24 Jun 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 11 °C

Labour og Jeremy Corbyn klar til valgkamp

Valg i Storbritannien

Labour og Jeremy Corbyn klar til valgkamp

Meningsmålingerne viser, at Labour er langt efter det konservative parti. Men i dele af fagbevægelsen tror man på at Labour under formanden Jeremy Corbyn har den politik, som britiske vælgere ønsker.

Labourlederen Jeremy Corbyn vil være britisk premierminisiter. Han lover en politik, som sætter flertallets interesser øverst.
FOTO: Creative Commons/Wikimedia
1 af 1

Det kom bag på de fleste, at Storbritanniens premierminister Teresa May tirsdag udskrev parlamentsvalg til den 8. juni. Hvis meningsmålingerne holder, står hun til at få en markant fremgang og kan styrke sit flertal i Underhuset, der nu er på 17 mandater. En meningsmåling fra instituttet YouGov midt i april gav 44 procent til De Konservative og 23 procent til Labour.

Det britiske Labour er det største parti i Europa målt på medlemmer.

De seneste uger har Labour-lederen Corbyn fremlagt en række politiske forslag. Han foreslår, at selskaber skal offentliggøre deres skatteforhold, og at britiske selskaber, der betaler skat, skal have fortrin til offentlige kontrakter. Han foreslår skolemad genindført og flere penge til sundhedsvæsenet, skriver det britiske dagblad The Morning Star.

Labours alternativ

– Labour har den politik, som vælgerne ønsker, siger fungerende generalsekretær i fagforeningen UNITE, Gail Cartmail.

Cartmail ser frem til valget, som giver befolkningen mulighed for at vælge mellem Labours politik og de konservative, som ifølge Cartmail vil "fortsætte den elendige nedskæringspolitik, som undergraver den arbejdende befolknings rettigheder og levestandard".

– Nu er det på tide at gå ud i landet og vinde den forandring, som arbejderne har så hårdt brug for, siger Gail Cartmail.

Der er stærkt delte meninger i Labour om partiets leder, som har store dele af partitoppen imod sig, mens medlemmerne flokkes om partiet. Med Corbyn som formand er medlemstallet vokset fra godt 300.000 til over 550.000.

 Det britiske Labour er det største parti i Europa målt på medlemmer, skriver avisen The Guardian.

– Jeg byder premierministerens beslutning om at give det britiske folk en mulighed for at stemme på en regering, som vil sætte flertallets interesser øverst, velkommen, sagde Corbyn efter udskrivelsen af valget.

Labour vil tilbyde et effektivt alternativ til en regering, der har ikke har været i stand til at genrejse økonomien, som har skabt faldende levestandard og gennemført ødelæggende nedskæringer i skolerne og i sundhedsvæsenet, lyder det fra den britiske socialdemokrat.

Ingen TV-debatter

Tilsyneladende bliver den ingen TV-debatter i valgkampen mellem oppositionslederen Jeremy Corbyn og den siddende konservative premierminister Teresa May. En talsmand for premierministeren har ifølge The Morning Star afvist muligheden:

– Vores svar er nej. Valgmulighederne ved dette valg står allerede klare, siger talsmanden.

Så nu opfordrer Corbyn de mange medlemmer til at gå på gaden og vinde valget der.

19. apr. 2017 - 09:48   19. apr. 2017 - 11:18

Storbritannien

se@arbejderen.dk