19 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

Nobelprismodtagere advarer mod Trump

Truer verden

Nobelprismodtagere advarer mod Trump

50 vindere af Nobel-priser placerer USA's præsident på listen over trusler mod verdens befolkning.

Hele 40 procent mener, at Trumps populisme og mistillid til klimavidenskab er "en alvorlig trussel mod videnskabelige fremskridt".
FOTO: Nicholas Kamm/AFP/Scanpix
1 af 1

På linje med atomkrig og klimaforandringer er USA's præsident Donald Trump havnet på listen over store risikofaktorer for verdens befolkningen.

Mange folk foretrækker at tro på rygter, snarere end veletablerede og solide videnskabelige fakta.
Jean-Pierre Sauvage

Det er det britiske magasin, Times Higher Education, der har undersøgt holdningerne hos 50 vindere af Nobel-priser gennem de seneste år indenfor videnskab, medicin og økonomi.

Mere end en tredjedel af de adspurgte mener, at den største trussel mod menneskeheden er belastningen af miljøet med overbefolkning og klimaændringer.

23 procent finder, at atomkrig er den største bekymring, mens seks procent mener, at "flere politiske ledere i USA og Europa, ved at udvise uvidenhed er en trussel mod verdens befolkning".

Hele 40 procent mener, at Trumps populisme og mistillid til klimavidenskab er "en alvorlig trussel mod videnskabelige fremskridt".

– I dag synes der at blive stillet spørgsmålstegn ved fakta. Mange foretrækker at tro på rygter snarere end veletablerede videnskabelige fakta, siger for eksempel Jean-Pierre Sauvage, der vandt Nobelprisen i kemi sidste år ifølge netportalen CommonDreams.org

Tidligere i år underskrev 62 nobelprismodtagere et opråb imod Trump's direktiv om at forbyde muslimer fra syv lande indrejse i USA.

05. sep. 2017 - 10:09   06. sep. 2017 - 15:35

USA

ah@arbejderen.dk