21 Sep 2017  

KBH: Overskyet, 11 °C

Rss Feeds

Den upopulære kup-præsident Michel Temer vil privatisere 57 af Brasiliens største statsejede selskaber som led i en enorm reformpakke for hele arbejdsmarkedet.
Københavns Kommune vil sende kræftsyg kvinde, der også lider af flere andre sygdomme, i arbejdsprøvning. Tirsdag var der protestdemonstration ved jobcentret på Lærkevej.
I Den Dominikanske Republik startede i sidste uge forhandlinger mellem Venezuelas regering og oppositionen. Højreoppositionen stiller betingelser for at være med.
Ansatte i regionerne protesterer overfor det forhadte to-procents-krav, som bør droppes allerede i 2018.
Alle danske folketingsmedlemmer bør presses til at støtte FN's traktat om forbud mod atomvåben.
Vi nærmer os valget til Randers Byråd i november, og det bør benyttes til kontant afregning med de politikere, der medvirkede til lukning af de lokale folkeskoler.
På trods af, at alle de nationale parlamenter i EU endnu ikke har godkendt handels- og investeringsaftalen mellem EU og Canada, CETA, træder den i kraft i morgen.
EU-domstolen har endnu ikke taget stilling til principiel sag, om CETA-handelsaftalen strider mod EU-retten. Alligevel træder aftalen nu midlertidigt i kraft.
Efter nye alarmerende meldinger om problemer med arbejdsmiljøet på landets byggepladser er ministeren klar med et fornuftigt initiativ. Men der er ikke flere penge til Arbejdstilsynet. Tværtimod betyder finanslovforslaget færre penge.
NATO-medlemmet Tyrkiet bryder en stiltiende aftale i NATO ved at købe russisk missilsystem.

Venstre og Konservative har foreslået, at den danske ambassade i Bagdad genåbnes. Regeringspartierne mener, at dansk erhvervsliv har mulighed for at tjene store penge på landets genopbygning.

Omkring 400 lægesekretærer demonstrerede tirsdag foran Regionsgården i Hillerød. De er vrede over, at deres faggruppe er ved at blive sparet væk.

Fredag den 22. september og de følgende to dage arbejder to cubanske murmalere med at udsmykke gavlen på Det Latinamerikanske Hus på Høffdingsvej i Valby.

Der er brug for, at der kommer en håndfuld hjælpere, for at man kan nå at dekorere gavlen på cirka 12 gang 4 meter, oplyser Dansk-Cubansk Forening. 

Oplev 100-året for Oktoberrevolutionen!

I år er det 100 år siden, de russiske arbejdere og bønder løb storm mod det feudal-kapitalistiske udbyttersystem i Rusland. Den 7. november angreb de revolutionære soldater Vinterpaladset i Petrograd. Det blev starten på den første arbejder- og bondestat, der slog ind på socialismens vej.

50 år tidligere havde Karl Marx udgivet første bind af Das Kapital.

Marx afdækkede i Kapitalen, hvorledes den kapitalistiske økonomi grundlæggende hænger sammen. Han beviste, at det kun er menneskeligt arbejde, der kan skabe nye værdier.

Jobcentrets Ofre, Odense afdeling afholder demonstration mandag den 25. september 2017 kl. 13.30 på Flakhaven, foran rådhuset i Odense.

Vi ønsker at gøre opmærksom på den måde, man behandler syge kontanthjælpsmodtagere/jobcentrets brugere på.

At syge bliver fastholdt i systemet i en form for samfundstjeneste fremfor visitation til fleksjob og førtidspension.

Vi har flere talere, blandt andre Karsten Hønge (SF), Reza Javid (EL), flere pårørende og en førtidspensionist.

Vi håber, at så mange som muligt vil støtte os i vores kamp for et værdigt liv.

Netværk for Velfærd og Demokrati er arrangør af et debatmøde mandag den 25. september klokken 19 hos HK Hovedstaden, Svend Aukens Plads: Kan vi finde nye progressive løsninger på den internationale flygtningesituation?

Med: Mogens Lykketoft, tidligere formand for FN’s Generalforsamling og minister, Annelise Marstrand Jørgensen, Venligboerne, Camilla Bruckner, leder af UNDP (FN’s flygtningeorganisation i Norden), Leif Bork Hansen, Bedsteforældre for asyl, og Jakob Mark, medlem af Folketinget for Socialistisk Folkeparti.

Stadig flere ufaglærte er tvunget til at have to eller flere job for at klare deres udgifter. Tendensen er især udbredt i lavtlønsjob indenfor rengøring, hotel og butiksområdet, siger forskere.
Mens NATO øver krig, demonstrerer Gøteborgs borgere for fred. Kommunistisk Parti tog turen fra Danmark til Gøteborg for at støtte op om demonstrationen mod NATO og besøge det svenske Kommunistiska Partiet.
Valget af skole er vigtigt, hvis man som forældre drømmer om, at børnene skal vokse op i et samfund med lige mulighed for for fattig og rig.
Uden at have illusioner om Maduro-regeringen, så mener jeg, det er uansvarligt at kalde til kamp mod regeringen som sådan. Den er valgt. Den er legitim. Dens politiske projekt – Den Bolivarianske Revolution – er godt og har skabt intet mindre end fantastiske fremskridt i Venezuela. Replik til Jette Kromann.
Der skal spares 106 millioner kroner på sygehusene i Region Nordjylland. Kravet om to-procents produktivitetsstigning droppes, men politikerne forventer stadig en øget aktivitet.
Det er på tide, at regeringen prioriterer anderledes og giver flere penge til erhvervsskolerne. Kvalificeret arbejdskraft er vigtigere for samfundet end skattelettelser.

Det lykkedes i sidste øjeblik at få en delaftale mellem de kvindelige fodboldspillere og DBU, så spillerne i dag kan gå på banen i Ungarn. Men i ugerne op til kampen har vi været vidne til et mærkværdigt spil.

Hver anden offentligt ansatte arbejder ud over den lønnede arbejdstid for at sikre, at arbejdsopgaverne bliver løst på en ordentlig måde.
Et litauisk byggesjak har foreløbig kun modtaget en del af de omkring 400.000 kroner, de har til gode. De danske håndværkere på pladsen har to gange nedlagt arbejdet i sympati og holder øje med, om de får pengene.

Pensionisternes Kulturforening af 1965, en forening med rod i arbejderbevægelsen og venstrefløjen, er klar med efterårets program:

Torsdag den 21. september: Sæsonstart og summemøde. Bemærk: Mødet holdes i Smedjen hos 3F BJMF, Mølle Alle 26, Valby.

Torsdag den 28. september: Fortællingen om forfatteren, oprøreren og krigsmodstanderen Jeppe Aakjær ved Per Aabel, Ken Brun og Morten Hinz ledsaget af sang og fællessang, guitar og harmonika.

Torsdag den 5. oktober: Hvad sker der nu i Venezuela? Oplæg ved Sven-Erik Simonsen.

Mødet finder sted tirsdag den 26. september klokken 19:00 i fagforeningen BJMF's lokaler, Mølle Allé 26, Valby.

Lave K. Broch fra Folkebevægelsen mod EU indleder over emnet: Er EU et fredens projekt, som EU selv påstår – eller?

Derefter spørgsmål og diskussion.

Indbydere: Aktive Antifascister. FIR-Danmark, Horserød Stutthof Foreningen.

 

Rina Ronja Karis billede
Hvem vinder mest på at få indført tværnationale lister, hvor for eksempel socialdemokrater fra flere lande stiller op på samme liste? Det gør de store lande, hvor en tysk socialdemokrat åbenlyst vil stå langt bedre til at få mange personlige stemmer end én fra et lille land som Malta.
Både WHO og uafhængige forskere mener, at giftstoffet glyphosat er kræftfremkaldende. I EU-systemet er man dog i tæt samarbejde med industrien nået frem til et andet resultat. Og Danmark bakker op.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur