19 Jul 2018  

KBH: Spredte skyer, 20 °C

Kvindelige stand uppere mangler mod

Zulu Comedy Festival 2017

Kvindelige stand uppere mangler mod

Karina Willumsen og Sanne Søndergaard er inspireret af Pussy Riot, men det kræver saft og kraft af Pussy Jam, som de to kalder sig.

De to stand up komikere Karina Willumsen og Sanne Søndergaard kalder deres kunstnerkollektiv for Pussy Jam.
FOTO: Pussy Jam
1 af 1

Zulu Comedy Festival er i gang. Det er almindeligvis mændenes domæne at lave stand-up. Kun få kvinder holder sig ikke tilbage, men hvilke kvinder! Karina Willumsen og Sanne Søndergaard gav den gas på Teater Svalegangen med deres kunstnerkollektiv Pussy Jam.

Med mindre der var faldet nogle politiske klask til værnet og den voksende krigsliderlighed i verden nu.

Det er fedt, at se kvinder som Karina Willumsen og Sanne Søndergaard tage teten i komikken oven i købet i den politiske satire og med stand up. Stor klapsalve til det. Men hvis man vil tage tråden op efter Pussy Riot, like them or not, så skal der mere saft og kraft og mod i Pussy Jams stand up show.

Karina Willumsen spillede ud med sin guitar og sine sange, der rammer lige ind Liberal Alliances hjerneforskning: kvinder har ingen hjerne. Behøver man skrive, at det kommer fra Ole Birk Olesen?

De offentligt ansattes hæsblæsende arbejdstempo ligger lige bag ordene i sangen "Han er offentligt ansat". Forsvaret for "Bevar Amager Fælled" kunne også mærkes gennem satiren. Dét er godt styret af Karina Willumsen, der samtidig siger "Bliv lesbisk nu". Hun står ved sig selv og leger med alle størrelser, også den lille ukulele-guitar.

Niveauet sank ned i almindeligheder med Sanne Søndergaards del af showet om tissetrang hvor som helst og når som helst. Det kan vi da alt for let leve os ind i som kvinder, og hvis en mand havde præsteret det samme om sin tissetrang under øvelse med hjemmeværnet, ville det også være blevet kedeligt. Med mindre der var faldet nogle politiske klask til værnet og den voksende krigsliderlighed i verden nu.

Ærgerligt, for Sanne Søndergaard er vildt sjov, masser af gå-på, og når hun tager fat i sin Ikast-opvækst med kravet om at være 110 procent perfekt og endelig ikke skylde nogen noget, kan man virkelig se den småborgerlige selvtilfredshed for sig. Hun viste sans for at komponere sit show, men der må være mere at give af hos en så talentfuld kvinde i forholdet til den tid, vi lever i.

Zulu Comedy Festival kulminerer med prisuddelingen på søndag aften på TV2 Zulu. Karina Willumsen og Sanne Søndergaard er på scenen igen i aften på Alberts - Cocktailbar i Aarhus, Store Torv i Aarhus.

07. sep. 2017 - 14:26   11. sep. 2017 - 11:19

Stand up

Karin Busk
Anmelder
3

Pussy Jam. Stand up show med Karina Willumsen og Sanne Søndergaard.
Set 6.9. på Teatret Svalegangen, Aarhus.

Annonce