22 Jul 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 21 °C

Rosens blade folder sig stadig ud

Savage Rose i topform

Rosens blade folder sig stadig ud

Trods 50 år på bagen har Savage Rose udgivet solid ny cd, der emmer af livskraft, rå styrke, løssluppen frihed og rendyrket kærlighed.

Savage Rose og Annisette har ikke givet køb på sine politiske holdninger og solidariteten med de undertrykte.
FOTO: Target Records
1 af 1

For en måned siden udkom Savage Rose med sin udgivelse nummer 25. Ganske imponerende af den  50-årige gruppe med den 69-årige forsanger Annisette Koppel i spidsen.

Sange med rå styrke og blid følsomhed rammer lige ned i tidens kynisme.

Albummet Homeless med sine ni skæringer er en milepæl. Det er måske ikke på højde med storslåede albums som Dødens Triumf, Wild Child, Black Angel eller Sangen for Livet, men det smager derhen af.

Desuden har Savage Rose ikke givet køb på sine politiske holdninger til solidaritet med de undertrykte. Tak for det.

Tungt og melodisk

Især titelnummeret "Homeless" – med en intro som i Dødens Triumf – sparker røv på det nye album, der kort efter udgivelsen 15. september lå nummer et på den fysiske hitliste for CD & LP og nummer fem på den officielle albumhitliste. Sangen "Homeless" er tungt, men melodisk og båret oppe af Annisettes stemme og Frank Hasselstrøms trombone-spil, der giver behagelige mindelser om det svedige New Orleans.

Nummeret "Woman" er en stærk hyldest til kvindesagen. Det præcise kor og trombone-lyden giver det en storladen dimension. Man rocker automatisk til nummeret.

Nummeret "Romani" er tilsyneladende en sang om det forfulgte roma-folk i Europa. Musikalsk er lyden faretruende mørk, men spændet mellem orglets brusen, tunge guitar-riffs og det lette pianospil, giver på en eller anden mærkelig måde håb. 

I sangen "We go on" (meget sigende om bandet) hører vi lyden af den tyrkiske guitar, saz, hvilken indikerer, at Savage Roses hang til at blande musik fra hele verden er aldeles intakt. Her gik vi og troede, at det internationale aftryk af globale musikgenrer på albummet Ild og Frihed fra 1989 var en engangsforeteelse.

Men det er blot et eksempel på, at Savage Rose er på en livsrejse i musik, der ikke stopper på grund af alder eller modestrøminger. Bandet er med. Helt med. 

På turne

I pressematerialet står der ganske rigtigt, at bandet præsenterer sange "med rå styrke og blid følsomhed rammer ned i tidens kynisme, kradser hul i overfladerne og tillader sig at tro på den kompromisløse kærlighed".

Du kan lige nu høre nogle af de nye sange fra Homeless på gruppens 50-års jubilæumskoncert, der slutter 24. november. Turneen bringer dem til også Norge, hvor de har et stort publikum.

16. okt. 2017 - 12:10   16. okt. 2017 - 13:27

Scene

Anders Fenger
Anmelder
5

Homeless

The Savage Rose 

Target Records

Savage Rose består af:

Annisette, vokal

Naja Rosa Koppel, kor

Amina Carsce Nissen, kor 

Palle Hjorth, orgel

Rune Kjeldsen, guitar

Jacob Haubjerg, bas

Anders Holm, trommer

Frank Hasselstrøm, trombone og keys

Turne 2017 indtil 24.11.

Albertslund, Frederiksværk, Herning, Knebel, Silkeborg, Esbjerg, Køge, Aabenraa, Fredericia, Oslo, Bergen, Haugesund, Randers, Aarhus, Hjallerup. 

Annonce