15 Aug 2018  

KBH: Spredte skyer, støvregn, 17 °C

Første single er allerede i æteren

Uffe Lorenzen går solo

Første single er allerede i æteren

Uffe Lorenzen udgiver den 10. november "Galmandsværk", hans første projekt under eget navn. Albummet er på dansk og første single herfra hedder "Flippertøs".

Uffe Lorenzen, sanger, sangskriver og musiker.
FOTO: James Daltrey
1 af 1

Uffe Lorenzen, frontmand i de to bands Spids Nøgenhat og Baby Woodrose, udgiver den 10. november "Galmandsværk", der ikke bare er hans seneste projekt, men også hans første projekt under eget navn. Albummet er på dansk og første single herfra hedder "Flippertøs".

"Flippertøs" har et særpræg, der næsten er naivt i sin enkelthed. 

Uffe Lorentzen er efterhånden en garvet spiller på den danske rock-undergrundsscene og har siden slutningen af 90'erne været forsanger og tekstforfatter i syrerock-bandet Spids Nøgenhat. Men sit andet band Baby Woodrose har han strejfet overfladen fra undergrund til mainstream og blandt andet vundet P3-prisen til P3 Guld 2003.

På trods af succesen har Uffe Lorenzen flere gange ytret, at han foretrækker at forblive undergrund – også selvom et job som undergrundsmusiker ikke betaler regningerne. Med sit dansksprogede soloprojekt bevæger han sig indtil videre i ingenmandsland mellem undergrund og mainstream, for førstesinglen fra albummet har potentiale til både det ene og det andet.

Uffe Lorenzen varsler, at "Flippertøs" er den skæring på albummet, der med sin lidt poppede lyd minder mindst om hans tidligere projekter. Nummeret trækker dog tydelige paralleller til den lidt flippede 70'er-lyd som Spids Nøgenhat også har. Ikke mindst på grund af den dominerende fløjte, der sammen med en guitar gør det ud for singlens instrumentale underlæg. Men netop dette minimalistiske instrumentale set up er også med til at tilføje singlen en enkelthed, der adskiller sig fra Uffes tidligere projekter.

Singlens tekstuelle plan leder tankerne i retning af ren lyrik og lyder som Benny Andersen, der møder C. V. Jørgensen, der møder Anne Linnets sang om Sigurd. Det lyriske understøttes af Uffes vokal og hans tydelige kærlighed til det København, han beskriver i sangen.
"Flippertøs" har et særpræg, der næsten er naivt i sin enkelthed. Interessant at se, hvordan resten af albummet adskiller sig fra dette første udspil.

Uffe Lorenzen spiller en række koncerter rundt om i landet i løbet af efteråret, både herhjemme og i Sverige.
 


 

02. okt. 2017 - 10:45   16. okt. 2017 - 12:37

Musik

Ida Skov-Olsen
Anmelder
4

"Flippertøs" af Uffe Lorenzen. Bad Afro Records.
"Galmandsværk" af Uffe Lorenzen udkommer på LP/CD og digitalt den 10. november.

Se mere: badafro.dk