04 Dec 2020  

KBH: Spredte skyer, 3 °C

Et kærligt spark til dobbeltmoral og selvoptagethed

CD fra Karina Willumsen

Et kærligt spark til dobbeltmoral og selvoptagethed

Sociale Rekvisitter er fyldt med sange, som umiddelbart handler om "de andre", men snart vil du opdage, at der også bliver prikket til dig.

Sanger og komponist Karina Willumsen.
FOTO: Niels Gether Nielsen
1 af 1

Sociale Rekvisitter er den pudsige titel på Karina Willumsens cd. Rekvisitter er teaterfolks små ting, der viser hvem de er i stykket. Kongekronen eller karkluden. Så er det sagt, og man kan springe undren og spørgsmål over og komme videre i fortællingen. Scenen er sat.

Hendes sange gælder også unge, der presses ind i forestillinger om, hvordan man skal se ud, og hvad der skal stå på CV’et.

Lyt til Karina Willumsens tekster. Måske begynder du med at grine over, at teksterne handler om "de andre", men snart vil du opdage, at der også bliver prikket til dig. Du bliver opfordret til at vende dig udad.

Karina Willumsens scene er miljøerne omkring politiske aktive i fredsbevægelsen, fagbevægelse, anti-imperialister, samt bøsser, lesbiske og andre queers, men går langt videre. Hendes sange gælder også unge, der presses ind i forestillinger om, hvordan man skal se ud, hvad der skal stå på CV’et, hvordan man skal gebærde sig.

Sociale rekvisitter har vi rigeligt af i nutiden. Den helt sikre er mobiltelefonen, men selv om alle har en iPhone, har den ikke samme status i alle miljøer.

Lige netop alle uskrevne forventninger bliver der sparket kærligt til. Et spark til dobbeltmoral, selvoptagethed og til et samfund, hvor man skal konkurrere om de få job ved at spænde ben for andre, og sørge for at have de rigtige sociale rekvisitter, kort sagt: individualisering. Og den usikkerhed der følger med.

Sociale Rekvisitter er den første Cd fra Karina Willumsen efter singleudgivelsen Bryd det ned – Byg det op, begge udgivet på Forlaget Demos. Hun har også lavet radiohittet Min genetik og mig, som er en ironisk kærlighedssang til Joachim B. Olsen.

Musikken og teksterne er skrevet af sangeren selv. Som digter er Karina Willumsen en dygtig ordsnedker, der mestrer ironi og satire. Hendes musik og tekst underbygger hinanden, følger og udfordrer hinanden rytmisk. 

Musikken er enkel, lidt rå og 70’er-agtig, og spilles af Karina Willumsen selv sammen med kvinder fra bandet Me Jane. Let rocket musik, og en calypso med græsk sound har sneget sig ind.

19. okt. 2016 - 19:13   19. okt. 2016 - 19:20

Musik

Karin Busk
Anmelder
4

Sociale Rekvisitter. Tekst og musik: Karina Willumsen. Forlaget Demos (2016).

Kan købes digitalt på Itunes, apple store og Spotify
CD kan købes hos Demos: demoskontakt@gmail.com 

Musikere:
Charlotte Stage: guitar
Lone Eskjær-Christensen: bas, kor
Pernille Tonnesen: trommer
Inge Madsen: violin, mandolin, mundkharmonika, kor
Guitar og sang: Karina Willumsen

Kontakt: willum.info@gmail.com