22 Feb 2018  

KBH: Let skyet, 1 °C

Rss Feeds

Når der altså tages højde for den systematiske udplyndring af Afrikas mennesker og miljø, fremstår vores individuelle velgørenhed såvel som udviklingsbistanden i sin helhed mest som et plaster på et åbent benbrud.
Foruroligende rapporter om arbejdsulykker og arbejdsskader ved "fremtidens high-tech-fabrik" med ny robot-teknologi. Arbejdere beretter om enormt arbejdspres, overarbejde og lav løn.

Fagforbundet FOA indbyder traditionen tro til at fejre Kvindernes Internationale Kampdag. Det sker torsdag den 8. marts fra klokken 16:30 i forbundshuset, Staunings Plads 1 i København. Alle er velkomne, tilmelding er ikke nødvendig.

Klokken 17 byder Joan Prahl velkommen. Joan Prahl er forbundssekretær med ansvar for blandt andet ligestilling.

EU bør gå i offensiven og konkret modarbejde USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, mener EU-landenes ambassadører i Palæstina. Men EU styrker sit samarbejde med Israel.
Højesteret har afvist at give umyndiggjorte stemmeret ved folketingsvalg. Enhedslisten, SF, Alternativet og Radikale har nu fremsat et konkret lovforslag, der kan sikre de omkring 2000 umyndiggjorte deres fulde stemmeret.
Et folkeligt tribunal går nu i gang med at undersøge krigene i Irak- og Afghanistan. Målet er en konference med soldater og folkeretseksperter til november og at offentliggøre en rapport inden udgangen af året.
Et massivt Folketingsflertal har besluttet, at en ny Storstrømsbro skal bygges af en italiensk hovedentreprenør, der har en korruptionssag hængende over hovedet. EU-regler tvinger os til det, siger transportministeren. Men kan det virkelig passe?
Forbindelserne mellem den italienske mafia og byggebranchen er veldokumenteret. NGO afslører, at mange korruptionssager involverer penge fra EU.
Fagbevægelsen er klar til at se på forhandlingsmodellen, når OK18 er overstået, men KL afviser, at der er et misforhold mellem parternes muligheder i et overenskomstforløb.
Ved lockout sparer offentlige arbejdsgivere penge. Lad dem blive i systemet til gavn for ansatte og borgere, anbefaler Aalborg-forsker.
Uanset om overenskomstforhandlingerne ender med strejke eller lockout, tjener de offentlige arbejdsgivere på en konflikt. Det svækker lønmodtagernes konfliktvåben, siger Aalborg-forsker.

Aarhusianere kan i morgen torsdag klokken 19:30 møde Lave K. Broch på Brobjergskolen. Lave K. Broch er førstesuppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Han vil fortælle sidste nyt om EU – om EU’s skræmmende og hurtige udvikling hen mod en militær union.

Ambitionerne står tydelige: En fælles hær for Unionen med øverste kommando placeret i Bruxelles. Lave K. Broch udtaler:

I sidste weekend blev der afholdt en sikkerhedskonference i München med deltagelse af forsvarsministre, politikere, administrerende dirketører og meningsdannere.

Shuhada Street ligger i Hebron på den besatte Vestbred i Palæstina. Engang var den byens handelsgade, men for 21 år siden lukkede israelsk militær de palæstinensiske butikker, og siden har der været adgang forbudt for palæstinensere.

Gaden er et symbol på den israelske stats apartheidpolitik. Målet med den internationale kampagne er at få genåbnet. Shuhada Street og resten af den gamle bydel og stoppe forskelsbehandlingen, adskillelsen og besættelsen i Hebron, på Vestbreden og i hele Palæstina.

Kampagnen er startet og ledet af Youth Against Settlement i Hebron.

EU er på det seneste blevet mere militaristisk og forsvarer mere aggressivt sit indre marked og de aftalte planer om 'forsvar' og våbenkøb. Det gør det blot endnu mere afgørende, at socialister sætter farten op for at trække Storbritannien ud, mener Doug Nicholls som er formand for organisationen Fagforeningsfolk imod EU
Det skader integrationen og opsplitter samfundet, når regeringen forsøger at give indtryk af, at tusindvis af borgere med ikke-vestlig baggrund lever i et såkaldt parallelsamfund, mener forsker.
Forslag til et nyt beskæftigelsessystem indeholder ikke mere frihed, færre regler og mindre bureaukrati for de arbejdsløse, men først og fremmest indrømmelser til de kommunale myndigheder.

Socialdemokratiet fortsætter ufortrødent deres forsvar for partiets flygtningeplan. Det handler om at hjælpe de lavtlønnede, lyder det nu. Alle dem, der mærker konsekvenserne af integrationsproblemerne i de sociale boligområder.

Foredrag ved Jan Øberg:

Rusland bliver i stigende grad fremstillet som en trussel af henholdvis danske og europæiske politkere. Der bliver henvist til den fortsatte konflikt i Ukraine, overtagelsen af Krim og senest påvirkningen af det amerikanske valg som belæg for Ruslands aggression og trang til at påvirke andre nationer.

Kunstkritiker Lisbeth Bonde henvender sig mest til fagfolk med "DANSK KUNST I 10’ERNE – 40 Kunstnerportrætter", men det er et pionerværk.
Spillet om de offentlige overenskomster fortsætter. I weekenden meddelte KL, at de slet ikke kunne forhandle, før Finansministeriet havde fastlagt den økonomiske ramme.
Langsigtede investeringer i overordnede trafikstrukturer kan ikke adskilles fra, hvad det er for et samfund, vi vil have.

Skiftende danske regeringer har aldrig holdt sig tilbage fra at opstille store målsætninger. Lilleputlandet Danmark skal helst være verdens bedste til det hele, hører vi i taler ved alle højtidelige lejligheder. 

Fredag den 13. april i selskabslokalet Holmbladsgade 106, kælderen, Amager

Vind flotte gevinster og få samtidig en hyggelig aften.

Dørene åbnes klokken 18.30 – spillet starter klokken 19.

Øl, vand, kaffe og kage kan købes.

Overskuddet går ubeskåret til Arbejderen.

Arrangør: Arbejderens Venner Amager

Kvindernes Internationale Kampdag nærmer sig, og i Café Oskar holder vi optakt til kvindedagen 8. marts. Det sker fredag den 2. marts i Mejlgade 49 i Aarhus, cafeen åbner klokken 15.

Fra klokken 15:15 underholder Bente Holt fra Sonjas Søstre med sange. Bente Holt er frisk med egne tekster og gode replikker, når hun spiller sine kvindesange. Gå ikke glip af denne musikalske opstart!

Lørdag 17. februar på Station 2000 (95,5 MHz eller 95,2 hybridnet):

Hør Poul Gerhard Kristiansen fra Folkebevægelsen mod EU fra klokken 9 til 10 om DEO's bog “Hvordan demokratiserer vi EU?“ og fra klokken 10 til 11 er Irene Clausen fra Boykot Israel i studiet.

Venlig hilsen Linea for Station 2000.

Overenskomstforhandlingerne på det kommunale område står stille.

LFS og FOA SOSU har derfor i al hast taget initiativ til en demonstration foran Kommunernes Landsforening (KL) i Weidekampsgade 10 nu på torsdag mellem klokken 17 og 18: Tålmodigheden med KL er ved at løbe ud. Vi kræver resultater nu!

Socialdemokratisets seneste flygtningeudspil kan løse problemer – men skaber også nye, når de vil finansiere det med midler fra den langsigtede ulandsbistand.
Replik til Peter Kofod Kristensen, Ørsted: Ørsted fortjener ros for, at de udbygger en vedvarende energikilde som havvind. Når det gælder biomasse er selskabet imidlertid på vej i gal retning for fulde sejl.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur