20 Jun 2019  

KBH: Overskyet, 19 °C

Ikke plads til mere bullshit om mennesker

Ny rap fra Ham Den Lange

Ikke plads til mere bullshit om mennesker

"Uden Filter" er en heftig rap om den flygtningepolitik, som danske politikere skaber med den ene tunge, efter at have ført krig med den anden. Flere numre er på vej fra rapperen Thorbjørn Bech Rossen i foråret 2019.

Rapperen Thorbjørn Bech Rossen med kunstnernavnet Ham Den Lange. Aktuel med "Uden Filter", nyt rapnummer om flygtningenes vej videre nordpå og ind i Støjbergs lagkage.
FOTO: Phillip Steenholdt
1 af 1

"Mit bullshitfilter er fyldt op til randen. Hvor er de rigtige voksne henn’?" spørger rapperen Ham Den Lange, der i dag sender sin nye rap på gaden. "Uden Filter" er en heftig kritik af den flygtningepolitik, som danske politikere skaber med den ene tunge, efter at have ført krig med den anden.

Alle forsøg på at ligne ansvarlige voksne strander i Inger Støjbergs lagkage.

Med taktfaste rytmer og en musikalsk baggrund, som fra bjergene i Balkan, kommer ordene i "lange'sk" stil om burkaloven, der klinger af falsk beskyttertrang fra politikere. Politikere, der vil gøre alt for at undgå flygtninge i Danmark, nej, i hele Europa, men samtidig ikke kan komme hurtigt nok udenfor EU's grænser for at føre krig i Syrien og Irak.

Hvis man skulle være i tvivl om, hvor slemt dette står til, kan man gå ind på P1 Debatten fra 13.juni og lytte til Thorbjørn Bech Rossen, der her stillede op mod Rasmus Jarlov (K) EU-ordfører og Kenneth Kristensen Berth (DF) EU-ordfører. Den sidste havde på det tidspunkt udtalt sin sympati for, at man kunne skyde efter flygtninge eller bure dem inde, straks de ankom til Europa.

Dette program gav Ham Den Lange ideen til "Uden Filter". Sikkert rystet over den u-medmenneskelighed, politikerne gerne vil have det store flertal til at hoppe med på som en anden redningsplanke. Men, spørger rapperen, hvad nu når vandene stiger, og vi sidder på en tømmerflåde, var det så hele hadet værd? Er den politik ikke bare de grådiges kortsigtede tørst, der slukkes, inden alle må nøjes med saltvand.

Alle forsøg på at ligne ansvarlige voksne strander i Inger Støjbergs lagkage. Og hvorfor skal man overhovedet definere, hvad en dansker er, spørger Ham Den Lange i "Uden Filter", mens han gentager, at politikerne skulle tage at sætte fjæset på pause, så andre kan få plads til at være ordentlige voksne, er min tolkning.

"Uden Filter" er helt i tråd med "Dagbog fra en flygtningelejr" (2016), som udkom efter at Thorbjørn Bech Rossen havde været frivillig hjælper i to flygtningelejre på Balkan. Efter en lang pause er "Uden Filter" det første nummer af flere, som man kan glæde sig til på vinyl i foråret 2019.

07. dec. 2018 - 12:44   18. dec. 2018 - 08:41

Musik

Karin Busk
Anmelder
5

"Uden Filter" af Ham Den Lange alias Thorbjørn Bech Rossen. Udkommer idag digitalt som single på iTunes, Spotify og flere streamingtjenester. Vinyl med flere numre på vej i foråret 2019. Produceret af nordvest produceren Antik.