22 Jul 2018  

KBH: Skyfrit, 26 °C

DF-profil afviser overenskomst

I klinch med 3F

DF-profil afviser overenskomst

Trafikordfører i Dansk Folkeparti Kim Christiansen driver en restaurant i Mariager. Nu viser det sig, at han nægter at tegne overenskomst, og at de ansatte hverken får pension eller løn under sygdom.

Kim Christiansen og frue driver restaurant, men nægter at tegne overenskomst med det resultat, at personalet hverken får pension eller løn under sygdom.
FOTO: Annelene Petersen/Scanpix
1 af 1

Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen driver restauranten À Porta i Mariager, men de ansatte er ikke omfattet af en overenskomst og får derfor hverken pension eller løn under sygdom, viser et kontrolbesøg fra den lokale 3F-afdeling.

Han påstod, at han vidste, hvad en overenskomst indebar. Det mente jeg nu ikke, han gjorde. Og det kunne jeg så se, at jeg havde ret i.
Karsten Sørensen, 3F Mariager

DF'eren har tidligere forklaret til Avisen.dk, at det ikke er nødvendigt for ham at tegne overenskomst, da hans ansatte, ifølge ham selv, får ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Faglig sekretær i 3F Mariager Karsten Sørensen, der aflagde restauranten besøg og ved lejligheden havde et møde med Kim Christiansen, kunne ikke få oplyst, hvad personalet får i løn.

– Han påstod, at han vidste, hvad en overenskomst indebar. Det mente jeg nu ikke, han gjorde. Og det kunne jeg så se, at jeg havde ret i, siger Karsten Sørensen til Avisen.dk

Nu har DF'eren fået udleveret en overenskomst og har fået en uge til at "læse og regne". 3F tager derefter igen kontakt til Kim Christiansen, men vil ikke sige noget om, hvad der sker, hvis han fortsat nægter at tegne overenskomst.

04. jan. 2018 - 09:50   04. jan. 2018 - 14:23

Overenskomst

noc@arbejderen.dk