18 Jun 2018  

KBH: Let skyet, 17 °C

Forsvar demokratiet i Venezuela

Forsvar demokratiet i Venezuela

Det brænder samtidigt i gaderne i Hamborg og Caracas. Mens de internationale medier fordømmer venstreorienterede demonstranters vold og hærværk under G20-mødet i Hamborg, så præsenteres højrevolden i Caracas som frihedskamp og protest mod undertrykkelse.

Når højrevolden hærger i gaderne Caracas, så præsenterer medierne det som frihedskamp og protest mod undertrykkelse.
FOTO: Federico Parra/AFP/Scanpix
1 af 1

No Pasaran! Forsvar demokratiet og Den Bolivarianske Revolution i Venezuela.

1936: Vi husker det spanske folks kamp og ofre for at forsvare demokratiet og Republikken mod general Franco og fascismen. Og vi mindes solidariteten og de internationale brigader.

1945: Vi ved at uden sejren over den tyske, italienske og japanske fascisme var barbariet fortsat. Og vi ved, at sejren blev vundet med en folkelig heltedåd, hvor det daværende Sovjetunionen ydede de største ofre.

Vi fordømmer det kupforsøg, som højrefløjen i Venezuela har søgt at gennemføre med særlig kraft siden 2013.

1967: Vi mindes Che Guevara i respekt for hans selvopofrende kamp for frihed og sociale fremskridt. Og vi glæder os over det Cuba, som i dag – 50 år efter mordet på Che Guevara – holder de humanistiske idealer og de politiske mål i hævd.

1973: Vi ærer det chilenske folk og husker Salvador Allende og vi fordømmer diktatoren Augusto Pinochet og militærkuppets strateger i Washington.

1999: Vi glæder os over valgsejren til Hugo Chávez i Venezuela og mindes den bølge af social og demokratisk fremgang denne valgsejr startede i Venezuela, samt det håb den tændte i hele Latinamerika og den bevægelse den skabte..

2017: Vi fordømmer det kupforsøg, som højrefløjen i Venezuela med støtte fra reaktionære kræfter i USA, Europa og Latinamerika har søgt at gennemføre med særlig kraft siden 2013. Det er disse højrekræfter, der er ansvarlige for volden og mennesker død. Vi genkender fascismen når den stikker sit ækle fjæs frem, og vi lader os ikke forvirre af mediernes manipulation.

Til kupmagerne siger vi NO PASARAN! 

Støt demokratiet, den valgte præsident og den folkelige kamp for et Venezuela med fremgang og retfærdighed.

Udtalelsen er i dag afleveret til Venezuelas ambassadør i Danmark. Sammen med de indsamlede underskrifter blev udtalelsen afleveret af en delegation med repræsentanter for netværket af partier og organisationer, som står bag dansk solidaritet med Venezuelas Bolivarianske Revolution.

11. jul. 2017 - 08:34   11. jul. 2017 - 08:40

Udtalelse

fra Netværket for dansk solidaritet med Venezuelas Bolivarianske Revolution