23 Apr 2017  

KBH: Spredte skyer, 7 °C

Rss Feeds

Slagteriarbejdere har nedlagt arbejdet og stilladsarbejdere har blokeret indgangen til 3F's forbundshus i protest mod ny overenskomst.
Fremover vil vores udsatte borgere, som har brug for bostøtte, ikke længere vide, hvor meget hjælp, de kan få. Det afgøres nu ikke længere af behovet, men af pengene.
Det har kostet staten 136 millioner kroner i konsulentbistand og nye it-systemer at sælge ud af Statens Serum Institut. Folketingets sundhedsordførere kan ikke få indsigt i dokumenter og rapport, der lå til grund for salget.
Skal venstrekræfterne i Europa arbejde for en udmeldelse af EU i hver sit land, eller skal de kæmpe for traktatændringer, som fører til et forenet venstreorienteret EU? Det diskuteres lige nu heftigt.

Med en historisk høj stemmeprocent på 51,3 blev overenskomsterne stemt i hus – godt hjulpet på vej af sammenkædningsreglerne. Skulle hvert forbund have stemt om sine egne overenskomster, ville både 3F, jernbanearbejderne, malerne og slagteriarbejderne

EU-kommissionen lægger op til at lovliggøre den omfattende sociale dumping på landevejene i EU. En samlet EU-fagbevægelse kalder til demonstration onsdag i næste uge.

Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, 3F BJMF's EU-udvalg arrangerer i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU's Valby- og sydvestkomiteer et fyraftensmøde, et offentligt EU-debatmøde tirsdag den 9. maj klokken 16 til 18 i Valby, Mølle Allé 26 i kælderen.

Klokken 16 bydes på en håndmad, debatten starter klokken 16:30.

EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU Rina Ronja Kari og næstformand i LO Arne Grevsen lægger op til debat om: En social eller asocial Union? Hvad kommer EU's nye "sociale søjle" til at betyde for os?

Dansk Industri har i deres 2025-plan lanceret parolen om, at "det skal betale sig at skabe værdier". Selv om DI’s cheføkonom erkender, at det er de ansatte, som skaber værdierne, kæmper DI for aktionærernes interesser i forbindelse med overenskomsterne.
Arbejdsgiverne i især byggeriet skal ikke forvente fred og ro, på trods af at urafstemningen om de private overenskomster endte med et ja.
De nye overenskomster på det private arbejdsmarked er vedtaget med 57,2 procent ja-stemmer mod 42,8 procent nej-stemmer. Stemmeprocenten er den højeste siden 1973.

Onsdag den 10. maj er der VelfærdsAlliance-demonstrationer foran en række rådhuse og sygehuse mod besparelser i kommuner og regioner.

VelfærdsAlliance-DK, som opstod i 2016 i kampen mod omprioriteringsbidraget, kalder igen til modstand mod regeringens nedskæringer på den borgernære velfærd:

"Danmark har et historisk højt overskud på betalingsbalancen, og finanskrisen er for længst overstået. Men regeringen vil alligevel forringe velfærden for børn, syge og gamle endnu mere – og presse de offentligt ansatte yderligere.

Derfor siger vi den 10. maj:

I dag offentliggøres resultatet af urafstemningen om overenskomsterne for det private arbejdsmarked. Bliver det et nej, sættes Danmark i stå fra på tirsdag. Bliver det et ja, så slipper arbejdsgiverne ikke helt for konflikter alligevel.
Arbejderens manipulerende vinkling af udviklingen i Syrien har været tydelig i en årrække lige siden det fredelige oprør mod Assad startede i 2011.
På trods af ældremilliard, klippekort og værdighedsmilliard er det en kendsgerning, at kommunerne skærer ned på hjemmehjælpen til ældre. Færre får hjælp, og hjælpen til den enkelte er blevet mere skrabet.
Alfred Lang kritiserer Arbejderens dækning af krigen i Syrien for at støtte Bashar al-Assads regime. Intet er mere forkert. Arbejderens dækning tager afsæt i imperialismen og dens planer for Syrien og regionen.
Deltidsansættelser og ansættelser på korttidskontrakter er i voldsom vækst. Det stiller krav om en gentænkning af, hvordan vi indretter vores velfærdssystem, mener Ceveas direktør Kristian Weise.

Op til præsidentvalget i USA var medier og regeringer i Danmark og resten af EU generelt hånlige og kritiske overfor Trump.

Modstandere af EU, som stiller sig på arbejderklassens side, har altid påpeget, at EU er monopolkapitalens projekt, og EU-bureaukratiet er finanskapitalens redskab.

Den 29. april 2017 går vi i København i solidaritet med folk verden over, som kæmper for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed. Klimaforandringerne skader os alle. Krig, tørke, oversvømmelser og storme skaber allerede nu kaos og ødelæggelser kloden over – også i Danmark.

Derfor beder vi alle om at gå:

• For at sætte mennesker og miljø før økonomisk vækst.

• For politisk handling fremfor en individualisering af klimaansvar via ændrede forbrugsvaner.

Enhedslisten og Tid til fred – aktiv mod krig indkalder alle interesserede organisationer og grupper til et forberedelsesmøde for at planlægge en protest mod NATO onsdag den 24. maj.

Mødet finder sted i København torsdag den 20. april klokken 19:30 hos Enhedslisten, Studiestræde 24, 1. sal.

På mødet bliver fremlagt forslag til paroler til diskussion og et forslag til protestoptog. Desuden organiseres de nødvendige praktiske forberedelser og aftales plan for det videre forløb.

Meningsmålingerne viser, at Labour er langt efter det konservative parti. Men i dele af fagbevægelsen tror man på at Labour under formanden Jeremy Corbyn har den politik, som britiske vælgere ønsker.
Der må opstilles et samlende anti-monopolistisk program for Folkebevægelsen mod EU med henblik på, at vi melder os ud af EU.
På gaderne demonstreres der imod præsident Erdogan efter den seneste folkeafstemning. Og i de tyrkiske fængsler sultestrejker 187 kurdere.
Hvis pensionsalderen forlænges vil det være en bombe under den danske velfærd.
Det at placere et parlament i to byer viser EU’s håbløse inkompetence. Det er helt til grin
Medierne hoverer over russernes beherskede reaktion på USA's missilangreb i Syrien. Men den beherskelse skal man nok være tilfreds med. En atomkrig er altså ingen spøg.
Socialdemokraterne i Socialistpartiet (PS) ser ud til at nedsmelte politisk ved præsidentvalget den 23. april i Frankrig. Partiet er voldsomt upopulært efter jobreformer og sociale nedskæringer.
I Sverige har Vänsterpartiet rejst kampen mod private firmaers profit på velfærd. Vi kan lære af de svenske erfaringer, nu hvor VLAK-regeringen lægger op til yderligere privatiseringer.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur