18 Jul 2019  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

En krop går amok

En krop går amok

Det sunde er blevet sygt i Teater st.tv.'s rappe forestilling "SygtSund" om en dysfunktionel familie.

Det ville være morsomt, hvis det ikke var så tragisk. Familien Momsen har ondt i tilværelsen, men den kæmper trods alt for at leve lykkeligt til sine dages ende på Nørrebro-teatret Grob.
FOTO: Per Morten Abrahamsen
1 af 1

Det ville være morsomt, hvis det ikke var så tragisk. Familien Momsen har ondt i tilværelsen, men den kæmper trods alt for at leve lykkeligt til sine dages ende på Nørrebro-teatret Grob.

Teatret st.tv. kan det der med at fyre et komplekst budskab af til et publikum, der strækker fra pubert til kisteklar. 

Mor hedder Anette, er karrierekvinde med overdreven hang til telefoni og som styrer livet ved hjælp af sit Control Master 2020-armbånd. Far hedder Jens, er en stresset bibliotekarer, kommunefarvet både indvendigt og udvendigt, en skabs- eller rettere træryger. Datteren Emelie er anoretiker, skyller sit fedt ud i toilettet og sjipper på livet løs for at tilfredse sin eneste veninde, den kropskontrolgale Ane.

Teatret st.tv. kan det der med at fyre et komplekst budskab af til et publikum, der strækker sig fra pubertet til kisteklar. Denne gang handler det om en nation af danskere, der har fået ondt i sundheden.

Mette Heeno har sammen med Hella Joofs idéudvikling sat ord og følelser på familien Momsens dysfunktionelle tilværelse, spærret inde som den er af fordomme og fobier. Anders Lundorph har instrueret og Lisbeth Burian skabt den enkleste af alle scenografier til de to teater-ejere Betina Grove og Marianne Søndergaard, som spiller en myriade af roller. Både sangeren Bjørn Fjæstads speak og Sune Skuldbøl Vraas musik støtter effektivt op omkring denne nødvendige forestilling. 

Parykkerne flyver som postulater rundt i denne absurde komedie. Det hele styres veloplagt af de to teaterkvinder, der tidligere har imponeret med forestillinger som "Jeg Mig Fuck Dig" om unges stressede hverdag, "Ung blond pige" om den snigende ungdomsnazisme og "Deadline" om døden som tabu.

Man kan sige meget om de to teaterejere og deres minimalistiske tilgang til tilværelsen, men kedelige er de s'gu ikke. Der er masser af saft og kraft i "SygtSund" og dens åbenlyst selvoplevede fortælling om, at vi skal passe på hinanden af kærlighed, ikke af pligt.

 

10. dec. 2014 - 16:00   10. dec. 2014 - 16:00

Teater

Gert Poder
Anmelder
4

SygtSund. Manuskript: Instruktion: Anders Lundorph. Idéudvikling: Hella Joof. Scenografi: Libseth Burian. Musik: Sune Skuldbøl Vraa. Teater Grob, Nørrebro. Til 12. december 2014.