18 Jun 2018  

KBH: Let skyet, 17 °C

Dumpekarakter til den faglige ledelse

Dumpekarakter til den faglige ledelse

Protesterne blandt 3F's bygningsarbejdere er markante. Mange mener, at ledelsen ikke er i tråd med baglandet.

Det fælles ja til OK17 har affødt store frustrationer især blandt 3f's bygningsarbejdere. Her er det stilladsarbejdere, der demonstrerer for 3F's forbundskontor i København.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Vi er stolte, fagligt organiserede bygningsarbejdere. Det er derfor, at vi med stort engagement har deltaget i dette overenskomstforløb.

Vi ser frem til en generalforsamling, der fjerner folk, der tilsyneladende ikke er i tråd med deres medlemmer.

Vi gik ind til forhandlingerne med en god optimisme i forhold til at få en god aftale i hus. Vores krav om kædeansvar, kortere arbejdstid og en god stigning på vores mindstelønninger har ikke haft bedre forudsætninger i meget lang tid. Vi har igennem finanskrisen betalt med arbejdspladser og lønnedgang.

Resultatet er for dårligt

Når vi så her kan konstatere, at vi ikke har fået noget kædeansvar eller væsentlige forhøjelser på vores mindstelønninger - for slet ikke at tale om det nye protokollat, som giver arbejdsgiverne mulighed for i perioder at indføre systematisk overarbejde, ja, så har vi kun kunnet stemme NEJ!

Det har vi ikke været alene om. For her efter afstemningen er slut, kan vi jo se at medlemmerne af flere fagforbund har stemt klart NEJ til den nye overenskomst.

Alligevel er det samlede resultat blevet et JA. Det betyder at medlemmerne i af eksempelvis  Fødevareforbundet NNF, Malerforbundet og Danmarks største fagforbund 3F nu får trukket et overenskomstresultat ned over hovedet mod deres vilje.

Inden for hele 3F har 60 procent stemt NEJ og i byggegruppen gælder det hele 77 procent, hvilket viser, at forbundsledelsen med sin JA-anbefaling ikke har lyttet til baglandet.

Det finder vi os ikke i. Frustrationerne kommer til udtryk på flere måder. Vores kolleger er begyndt at overveje at forlade fagforeningen, og flere mener, vi burde oprette vores egen fagforening.

Nogle af vores kollegaer har været medlem igennem 30 år. De siger, at nok er nok! Vi føler os røvrendt. Vi vil ikke have denne overenskomst og derfor viser vi jer vores utilfredshed. Vi er ikke tilfredse med at 3F Slagelses og 3F Midt & Østsjælland bestyrelse har anbefalet et ja til en overenskomst, som vi er imod.

Vi kan og vi vil ikke finde os i at blive dikteret 42 timers arbejdsuge. Mange af os har børnefamilier og kan simpelthen ikke få dagligdagen til at hænge sammen under de nye overenskomstvilkår.

Vi giver gerne et nap med, hvis der er behov for dette. Vi vil bare hverken dikteres overarbejde, eller hvornår vi skal have fri! 

Det får konsekvenser

Bestyrelsen skal stå til ansvar, og vi kræver udskiftning af bestyrelsen. Kurt Rasmussen, som er en del af daglig ledelse i 3F Slagelse får absolut dumpekarakter. Vi ser frem til en generalforsamling, der fjerner folk, der tilsyneladende ikke er i tråd med deres medlemmer.

Når vi kigger på afstemningsproceduren gennem forligsmandsloven, hvor vi er afhængige af forbund som FOA og HK, mener vi at der er noget helt galt.

Disse fagforeninger har intet med byggebranchen at gøre og har derfor andre udfordringer. Derfor kræver vi i vores fælleskab at ændre den afstemningsprocedure.

Fagforeningen er for medlemmerne. Ikke omvendt. Derfor opfordrer vi jer i toppen til at lytte til os. Hvis fagforeningen stopper med at hjælpe os i vores hverdag, så er vi i fælleskab nødt til at gøre det selv.

I dag er dagen, hvor vi tager sagen i vores egen hånd.

 

 

 

 

03. maj. 2017 - 08:01   03. maj. 2017 - 08:10

Udtalelse

fra Håndværkernes Sammenslutning, Vestsjælland