27 May 2018  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Sydafrikas kommunister i opgør med ANC

Splittelse i ANC

Sydafrikas kommunister i opgør med ANC

Sydafrikas Kommunistiske Parti (SACP) stiller selv op ved det næste parlamentsvalg i Sydafrika, forudser partiets næstformand.

Den korruption, som ifølge mange kritikere trives i toppen af ANC belaster "vores revolutionære bevægelse", siger Solly Mapaila fra Sydafrikas Kommunistiske Parti
FOTO: Peoples World
1 af 1

Sydafrikas Kommunistiske Parti lægger op til at trække sig fra alliancen med ANC. Ifølge det kommunistiske partis næstformand Solly Mapaila stiller SACP op selvstændigt ved næste valg og ikke som hidtil som del af den regerende ANC-alliance:

Korruption belaster vores revolutionære bevægelse.
Solly Mapaila, næstformand i SACP

– Vi finder det vanskeligt at blive ledet af fuldstændigt dekadente personer, som er rådne helt ind til kernen, og som ikke er villige til at forandre sig, sagde Mapaila ifølge avisen City Press på et møde tidligere i denne uge mellem partiet og ANC.

Den korruption, som ifølge mange kritikere trives i toppen af ANC belaster "vores revolutionære bevægelse", siger Solly Mapaila videre og tilføjer, at partiet i praksis har besluttet at stille selvstændigt op ved næste valg. Det skal dog først besluttes på en kongres.

Kritikken fra det kommunistiske parti kommer mens ANC forbereder en national konference om den politik, som det regeringsbærende ANC skal gå til valg på, skriver dagbladet The Morning Star.

>>> Læs artikel i den svenske ugeavis Proletären: Sydafrika i brytningstid – radikala krafter kräver rättvisa

 

15. mar. 2017 - 12:58   15. mar. 2017 - 13:00

Sydafrika

se@arbejderen.dk