23 Nov 2017  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Rss Feeds

Kommunal- og regionsvalget var samlet set et nederlag for regeringspartierne. Dansk Folkeparti drømte om borgmesterposter og landsdækkende fremgang, men gik tilbage i 74 kommuner. 

Produktionen er igen sat i stå på slagteriet i Horsens. Denne gang handler det om ledelsens beskyldninger og manglende anerkendelse af tillidsmandens arbejde.
Kun et fåtal af danskerne stemte på et højreekstremt parti ved kommunalvalget i tirsdags. Nye Borgerlige mister 11 byrådsmedlemmer rundt om i landet og bevarer kun ét enkelt mandat.
Valgkampen har givet Kommunisterne en stor synlighed, og det var et af vores formål, lyder det fra Liste R, som over hele landet melder om en god valgkamp.
Dansk Folkeparti og Venstre er gået tilbage, mens Nye Borgerlige med 0,9 procent af stemmerne langt fra fik det gennembrud, som partiet var blevet spået.
Ingen kandidat fik 50 procent af stemmerne ved søndagens præsidentvalg i Chile. Anden valgrunde vil finde sted den 17. december.
IMF og Verdensbankens nyliberale økonomiske politik overfor Zimbabwe lagde I 1990'erne grunden til dagens totale kaos, der har betydet bitter magtkamp og militærkup i det sydøstafrikanske land.
Den britisk/amerikanske kunstner Anohni fyldte salen med sin specielle sangstemme, storladen musik og bidende tekster om klima, krig og køn.
Flere forskningsundersøgelser viser, at der er ekstra grund til bekymring for de skadelige følger af trådløs stråling hos bør og unge med ADHD.
Modstand og klimaskepsis drives af de store forurenere og nationer, som ikke vil bryde med den eksisterende vækstideologi, med udplyndring af ressourcer, ulighed, fattigdom og klimakatastrofer.

EU-parlamentet har tildelt den voldelige opposition i Venezuela sin såkaldte frihedspris – Sakharovprisen.

I mange kommuner oplever handicappede mennesker stor usikkerhed om bevillinger til nødvendig støtte.
Siden 2000 er bevillingerne til Arbejdstilsynet i gennemsnit faldet med 6,37 millioner om året. Nu vil regeringen skære ned igen, samtidig med at alarmerende tal viser tilbagegang for arbejdsmiljøet.
Vælgerne havde færre lokallister, herunder progressive lokallister, at stemme på ved valget, og listernes resultater er meget forskellige. De er presset af de landspolitiske partier, mener valgforskere.
Der er ikke brug for lappeløsninger! Der skal oprettes en helt ny retshjælpsordning, som også sikrer de socialt udsattes retssikkerhed, mener ti organisationer.

Enhedslisten Århus holder valgfest på Gyngen i Mejlgade fra klokken 18-23:30 den 21. november.

Partiets kandidater vil være til stede – herunder spidskandidat Keld Hvalsø Nedergaard og partiets politiske ordfører Nikolaj Villumsen.

De står alle klar til en kommentar, hvis det har interesse.

Ud over kandidaterne vil alle interesserede aktivister, medlemmer og venner af Enhedslisten være velkomne.

Venner af Socialisternes Hus, Enhedslisten og Kommunisterne holder i år valgfest i forbindelse med RV og KV 2017.

Baren åbner klokken 16 og der er som altid kaffe på kanden.

Fællesspisning er i dagens anledning gratis, og der er det mad der er - Forhåbentligt er der nok til alle. Vi spiser kl. 18! Menuen er Chili con (og sin) Carne.

- Der bliver mulighed for at se aftenens forløb på storskærm. Vi håber både at kunne vise de nationale og regionale tv udsendelser.

- Vi vil derudover planlægge lidt underholdning i løbet af aftenen.

Vi mødes ved DR metro st. kl. 17:30 og finder bålpladsen på Amager Fælled, hvor rollespillerne plejer at samles. Alle er velkommen og i kan også komme direkte til bålpladsen.

Her vil vi synge vores fællesprotestsang " Til Ama´r Fælled" mm. og fejre valgaftenen i naturen.

Hvis du ikke synes, at du vil synge, så kom med alligevel, dette er det grønne, varme fællesskab på fælleden for alle!

Vores fest fortsætter efter sangcirklen med spise og hygge om bålet til cirka 23:30.

Steffen

f. Amager Fælleds Venner

Hvor meget tid bruger du på Jobcentrets Ofre? Det spørgsmål kræver Københavns Kommune nu svar på fra flere arbejdsløse, der er aktive i netværket, der kæmper for arbejdsløses rettigheder.
Partierne er helt vilde med at bruge annoncekroner i valgkampen, men knap så villige til at fortælle, hvor pengene kommer fra.
Valgkampen er overstået, og der er ikke mange, der har berørt spørgsmålet om energi og bæredygtighed.
Der er mange problemer forbundet med hospitalernes nye it-system, Sundhedsplatformen. Men at foreslå, at den skal afskaffes, er ren populisme.
Tirsdag blev slagterierne i Horsens, Brørup og Thisted ramt af strejke. Slagteriarbejderne frygter voldsom lønnedgang som konsekvens af, at i første omgang SB Pork i Brørup vil ændre på akkordsystemet.
Anders og Peter Lund Madsen forsøgte at kombinere underholdning med videnskab. Det er en svær øvelse.

Aldrig har kommunerne haft så mange penge!

Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) Sjælland står bag et kulturarrangement, hvor der samles ind til Skub, DKP's blad, og Arbejderen, Danmarks røde dagblad, som udgives af Kommunistisk Parti (KP).

Det finder sted lørdag den 2. december klokken 18 til 22 i Lærkehuset på Jyderup Højskole.

Arrangørerne oplyser, at to tredjedele af overskuddet fra arrangementet tilfalder Skub, og en tredjedel går til Arbejderen.

Deltagelse koster 100 kroner, derudover skal man medbringe en gave til lotteri eller auktion.

Det er typisk ikke strafbart, hvis du bruger "mindre slag og spark" mod beboerne. Sådan står der i vejledningen til personalet på det socialpsykiatriske bosted Visborggård. FOA er rystet.
Den 3. november trådte Europol-aftalens bestemmelser om dansk politis søgeadgang i Europols databaser i kraft. Rigspolitiet slår fast, at politiet har adgang til de samme informationer, og sidder på det samme kontor i København som hidtil.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur