21 Oct 2018  

KBH: Spredte skyer, dis, 13 °C

"I ved ikke, hvem I er oppe imod"

Café-boss overfaldt aktivister

"I ved ikke, hvem I er oppe imod"

Da Fremtidsfighters vil fortælle forbipasserende og kunder hos Nadias Sandwich i Aalborg om de ansattes usle forhold, dukker café-bossen Adnan Jabr op og truer de unge aktivister.

FOTO: Niels Sigaard
1 af 1

Det er lørdag formiddag. Fire unge faglige aktivister fra netværket Fremtidsfighters stiller sig op foran Nadias Sandwich i Østerågade i Aalborg centrum. De har flyers med, som de vil dele ud til kunder og forbipasserende. Flyers som beskriver hvordan de ansatte i café-kæden blandt andet skal arbejde selvom de er syge, bliver snydt i løn og bliver overvåget i personalerummet.

- En ung kvinde, som bestyrer sandwichbaren, kommer ud og beder os om at gå, fortæller Thomas Thomsen, én af aktivisterne til Arbejderen.

Da det ikke lykkes for den unge kvinde at få de fire aktivister til at opgive deres ærinde, går bestyreren tilbage til butikken.

- Så kommer der en gut ud. Han har en Nadias t-shirt på og er helt rystende og svedig af raseri. Han går sådan helt tæt på os. Sådan næse mod næse. Han råber: "Vi finder ud af, hvor I bor" og "I kommer ikke til at se i morgen".

Thomas Thomsen og hans kammerater bliver bange for den råbende gut og bliver enige om at trække sig.

- Da vi så går hen for at hente vores cykler, kommer der en stor flot bil kørende. Den stopper, og Adnan Jabr hopper ud fra førersædet.

"I ved ikke, hvem I er oppe imod!" råber den rasende café-ejer og langer ud og snupper aktivisternes sidste flyers.

Thomas Thomsen fortæller, at en ældre mand, som kommer gående forbi, bliver så chokeret over Adnans opførsel, at han stopper og skælder Adnan ud for at overfalde de unge.

- Det tager pusten lidt ud af ham, og vi lusker af, siger Thomas Thomsen.

De unge i Fremtidsfighters er chokerede over oplevelsen.

- Det var rigtigt ubehageligt, og vi har anmeldt episoden til politiet.

Pia Sørensen, som sammen med sin ægtefælle Adnan Jabr ejer café-kæden Nadias Sandwich, tror ikke på Thomas Thomsens historie om overfaldet på Østerågade.

- Det har jeg svært ved at tro på. Jeg ved, at der kun stod unge piger bag disken den dag. Jeg var der godt nok ikke selv, men det der tror jeg ikke på, siger hun.

12. sep. 2012 - 09:21   17. sep. 2012 - 11:05

Fagligt

as@arbejderen.dk