22 Sep 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

Spøgelset Marx

Boganmeldelse:

Spøgelset Marx

"Karl Marx' genfærd" er en billedbog med en pædagogisk og let forståelig indføring i Marx' teorier om det kapitalistiske marked.

I "Karl Marx' genfærd" oprtræder en tegnet Marx med et lagen over hovedet og forklarer på pædagogisk og let forståelig måde sine teorier om det kapitalistiske samfund.
FOTO: Forlaget Mindspace
1 af 1

Forestil dig Karl Marx som spøgelse.

Iført et lagen fremstillet af nogle vævere, som gør oprør mod de arbejdsgivere, der har udstødt dem til fordel for billigere arbejdskraft, træder Marx frem som et genfærd.

Det er indledningen i en billedbog om Karl Marx og markedet. Det marked, som Marx erklærede krig og kæmpede indædt mod hele sit liv. Indledningen følges op af en masse gode eksempler på penge- og varemarkedet.

Bogen er en pædagogisk og let forståelig indføring i Marx` teorier om det kapitalistiske marked. Teksten er suppleret med en række tegninger, som illustrerer og underbygger teksterne.

Bogens tilgængelighed gør den oplagt for nybegyndere i Marx, i en tid hvor markedet nærmest er blevet en urørlig gud.

For at gøre den mere attraktiv for unge kunne forfatterne dog også have bragt nogle historier i en moderne historisk kontekst både hvad angår illustrationer og tekst. Kapitalisten optræder som bekendt ikke mere med høj hat, med en chauffør, der kører ham rundt i en veteranbil.

Eller må bogen siges at være rimelig god, med fine tegninger og et konkret sprog.

Bogen om Karl Marx er den første danske oversættelse i en serie på 15 illustrerede filosofibøger, som henvender sig til alle mellem 9 og 99. De øvrige filosoffer i serien vil - ifølge forlaget - være de mest betydningsfulde tænkere gennem tiden. De øvrige bind tæller blandt andet Kant, Descartes og Einstein.

26. mar. 2013 - 16:09   26. mar. 2013 - 16:15

Bøger

Klaus Haase
4

Ronan de Calan: Karl Marx' genfærd. Illustrationer af Donatien Mary. Oversat fra fransk af Ole Lindegår Henriksen. 64 sider. Forlaget Mindspace