20 Aug 2018  

KBH: Overskyet, 18 °C

Hush får ikke talentet frem

Nyt album fra Hush

Hush får ikke talentet frem

Udførelsen hos Gerlach og Hartmann er upåklagelig som altid, men der må forventes en vis fornyelse på bandets femte studiealbum.

Dorthe Gerlack og Michael Hartmann udgør duoen Hush, der spiller americana- og country.
FOTO: Emile Carlsen
1 af 1

Ingen tvivl om, at Dorthe Gerlack og Michael Hartmann, som medlemmerne i duoen Hush hedder, er gode musikere. Ingen tvivl om, at Dorthe Gerlack kan synge. Ingen tvivl om, at der er lagt noget energi og nogle tanker i musikken. Men talenterne bliver ligesom ikke drevet til så meget på det nyeste album fra Hush.

Det vendsysselske ophav, der kun svagt skinner igennem, drukner i manglende starthulsaktivitet. 

Det er ikke fordi, Hush virker uinspireret, men bandets nye album "Sand", er temmelig uinspireret på de fleste af albummets ti numre. Det kræver både vilje og tålmodighed at kæmpe sig lidt over halvvejs gennem pladen, før musikken tager fat, og får slæbt sig ud over stepperne.

Hverken rytmer, melodier og tekstunivers på pladens første numre adskiller sig synderligt fra hinanden eller fra det, vi tidligere har hørt fra Hush, og det hele flyder sammen til én lang vuggevise, der er omarrangeret til en Melodi Grand Prix-sang, vi i øvrigt har hørt før, presset ud gennem Soluna Samays tænder.  

Og så er der bare noget stemning, som tidligere har været varemærket for duoen, der går tabt. Det vendsysselske ophav, der kun svagt skinner igennem, drukner i manglende starthulsaktivitet. 

Først i nummeret "I grew up in this house" får monotonien én over nakken med smerte og afsavn – og det hjælper! Bandet leger mere, og derfor varierer de også mere. Pludselig rummer Dorthe Gerlacks stemme den inderlighed og oprigtighed, der er fraværende på pladens første numre.

De sidste numre på albummet "Friends Forever", "You" og "Blue Blue Water" holdes i tilsvarende fremragende kvalitet både på melodi og tekst.

Dorthe Gerlack og Michael Hartmann er garvede musikere, og selvom udførelsen er upåklagelig som altid, må der forventes en vis fornyelse på bandets femte studiealbum. Det lever de desværre kun op til i ringe omfang.

"Sand" er det første album fra Hush i syv år og er udkommet på LP, CD og digitalt. I 2015 kom Dorte Gerlach med sit soloalbum "Natlys". Hush er dannet i 1997 og udkom med debutalbummet "A Lifetime" i 2004. Duoen er på forårsturné 16.marts til 12.maj.

06. feb. 2018 - 10:15   13. feb. 2018 - 09:32

Musik

Ida Skov-Olsen
Anmelder
3

Sand, nyt album fra duoen Hush. CD, LP og digitalt.

Musikere: Dorthe Gerlach (vokal), Michael Hartmann (guitar), Søren Vestergaard (guitar, keys, programming), Jesper Lind (trommer), Morten Jay (bas), Jane Clark (violin), Mathæus Bech (kontrabas).

Produceret af Dorthe Gerlach og Michael Hartmann i samarbejde med Søren Vestergaard. Mixet af Michael Ilbert.

Hush på forårsturne fra 16. marts til 12. maj i hele landet: hush.dk