28 May 2020  

KBH: Ingen skyer af betydning, 13 °C

En flygtningedrengs oplevelser gennem Europa

Livet for moderne flygtninge i det 21.århundrede

En flygtningedrengs oplevelser gennem Europa

Bådteaterets stykke om Pinocchio er en fortælling om en flygtnings afskyelige oplevelser på rejsen fra Afghanistan til Danmark.

Flygtningens frygt kommer i fokus i stykket Pinocchio.
FOTO: Miklos Szabo
1 af 1

Pinocchio spilles på Bådteatret i Nyhavn, København, og er et meget specielt stykke, fordi det er spændende at følge denne flygtningehistorie, der giver sympati for hovedpersonen, en afghansk dreng på 16 år.

Man begynder, at se den 16-årige flygtning udvikle sig fra at være meget bange til at være meget modig.

Historien handler om drengen, der flygter fra Afghanistan og hans rejse i de forskellige lande, han kommer forbi.

I historien bliver hovedpersonens rejse sværere og sværere. Der kommer forskellige konflikter imellem ham og de forskellige folk, han møder på rejsen.

Sympatisk hovedperson

Det gjorde historien spændende, at jo tættere den unge flygtning kom på Østrig, jo farligere blev det. Senere i teaterstykket får man mere håb for drengens muligheder for at komme til Østrig. På grund af spændingen og den sympati, man får for drengen, begynder man at få ondt af ham på grund af alle de barbariske og voldsomme ting, han bliver udsat for.

Man begyndte at se den 16-årige dreng udvikle sig fra at være meget bange til at være meget modig.

Det gode ved teaterstykket var, at det var baseret på virkelige begivenheder, som flygtninge har været igennem, når de flygter fra deres land. Vi ser, hvor hård rejsen er.

De tre skuespillere Thomas Bang, Laura Allen Müller og Pernille Nedergaard havde alle interessante roller, men Laura Allen Müllers rolle var mest interesant, fordi hun virkelig lagde følelser i rollen.

Scenografien var god med wide-screen og en masser små computerskærme, så man gennem lyd og billeder får en følelse af, at man selv er i dén situation og mærker, hvor voldsomt det er.

Problematik med fordelingen

Det eneste problem var historien om Pinocchio, der kørte sideløbende med flygtningehistorien. De to historier passer ikke sammen. Det var meget irriterende, at historierne om flygtningen og Pinocchio hele tiden skiftede. Der var ikke noget nyt bidrag til Pinocchio-historien, og man ender med at tænke, hvornår flygtningens historie kommer igen.

Det kan helt klart anbefales at se teaterstykket, fordi at man lærer meget om problemerne for flygtninge. Det fokuserer på masser af relevante temaer om livet for moderne flygtninge i det 21.århundrede. 

Alen Halimic går i 8. klasse på Svanevej Privatskole og er i denne uge i erhvervspraktik på Arbejderen.

20. nov. 2018 - 10:02   20. nov. 2018 - 13:40

Scene

Alen Halimic
er 16 år og var i sidste uge i erhvervspraktik på Arbejderen
4

Pinocchio. Instruktør Rolf Heim. På scenen Laura Allen Müller, Thomas Bang og Pernille Nedergaard.
Bådteatret: 16. november - 8. december 2018.
Mandag til fredag kl. 20, lørdag kl. 17.

Skoleforestillinger: 15+16+19+20+26+27. november kl.10.
Fra 15 år - udskolingen og Gym/HF

 

Dukkemager Per Christensen/Lyddesign Janus Jensen/Lys & Videodesign Malte Hauge/Bygger & Afvikler Jonathan Hjorth/Teknisk Assistance Jon Gelting/Instruktørassistent Astrid Lindhardt.