21 Apr 2019  

KBH: Ingen skyer af betydning, 3 °C

Rasmus Nøhrs hverdagsunivers

Nyt album

Rasmus Nøhrs hverdagsunivers

Rasmus Nøhr åbner sit musikalske univers igen med Monas Butik og afslutter fem års pause.

Sanger og musiker Rasmus Nøhr.
FOTO: Mandoverbord
1 af 1

Rasmus Nørh har holdt albumpause i fem år. Den 7. september sluttede pausen med af udgivelsen af hans sjette album. Den hedder Monas Butik.

Gademusikant-stemningen, som er gennemgående og komplimenterende for hele albummet, er drevet frem af liveindspillingerne.

Hver af de ti numre på albummet åbner en dør fra butikken ind i Nøhrs hverdagsunivers, som igen åbner en dør ind til et album, der på mange måder er en hyldest til København og byen, med alt hvad det indebærer.

Rasmus Nørh har lige siden sangen om Det Glade Pizzabud været manden i landet, der fortæller om hverdagen som den er. Hans tekster er ikke pakket ind i fancy ord eller overførte betydninger.

Sådan er det også med Monas Butik. Gademusikant-stemningen, som er gennemgående og komplimenterende for hele albummet, er drevet frem af liveindspillingerne.

I det hele taget er Rasmus Nøhrs genkendelige stil homogen – dengang som nu. Alle elementerne falder i hak: Hans stemme hverken overvælder eller irriterer. Den er behagelig og rar, og danser nemt rundt på guitarens klimtende akkorder og trompeten og trombonens grandiose, men dog afdæmpede toner.

Teksterne er, som traditionen byder sig hos Nøhr, enkle hverdagsanekdoter, som ind imellem tangerer det trivielle, og ind imellem sender tankerne i retning af salige Benny Andersens tekster om Svantes kaffetår og ålen, der godt kunne lide musik.

Men hvor Andersens enkelthed byder på sprøde croissantlignende lag af fortolkningsmuligheder, indbyder Ramsmus Nøhrs tekster egentlig bare til et lyt og et genlyt og ét til. Budskabet er ligetil. Vi skal nemlig være gode ved hinanden! Det høres blandt andet på titelnumret "Monas Butik" og "Alle elsker kærlighed".

Albummet byder dog også på kommentarer til byens tilstand. Og selvom Nøhr er en københavnerdreng og Monas Butik er et københavneralbum, så skal byen forstås som en by i mere overført betydning, som eksempelvis i nummeret "Hatten på skrå".

Rasmus Nøhr er klar med en ny turné i foråret 2019. Den kan du læse mere om på hans official website på Facebook. 

13. sep. 2018 - 14:20   14. sep. 2018 - 12:30

Musik

Ida Skov-Olsen
Anmelder
5

Monas Butik. Nyt album fra Rasmus Nøhr. Mermaid Records.