23 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 22 °C

Poetisk vokal af en anden verden

EP fra Blaue Blume

Poetisk vokal af en anden verden

Blaue Blume er efterhånden et velkendt og respekteret navn på den danske musikscene.

Blaue Blume er androgyne tabubrydere, der ikke sådan lader sig sætte i bås.
FOTO: alarmmusic.dk
1 af 1

Blaue Blume har haft travlt, siden de i 2013 debuterede med EP'en "15.01.12". I 2014 udgav de endnu en EP, "Beau & Lorette", og fulgte i 2015 op med det meget roste album "Syzygy". Skiver med musik der har gjort, at Blaue Blume efterhånden er et velkendt og respekteret navn på den danske musikscene.

Deres stil er blevet kaldt alt fra art rock til indie-elektronisk til alternativ art pop.

Deres stil er blevet kaldt alt fra art rock til indie-elektronisk til alternativ art pop, og det er ikke uden grund, at der ikke nås til enighed om, hvilken genre Blaue Blume bevæger sig indenfor. Der er nemlig tale om musik, der er i sin helt egen liga.

EP’en "Sobs" er det nyeste skud på stilken og er indspillet i et sommerhus, der tidligere var ejet af en religiøs sekt. Bandet mener selv, at husets underlige stemning skinner igennem på de nye numre.

På sin vis har de ret. For når man lytter til "Sobs" forbindes legemet med sjælen. Men på sin vis er denne forening blot et udtryk for, hvor synkroniseret Blaue Blume er. Begrebet "blaue Blume" er fra tysk poesi og forbinder natur, mennesker og ånd. Dette kommer til sin ret, når man tænder for "Sobs" og finder sig selv stående på den højeste tinde, på den videste mark med de smukkeste blå blomster, alt imens vinden og sneen pisker en i ansigtet.

De fire numre på EP’en er en mærkværdig og vidunderlig blanding af et melankolsk tekstunivers, en elektronisk instrumentalside, der er eminent håndteret og vokalen – åh, hvilken vokal! Den er ikke et produkt af denne verden, men fra en anden, højere dimension. Den gør sig i dirrende falset og tager ind imellem afgrundsdybe styrtdyk. Forsangeren Jonas Smith forstår at udnytte sin stemmes potentiale på mest udtryksfulde vis.

Det høres blandt andet på indledningsnummeret "Macapre", hvor Jonas Smith kaster sin stemme helt ud i en operatrance og ned i udtryksfulde stød.

På alle fire numre på "Sobs" leges der med ord, genrer og køn. Blaue Blume er androgyne tabubrydere, der ikke sådan lader sig sætte i bås. Til gengæld er deres talent og alsidighed umiskendelig.

05. jan. 2018 - 13:23   12. jan. 2018 - 13:43

Musik

Ida Skov-Olsen
Anmelder
5

Sobs. EP med fire numre fra Blaue Blume. Alarmmusic.dk

Annonce