27 May 2018  

KBH: Let skyet, 16 °C

Havnetunnel i Købehavn

Havnetunnel i Købehavn

I den seneste tid har der været udtalelser fremme om at pensionskasserne påtænker at investere i en havnetunnel i København

Til Sampension, PenSam, ATP, PKA, PFA, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Pension Danmark

NOAH-Trafik og Rådet for Bæredygtig Trafik har med bekymring hørt om pensionskassens mulige engagement i en eventuel Havnetunnel i København.

Den fornyede debat om emnet bekymrer os meget, idet en havnetunnel ifølge alle utallige rapporter, vil medvirke til yderligere biltrafik.

Vi har nøje fulgt debatten om et sådant anlæg gennem årtier og var meget tilfredsem da Københavns Borgerrepræsentation i 2000 besluttede at droppe alle initiativer vedrørende en havnetunnel. Man konkluderede, at den ville skabe flere problemer, end den løste.

Den fornyede debat om emnet bekymrer os meget, idet en havnetunnel ifølge alle de utallige rapporter, der er lavet, vil medvirke til yderligere biltrafik, hvilket er i strid med globale, nationale og lokale målsætninger. I forvejen er København stærkt belastet af biltrafik, hvor der i myldretiden i gennemsnit kun er omkring 1,1 person per bil. At skaffe mere plads til trafik med en så ringe udnyttelse af infrastrukturen, er ikke rimelig.

Vi vil derfor opfordre pensionskassen til ikke at kaste penge i et projekt af denne karakter. Vi er klar over, at man har interesser i byudvikling på Refshaleøen, men vi synes ikke at denne interesse skal medvirke til at skabe store trafikbelastninger i dele af København og på eksisterende indfaldsveje til København.

 

 

17. mar. 2017 - 08:42   17. mar. 2017 - 08:50

Udtalelse

fra NOAH og Rådet for Bæredygtig Trafik