16 Aug 2018  

KBH: Overskyet, 17 °C

Talentfulde børn imponerer i jule-musical

Eventyrteater slår til

Talentfulde børn imponerer i jule-musical

Glem ikke hjertevarme og kærlighed i den materielle højtid, for så kan det gå gruelig galt. Eventyrteatret spiller "Julehjertet"

Desiree Pedersen (i midten) som Nellike og Jacob Spang Olsen som Hasle (yderst til venstre)
FOTO: Ole Mortensen
1 af 1

Pointen i Eventyrteatrets jule-musical "Julehjertet" er, at hvis vi glemmer hjertevarme og kærlighed mellem mennesker i denne materielle højtid, så kan det gå gruelig galt.

Ikke kun børnene griner voldsomt af løjerne. Vi voksne kan også være med.

Oversat til konkret børnesprog, så betyder det, at nisseguld kan være ekstremt farligt, da det kan forgifte nissernes hjerter, så de små væsner kun tænker på guld og fuldstændig glemmer, at julen er hjerternes fest.

Min søn på otte mente dog, at pointen i "Julehjertet" handlede om, at "man godt kan holde julefest sammen – allesammen". Tjah, det er i virkeligheden nok den bedste analyse...

>> SE KLIP FRA JULEHJERTET

Under alle omstændigheder følte både børn og voksne sig særdeles underholdt i Eventyrteatrets "Julehjertet", der spiller frem til 17. december i København. 

Kaos i Sneborg

Vi befinder os i julemandens ellers effektive gavepakkeri i Sneborg. Men gavepakke-nissen Kastanje forsvinder, efter fundet af et stykke nisseguld. Det skaber totalt kaos, da nisserne slet ikke kan nå at pakke alle julepakkerne ind til tiden. Millioner af børns tro på julemanden står for fald.

Men heldigvis tager nisserne Nellike og Hasle af sted for at finde deres veninde.

Undervejs møder vi alt fra en rablende gal, tysk juletræsælger, tre totalt naive mudder-nisser, til en flok (øjensynlig) skæve rastafari-nisser med dreadlocks, som alle tager juleræset meget, meget afslappet.

Godt underholdt

Dobbelttydigheden i scenariet gør, at ikke kun børnene griner voldsomt af løjerne. Vi voksne kan også være med. Den der tyske juletræssælger, Hansi, med lederhosen og fysisk/psykisk kærlighed til sine træer, er kostelig.

Endnu en gang demonstrerer Eventyrteatret, at det mestrer at dygtiggøre børneskuespillere til et højt, højt niveau. Jacob Spang Olsen som Hasle er helt klart den bedste, men også Desiree Pedersen som Nellike glimter ved sit talent.

27. nov. 2017 - 19:26   30. nov. 2017 - 22:02

Scene

Anders Fenger
Anmelder
4

Julehjertet. 

Eventyrteatret.

Med Frederikke Heick, Desiree Pedersen, Jacob Spang Olsen, Oskar Ruskjær med flere.

Instruktion: Bo Skødebjerg.
Spillested: Glassalen i Tivoli, København.
Varighed:1 time, uden pause. Fra fem år.

Billetten giver adgang til Jul i Tivoli på spilledagen.

Frem til søndag 17. december.