24 Sep 2018  

KBH: Spredte skyer, byger, 6 °C

Gangway gendannet med bravour

Publikum var henførte

Gangway gendannet med bravour

På få minutter ændrede publikums udtryk sig fra lidt afmålte, stillesiddende, til det mere højtråbende og hujende. Det var som om, publikum blev 30 år yngre på få minutter efter Gangways genkomst på scenen. Sælsomt at overvære, men også smukt.

20 år ældre, men stadig velklingende: Gangway
FOTO: Søren Lynggaard Andersen
1 af 1

Det var hylende morsomt at betragte forvandlingen hos de hundredevis af midaldrende publikummer med gråsprængt hår og smilerynker til Gangway-koncerten i DR Koncertsalen fredag i sidste uge. 

En tur med Gangway ad mindernes boulevard.

På få minutter ændrede udtrykket sig fra lidt afmålte, stillesiddende, til det mere højtråbende og hujende. Det var som om, publikum blev 30 år yngre på få minutter. Sælsomt at overvære, men også smukt.

Det var da også stort, at 80'er-gruppen efter 20 år blev gendannet. 

Folk stod op og klappede entusiastisk med, da gruppens storhittende sang "My Girl and Me" bragede ud over scenekanten. Ikke nok med, at de fleste kunne sangens omkvæd, de kunne samtlige sangtekster udenad, så der var i dén grad tale om en fælles tur langs mindernes boulevard.

Gangway blev dannnet i 1982 og slog for alvor igennem med netop sommerhittet "My Girl And Me" i 1986 og præsenterede en musikstil med inspiration fra den britiske indie-scene og bands som The Cure, Pet Shop Boys og The Smiths.

Denne aften fik vi også en dynamisk udgave af et andet af bandets største hits, nemlig ’"Mountain Song". 

Folk over 40 kan sagtens huske, at Gangway i 1994 vandt hele fem priser ved Danish Music Awards, selv om "My Girl and Me" samt "Mountain Song" nok er de mest kendte sange fra radioen.

Men i løbet af karrieren nåede bandet også at udgive otte albums fra 1984-1998 med sange som "The Party Is Over", "Sitting In The Park", "Didn’t I Make You Laugh", "Going Away" og "Come Back As A Dog". 

Bedst stod forsangeren Allan Jensens vokal denne aften. Men resten af trioen, der var suppleret op af bassist og trommeslager, virkede en smule stive og stillestående. Allright. Gangway er – og bliver ikke – kendt for deres sprudlende sceneshows.

Men de gav dengang for 30 år siden lyd til en generations pop-univers, og sørgede denne aften for, at de efterhånden stive knogler og led blev rystet godt igennem. Tak for det. Det var tiltrængt.

Skønt at høre, at bandet efter sigende er ved at skrive nye sange. Man kan ikke overleve på nostalgi alene.

10. okt. 2017 - 10:12   10. okt. 2017 - 20:44

Scene

Anders Fenger
Anmelder
3

Gangway

DR Koncerthuset, København

Lørdag 7. oktober