19 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

USA-soldater dræber 10 civile i Somalia

Krig mod terror

USA-soldater dræber 10 civile i Somalia

Viceguvernør Ali Nur Mohamed i Somalias Shabelle-region anklager udenlandske styrker for at meje mænd, kvinder og børn ned.

Der er ingen officielle fotos af soldater fra USA i Somalia, men her træner en officer soldater fra Uganda, der skal indsættes i Somalia.
FOTO: U.S. Marine Corps/Cpl. Jad Sleiman
1 af 1

Den nordøstafrikanske stat Somalias hærchef indrømmede lørdag, at 10 civile somaliere blev dræbt i et angreb, der blev gennemført sammen med specialstyrker fra USA.

Beboerne i Barire blev dræbt en efter en af udenlandske tropper.
Ali Nur Mohamed, viceguvernør

Hærchef Ahmed Jimale Gedi udtalte, at han var "chokeret" over massakren i landsbyen Barire i Shabelle-regionen. USA's Afrika-kommando (Africom) bekræfter, at den har støttet den somaliske hær i en operation i området.

Tidligere sagde Somalias informationsministerium, at otte al-Shabab-terrorister var blevet dræbt under operationen fredag, og at "ingen civile blev skadet eller dræbt." Men efter at landsbyboere fra Barire bragte lig til hovedstaden Mogadishu i protest, indrømmede hærledelsen massakren.

Senere sagde Shabelles viceguvernør Ali Nur Mohamed ifølge det britiske dagblad Morning Star og New York Times, at beboerne var blevet dræbt "en efter en af udenlandske tropper". Han tilføjede, at tre børn i alderen otte-10 og en kvinde var blandt de dræbte.

Africom omtalte efterfølgende de "civile ulykker i nærheden af ​​Barire" og lovede at undersøge sagen.

USA, Somalias regering og nabolandene Kenya betegner Al-Shabab som en islamistisk terrorgruppe. Den opstod som reaktion på Etiopiens invasion af Somalia i 2006.

31. aug. 2017 - 11:08   01. sep. 2017 - 08:53

Somalia

ah@arbejderen.dk