10 Dec 2016  

KBH: Overskyet, lette byger, dis, 9 °C

Rss Feeds

Mød chefredaktør Ibrahim Benli og folketingsmedlem Søren Søndergaard. Enhedslisten Esbjerg inviterer til oplæg og debat om kurdernes kamp. Fredag den 3. februar kl. 16 i Fritidshuset, Skolegade 51 6700 Esbjerg.

Kurderne er den største befolkningsgruppe i verden uden eget land. De er fordelt på Tyrkiet, Iran, Irak og Syrien, hvor de i årtier er blevet undertrykt og nægtet basale demokratiske rettigheder. I Irak og Syrien er det lykkedes at skabe kurdiske selvstyreområder, men disse er under voldsomt pres af bl.a. Islamisk stat.

”Fidel er ikke død”, sagde Evo Morales ved Fidels Castros bisættelse. Han har ret. Selvom cubanerne fulgte kortegen med Fidels aske, må jeg nok tilslutte mig Evos ord.
Rina Ronja Karis billede
EU-kommisisonen vil både styrke den europæiske våbenindustri, som angiveligt har dårligere vilkår end den amerikanske, og arbejde mod mere koordinering mellem medlemslandene. I sidste ende en EU-hær.
Storkapitalen vil kontrollere verdens ressourcer. Og formålet er at høste profitter
Det amerikanske præsidentvalg har skabt panik og forundring rundt om i verden. Men Hillary Clinton burde have haft det nemt med Trump som modkandidat.

Cinemateket åbner dørene op til Yul Anderson koncerterne tirsdag d. 13. december. Kl. 19.00 går Anderson til klaveret og spiller en solokoncert, hvor publikum kan nyde en drømmende musikalsk rejse. Derefter bliver salen tømt, og så starter guitar koncerten kl. 21.00 med band og autentisk Hendrix-repertoire.

Asta-salen i Cinemateket er lige blevet renoveret, så publikum kan læne sig tilbage i de fløjlsbløde sæder og drømme væk med musikken.

HYMN FOR HENDRIX

PEACE, LOVE & HARMONY

Oplev Yul Anderson spille gospel i Cinemateket d. 13.12

CETA-aftalen risikerer at føre til arbejdsløshed, og der er en "klar ulighed" mellem investorernes særrettigheder og arbejdernes interesser, advarer EU's beskæftigelsesudvalg.
Giv et abonnement til én du kender eller ikke kender: Fire måneder + chokolade pænt pakket ind og sendt for 500 kroner. Betalingsfristen er 15. december.
DKP mellem kommunistisk enhed og Enhedslisten. Et svar til Henrik Hedin.
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har ingen betænkeligheder ved at sende arbejdsløse i jobtræning.
Det er blandt andet FOA-medlemmer, der betaler Løkke-regeringens julegaver til dem, der har nok i forvejen.
I debatten om kommunisternes flygtningepolitik bringer vi endnu et indlæg, denne gang med fokus på flygtninge som billig arbejdskraft.

I tirsdags indgik ældreminister Thyra Frank og Kommunernes Landsforening en aftale om at nedsætte en såkaldt taskforce, som skal se på, om der findes unødige bureaukratiske regler og dokumentationskrav i ældreplejen, som kan ryddes af vejen. 

Mellemfolkeligt Samvirke, Clean Clothes Campaign og Aktive Forbrugere vil have Tøjeksperten til at tage ansvar for, hvordan deres varer bliver produceret i Bangladesh.
Jagten på billig arbejdskraft driver de store modehuse og multinationale tøjfirmaer. For snart fire år siden førte det til den værste ulykke i tekstilindustriens historie, der kostede over 1000 arbejdere livet og sårede mere end 2000.
Det israelske våbenfirma Elbit reklamerer med, at deres produkter er "afprøvet i kamp" mod blandt andre palæstinenserne. I dag er firmaet i Danmark for at vise sine kanoner frem, som militæret vil købe.
Italien står uden regering, efter at premierministeren Matteo Renzi er gået af. Det store nej til forfatningsreformen søndag var både et hug til EU og Renzis drømme om mere centraliseret styre, mener italiensk avis.
Forringelserne i reguleringen af overførselsindkomsterne skal skabe det såkaldte rådighedsrum til skattelettelser.
Skal vi tillade alle flygtninge af komme ind i vores land, fordi kapitalismen er menneskefjendsk og driver mennesker væk fra deres hjemlande?
Der må samles et flertal, der vil et opgør mod udsultningen af det offentlige sundhedsvæsen, inden det bryder sammen.
"Hvide Hjelme" er kun tilstede i områder, hvor al-Nusra- og andre al-Qaeda-relaterede terrorgrupper har magten.
I den nye finanslov kan privatskolerne se frem til et statsligt økonomisk løft. Det mener ekspert og Enhedslisten er den forkerte prioritering.
Det firma, der skal levere SKATS nye inddrivelsessystem, er selv indblandet i skattely. Der er ikke tale om en enlig svale. Men skatteministeren mener ikke, at det er et problem.
Israel har gennemført flere luftangreb, der har dræbte mange civile. Amnesty International vurderer, at flere af disse angreb var krigsforbrydelser. Derfor bør Danmark stoppe al overførsel af militært udstyr til Israel, mener menneskeretsorganisationen.
Danske våbenproducenter har leveret vitale dele til de Joint Strike Fighter kampfly, som i næste uge bliver leveret til det israelske luftvåben. I 2000 gennemførte regeringen en lempelse af våbenloven, som gjorde det muligt.
Sagen mod hjemløse, afrikanske flaskesamlere er nu opgivet på grund af politifejl. Kommunen bør helt droppe forbuddet mod, at hjemløse overnatter i parkerne.

Den danske regering og en række danske virksomheder har det seneste årti udviklet et bemærkelsesværdigt skæbnefællesskab med Israel gennem begge landes tætte alliance til USA’s krigsmaskine.

Arbejdsgiverne i industrien hænger i bremsen, når det gælder videre- og efteruddannelse af de ansatte, kritiserer Dansk Metal, på baggrund af en rundspørge blandt fagforbundets tillidsfolk.
Kristne kirker i Palæstina stiller højtalere til rådighed, fordi Israel er ved at forbyde muslimsk indkaldelse til bøn.

Onsdag 7. december kl. 17 – 18.30

Store Sal, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

En bankunion er under forhandling i EU, og i Danmark skal vi på et tidspunkt tage stilling til, om vi vil være med. Men hvad er det for et banksystem vi har, og hvordan påvirker regulering bankerne? Hvad skal bankerne låne ud til? Hvor kommer bankernes penge fra? Skal banker andet end at tjene penge? Er nogle banker for store?

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur