18 Aug 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 12 °C

Madsens rodebutik

Trods enorm viden

Madsens rodebutik

Anders og Peter Lund Madsen forsøgte at kombinere underholdning med videnskab. Det er en svær øvelse.

Lund Madsen-brødrene er kloge. Men deres verdensbillede er samlet set temmelig rodet og usammenhængende.
FOTO: nkbooking.dk
1 af 1

At være klog betyder ikke, at man kan analysere al den viden, man har, til noget sammenhængende, der giver mening. Det gælder både, hvis du er venstreorienteret eller højreorienteret.

Lund Madsen-brødrene er ikke stand til at sammensætte deres enorme viden til en analyse, der samlet set kan gøre os klogere på verden

Det får ekstra stærkt udtryk, når brødrene Anders og Peter Lund Madsen går på scenen. I fredags var de to værter for en aften fyldt med røverhistorier, vidensformidling, gæster og lidt musik på teateret Bremen i København.

Stjernekrig og Nordkorea

Aftenens gæster var astrofysiker Anja Cetti Andersen fra Niels Bohr Instituttet, der "åbnede universet op for os", samt militærekspert Peter Viggo Jakobsen, der talte om Nordkorea.

Problemet med brødrene Madsen og deres nu afsluttede show-koncept er, at de ikke er i stand til at sammensætte deres – indrømmet – enorme viden til en analyse, der samlet set kan gøre os klogere på verden. Det kan godt være, at de er kloge på enkeltestående ting og detaljer – nok til at sikre to millioner kroner i Hvem Vil Være Millionær – men det er ikke nok.

At den ene af brødrene, Hjerne-Madsen, så i april meddelte, at han stillede op for de Konservative ved kommunalvalget, viser lidt om hans bud på et verdenssyn. Han trak i øvrigt tre dage senere kandidaturet, da DR truede ham med karantæne.

Den anden, Anders Lund Madsen, har stemt på en Venstre-kandidat, der nu stiller op for LiIberal Alliance ved kommunalvalget.

Det skal nu ikke ligge dem til last, hvis de kan bidrage til god kultur og ny viden om videnskaberne. Kan de så det? Indrømmet, Anders Lund Madsen, er en djævlegod historiefortæller, og Hjerne-Madsen en god formidler af videnskab. 

For kedelig

Men det fungerer alligevel ikke så godt, at kombinere "klovnen" rolle (Anders Lund Madsen) med videnskabens formidlende rolle (Peter Lund Madsen). Ideen er egentlig god nok, men aftenen blev i lange perioder for kedelig med alenlange oplæg fra gæsterne, der ikke fattede, at mange blandt publikum "var stået af".

Dog giver mange af informationerne vitaminer til hjernen i modsætning til meget anden kultur.

Peter Viggo Jakobsens oplæg om Nordkorea stillede aldrig spørgsmål ved USA's aggressive tilgang til Nordkorea-konflikten. Hans ensidige fokus var, hvordan vi "takler problemet med Nordkorea."

Der er mildt sagt mere til dén historie.

21. nov. 2017 - 07:30   21. nov. 2017 - 07:40

Scene

Anders Fenger
Anmelder
3

"Stjernekrig med Anja C. Andersen og Peter Viggo Jacobsen.

Værter: Anders og Peter Lund Madsen.
Teater Bremen, København.

Den landsdækkende showrække, Den Termiske Mannequin, startede 21.9. og sluttede 17.11. på Bremen.