04 Jun 2020  

KBH: Overskyet, let regn, 13 °C

3F'ere fortæller om rystende besøg i Palæstina

Rejseberetning

3F'ere fortæller om rystende besøg i Palæstina

Arbejderen inviterer til læsermøde med rejseberetning fra Palæstina. Mød to fagligt aktive 3F'ere, der fortæller, at besættelsen er ekstremt detaljeret og nøje planlagt.

Israelske soldater i det besatte Bethlehem som de to danskere besøgte på deres rundtur i Palæstina.
FOTO: Mussa Qawasma/Reuters/Ritzau Scanpix
1 af 1

De to fagligt aktive 3F'ere Jonas Brynnum og Jan Mathisen fortæller om deres nylige besøg på den besatte Vestbred i Palæstina, hvor de har oplevet hverdagen for palæstinenserne under den israelske besættelse.

Jeg er rystet over, at Israels besættelse af palæ-stinensernes land er så omfattende og detaljeret.
Jonas Brynnum, lærling

Det er første gang, at tømrerlærlingen Jonas Brynnum – der er med i fagforeningen BJMF's Ungdom i København – var i Palæstina.

Omfattende plan

– Jeg er rystet over, at Israels besættelse af palæstinensernes land var så omfattende, set i lyset af, hvor lidt man ved fra TV og aviser, siger Jonas Brynnum til Arbejderen og tilføjer:

– Besættelsen er detaljeret og udført ud fra en nøje gennemtænkt plan – lige fra muren, der omkranser Palæstina, til de checkpoints, som palæstinenserne må gennem hver dag for blot at gå på arbejde.

Møde med arbejdere

De to fagligt aktive danskere besøgte Jordandalen, Bethlehem og en del andre steder. De besøgte også den palæstinensiske faglige hovedorganisation PGFTU (Palestine General Federation of Trade Unions).

– Palæstinensisk fagbevægelse er tvunget til at samarbejde med den israelske fagbevægelse Histadrut for overhovedet at organisere. Det skyldes, at mange palæstinensere bor i Palæstina, men arbejder i Israel, forklarer Jonas Brynnum.

– De må betale kontingent til israelske Histadrut, som så kanaliserer nogle af pengene tilbage til PGFTU i Palæstina, men med vedhæftede krav og forbehold. Det er absurd og den rene afpresning, mener han.

Du kan møde de to til et læsermøde tirsdag den 26. november klokken 16:30 i Hillerødgade 30A i København, hvor de giver deres rejseberetning fra Palæstina. Mødet arrangeres af Arbejderen.

Se begivenheden på facebook

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. nov. 2019 - 10:20   19. nov. 2019 - 16:00

Læsermøde

ah@arbejderen.dk