20 Sep 2020  

KBH: Spredte skyer, dis, 13 °C

Arrig Gintberg reder verden

Tankevækkende one man show

Arrig Gintberg reder verden

Hvis du gik og troede, at Gintberg var blevet friseret og velopdragen af DRs "Gintberg på Kanten" med besøg i Danmarks udkantsområder og deltagelse i "Mads og Monopolet", kan du godt tro om igen.

Eminent er Jan Gintbergs behandling af "frikadelle-gate".
FOTO: PR-foto
1 af 1

Hvis man er en af de, der godt kan tåle komikeren Jan Gintbergs lidt skingre og temmelig højtråbende facon, er onemanshowet "Gintberg red(d)er verden" lige i øjet og klart anbefalelsesværdigt.

Gintberg korpulerer (den tyske) Egtvedpige i protest mod misforstået og selvtilstrækkelig patriotisme.

Hvis du gik og troede, at Gintberg var blevet friseret og velopdragen af DRs "Gintberg på Kanten" med besøg i Danmarks udkantsområder og deltagelse i "Mads og Monopolet", kan du godt tro om igen.

Mod selvtilstrækkelighed

I sit nye show er Gintberg genopstået som en ung, vred, opfarende og meget undrende mand. Nogle vil måske sige ligefrem grov.

Det lykkes ham indenfor en kort periode både at kopulere (den tyske) Egtvedpige "live-stream" i protest mod misforstået og selvtilstrækkelig patriotisme – og svine Dansk Folkepartis frontfigur Martin Henriksen til med ordene, "han ligner S'janten fra Basserne".

Eminent er også 54-årige Gintbergs udfald mod politikerne bag "frikadelle-gate", hvor et byråd i Jylland i ramme alvor tvang alle institutioner til at servere svinekød, da det er en kristen tradition...

Gintberg tog også diverse danske fordomme eller begreber under behandling som egoisme, feminisme, tidsrøvende mobiler og Dyne-Larsen. Urkomisk var kommentaren om, at en ny minister i regeringen har valgt at anlægge skæg – nårh nej, det er ældreminister Thyra Frank, der ikke har barberet sig!

Ikke lumre jokes

Hvor er det befriende, at Gintberg ikke som 90 procent af den selvtilstrækkelige danske stand-up-scene fyger om sig med lumre jokes under bæltestedet eller sviner dværge til.

Jan Gintbergs styrke er hans raffinerede jokes, der er tankevækkende og overraskende, da han ofte vender alt på hovedet. 

Af og til blev hans facon en anelse for skinger og armbevægelserne for voldsomme, og man føler sig mæt efter joke nummer 345 i et hæsblæsende tempo. Desuden manglede der en mere tydelig og klar rød tråd i løjerne. Tag et spadestik dybere, Jan. Det er for ufarligt, at en lyseholder fra Jysk til 79 kroner bliver det komiske omdrejningspunkt for showet.

Men alligevel, tak for grinene. De var mange.

26. jan. 2018 - 09:23   29. jan. 2018 - 10:18

Scene

Anders Fenger
Anmelder
5

Jan Gintberg

Gintberg red(d)er verden

Bellevue Teatret.

Til 10. februar på Bellevue.

Danmarksturne til 12. oktober 

https://www.jangintberg.dk