22 Sep 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 17 °C

Terkel er stadig i knibe

Mobning, kliker og venskaber

Terkel er stadig i knibe

Selv om det kan være nok så trættende at få smidt en musical i hovedet, iscenesat efter en eller anden succes-film eller bog, så er "Terkel – the Motherfårking musical" en undtagelse.

Ruben Søltoft som Terkel og Clemens som hans ven, Jason.
FOTO: Miklos Szabo
1 af 1

Det er ikke altid anmelderne, der har ret.

Musical'en "Terkel i Knibe" er blevet rakket ned af anmelderne fra Berlingske, Gaffa og Ekstra Bladet.

Undervejs oplever vi, hvordan forældre, klassekammerater og lærere absolut ikke skal opføre sig.

Det er ikke helt fortjent.

Min søn og jeg følte os godt underholdt. Og vigtigst af alt fik vi faktisk en god snak bagefter om venskaber, mobning i klassen, kliker og det at krænke hinanden. Så må de selvglade anmeldere mene, hvad de vil.

Terkel flytter til Albertslund

Temaerne i "Terkel i Knibe – the Motherfårking Musical" – instrueret af instruktøren Nikolaj Cederholm – er nemlig evigt aktuelle, selv 15 år efter at den danske stand-up-komiker Anders 'Anden' Matthesen skrev manus til den skelsættende animationsfilm om Terkel, der flytter til Albertslund og kommer på en opsigtsvækkende lejrtur med 6. klasse og musiklæreren Arne Nougatgren.

Undervejs oplever vi, hvordan forældre, klassekammerater og lærere absolut ikke skal være. Totalt utilpassede. Det er faktisk også en form for omvendt pædagogik, der viser børn og unge, hvordan tingene ikke skal være! Vist direkte, råt og usødet.

Bedst i den storstilede musical var så afgjort Martin Brygmann som den flipper-pædagogiske musiklærer Arne Nougatgren, der heldigvis også er den løbende fortæller i musical'en. Han er den af deltagerne, der stemmemæssigt rammer bedst. Et par små tekniske koks på scenen klarer erfarne Brygmann elegant.

Brygmanns legende, uhøjtidelige optræden i en opfindsom scenografi opvejede en temmelig sløj præstation af Thomas Bo Larsen som hans modsætning, den pensionerede sømand, Stewart Stardust. 

Nye sange

Uanset hvad selvglade anmeldere kan finde på at skrive, bidrager musicalen faktisk med noget nyt. Rapperen Clemens som Terkels bedste ven, Jason, er godt spillet. Men Clemens er samtidig hele musicalens manuskriptforfatter, komponist og producer. Bedst er Clemens sang "Militjær", fremført af komikerdoen Adam & Noah som mobberne Sten og Saki. Det er allerede et ørehængende hit.

>> LYT TIL SANGEN HER

Og så er det dybt originalt, at alle de medvirkende går vuggende – ligesom animationsfigurerne fra 2004. 

19. feb. 2019 - 10:25   15. mar. 2019 - 09:35

Scene

Anders Fenger
Anmelder
4

Terkel – the Motherfårking musical

Tivolis Koncertsal til 31. marts, derefter landsturné:
Black Box Theatre i Holstebro 11.-18. april, Aalborg Kongres & Kultur Center 24.-28. april, Hermans i Aarhus 30. april-12. maj, Odeon i Odense 14.-18. maj og endelig Vejle Musikteater 22.-26. maj.

Medvirkende: Ruben Søltoft, Martin Brygmann, Clemens, Thomas Bo Larsen, Lea Thiim Harder, Adam & Noah

Instruktion: Nikolaj Cederholm

Manuskript: Clemens – efter Anders Mattesens animationsfilm "Terkel i knibe" fra 2004.