår.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


22. dec. 2018 - 06:47   22. dec. 2018 - 06:50

Juleferie

as@arbejderen.dk