23 Apr 2018  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Storbritannien stopper indrejse for flygtningebørn

Flygtningeprogram skrottet

Storbritannien stopper indrejse for flygtningebørn

Regeringen vil stoppe ankomsten af flere uledsagede flygtningebørn.

Flygtningebarn i lejren Kokkinotrimithia i Grækenland.
FOTO: Yiannis Kourtoglou/Reuters/Scanpix
1 af 1

Trods en vedtagelse fra sidste år om at Storbritannien skal tage imod op mod 3000 uledsagede flygtningebørn fra Europas migrationscentre, besluttede den britiske immigrationsminister onsdag i sidste uge, at sætte en grænse for modtagelser på 350 børn.

Dette er grueligt galt. Regeringen tillader, at børn ender i nedværdigende og farlige situationer som ofre for menneskehandlere.
Steve Symonds

Det sker i kølvandet på en mediekampagne i højreorienterede tabloidaviser i slutningen af sidste år.

Dubsprogrammet, som lovede hjælp til uledsagede flygtningebørn, som er strandet  i Italien, Frankrig og Grækenland. Programmet er opkaldt efter forslagsstilleren Lord Dubs. Men programmet manglede de nødvendige stemmer i Underhuset for at kunne fortsætte – og det bortfaldt derfor. 

Lord Dubs kom selv til Storbritannien som jøde gennem Kindertransport-programmet

Immigrationsministeren Amber Rudd udtalte, at Dubs-programmet kunne "motivere" menneskesmuglere til at "sende børn til Europa" og at "vi vil ikke tilskynde til farefulde rejser til Europa for børnenes skyld".

– Dette er grueligt galt. Ved at begrænse sine forpligtelse til at levere en sikker rute før børnene, ender de i nedværdigende og farlige situationer som ofre for menneskehandlere og andre misbrugere, udtaler Steve Symonds, som er direktør for Amnesty International flygtninge- og indvandrerprogram til The Independent.

10. feb. 2017 - 13:24   15. feb. 2017 - 10:21

Storbritannien

ah@arbejderen.dk