18 Jun 2018  

KBH: Let skyet, 17 °C

Uklart hvem der står bag gasangreb i Syrien

Ulovlige våben

Uklart hvem der står bag gasangreb i Syrien

FN's udsending Staffan de Mistura siger, at der er tale om et "rædselsvækkende angreb", og der skal sikres en "klar identifikation af de ansvarlige, som skal holdes til regnskab".

Byen Khan Sheikhun begraver sine døde. Byen ligger Idlib-provinsen i det nordlige Syrien. Det er et område, som kontrolleres af IS. Her bombede syriske regeringsfly tirsdag. Om de kastede giftgas mod området, eller om bomberne ramte oprøreres lager af kemiske våben, er uklart.
FOTO: Fadi Al-Halabi/AFP/Scanpix
1 af 1

Tirsdag blev 72 mennesker dræbt af giftgas i byen Khan Sheikhoun i Syrien. 20 af dødsofrene skal være børn ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Den britiske udenrigsminister Boris Johnson anklager den syriske regering for at være ansvarlig:

Der skal sikres en klar identifikation af de ansvarlige, som skal holdes til regnskab.
Staffan de Mistura, FN-udsending i Syrien

– Alt det materiale, jeg har set, antyder, at det var Assad-regimet, som brugte illegale våben mod sit eget folk, siger Johnson ifølge BBC. Den syriske regering afviser at have brugt giftgas ved angrebet.

Rusland har udsendt følgende forklaring: "Syrisk luftvåben bombede et stort ammunitionsdepot og våbenlager tilhørende terroristerne... På stedet var der anlæg, som producerede kemiske våben".

Onsdag er FN's Sikkerhedsråd hasteindkaldt af Storbritannien og Frankrig.

Storbritanniens FN-ambassadør Matthew Rycrofft har ifølge BBC fastslået, at det, der er sket i Khan Sheikhoun, er "meget dårliget nyt for udsigten til fred i Syren".

– Det er helt klart en krigsforbrydelse, og jeg har opfordret de medlemmer af Sikkerhedsrådet, som tidligere har brugt deres veto til at forsvare det, som ikke kan forsvares, til at ændre kurs, siger Rycrofft.

Også USA's præsident Trump giver styret i Syrien skylden.

FN's udsending Staffan de Mistura siger ifølge BBC, at der er tale om et "rædselsvækkende angreb", og der skal sikres en "klar identifikation af de ansvarlige, som skal holdes til regnskab".

05. apr. 2017 - 11:49   06. apr. 2017 - 08:40

Syrien

se@arbejderen.dk