25 Aug 2016  

KBH: Let skyet, 18 °C

Rss Feeds

Jihadister fra Frankrig, Tyrkiet, Irak, Saudi-Arabien, Jordan, Libanon og andre arabiske lande er døde i tusindtal det seneste år. Men landene vil ikke modtage ligene.
Regeringen har valgt et andet sted til at opstille THAAD-missiler, da indbyggerne i Seongju gik på barrikaderne
Der er enorm fattigdom i Rumænien. Næsten halvdelen af dem, der er i arbejde, overlever på 2200 kroner om måneden.
To efter fascisternes blodige angreb på Fagforeningernes Hus i Odessa sider omkring 50 mennesker, der flygtede fra angrebet, fortsat fængslet uden rettergang, mens fascisterne går frit omkring. Nadezhda Melnichenko organiserer støtte til fangerne.
Det kan blive et dyrt bekendtskab for både mennesker og miljø at lukke private investorer ind i forsyningen af rent drikkevand og rensningen af spildevand, advarer researcher hos hollandsk tænketank.
Regeringens planer om at privatisere den danske vandforsyning går stik imod udviklingen i resten af verden. 37 lande har forsøgt privatisering af drikkevandet – og har trukket forsyningen tilbage på offentlige hænder.
Over hver anden pædagoger i landet daginstitutioner oplever tegn på nedslidning, som kræver medicin eller anden behandling. Det er et ledelsesansvar, mener KL.
Det er svært at finde tilhængere af integrationsydelse, 225-timersreglen og kontanthjælpsloftet blandt det socialfaglige frontpersonale. De kan jo ikke lukke øjnene for den urimeligt høje pris, som samfundets allermest udsatte skal betale for reformerne.
FOA er - indtil videre - det eneste danske forbund, der officielt udtrykker bekymring om frihandelsaftalen TTIP. 3F afventer aftalen, mens Dansk Metal støtter helhjertet.
Alternativ vindenergi er fint. Men lokalbefolkningen skal tænkes ind i beslutningsprocessen.
Tyrkiet har invaderet Syrien med mindst 20 tanks for at fjerne Islamisk Stat fra grænseby og kæmpe mod kurdiske militser. Men det er forbudt i FN-pagten.

Alle, der holder af Provstevej-kvarteret i København NV, indbydes til en spraglet og hyggelig dag på lørdag fra klokken 11.

Der er store politiske og økonomiske problemer i Venezuela. Medierne beretter om mangel på fødevarer og medicin samt om korruption og usikkerhed i landet.

Lyt til Radio Spartacus – progressiv radio hver fredag (undtagen første fredag i måneden) klokken 18 til 19:30.

Den 26. august er der tre indslag:

Annette Mørk giver en analyse af Tyrkiet, og hvad der virkelig sker i landet.

Charlotte Valløe fortæller om den seneste udvikling i Nicaragua, blandt andet om kanalen der forberedes.

Kontanthjælpsloftet truer tusinder af familier, der frygter at måtte gå fra hus og hjem. Socialdemokratiet har aktivt bidraget til denne udvikling.
Hurtig udrykning fra 3F Frederiksborg stoppede konfliktramt firma i at udføre støbearbejde. Mandag mødes parterne for at snakke overenskomst.
Det får ikke megen opmærksomhed i medierne, men Danmark er igen som USA-allieret med i en omfattende militær øvelse i Sydkorea. Den militære oprustning i området skærpes.
Demokraternes anklage om at det er Rusland, der stå bag WikiLeaks' hackede e-mail korrespondance mellem medlemmer af partiets ledelse er ren afledning. ”Når fingeren peger på månen, kikker idioten på fingeren”, ironiserede den kinesiske filosof Konfucius allerede for flere årtusinde siden en sådan afledningsstrategi.
Hvis højre-oppositionen kan indsamle fire millioner underskrifter på et krav om, at præsident Nicolas Maduro går af, kommer der en folkeafstemning til foråret. Men selvom højrefløjen vinder folkeafstemningen, får den dog ikke præsidentposten, der går til Maduros vicepræsident.
Massiv kritik af førtidspensionsreformen presser de seks partier, der står bag. I oktober skal de gøre status over reformen.

I årevis har 23 af de irakiske fanger, som de danske styrker under Irakkrigen overgav til de irakiske myndigheder, forsøgt at få rejst en erstatningssag ved de danske domstole.  

Der kan gøres meget for at forebygge vold på bosteder, men mere tvang er ikke en del af løsningen, siger brugere og pårørende.
Kontanthjælpsforringelser kan fjernes, hvis der indføres en ny millionærskat, og vi beskatter spekulation. Og en genindførelse af formuebeskatningen kan bruges til at fjerne forringelserne af SU’en og vores uddannelser.
Det er en indbringende affære for staten, at sætte ind overfor social dumping på det danske arbejdsmarked. Over fire år har SKAT kradset knap en halv milliard ind til statskassen.
Indtil videre har tre regioner sagt ja til at oprette centraliserede diabetescentre med milliardstor økonomisk støtte fra Novo Nordisk Fonden.
Den autodidakte forfatter, Mogens Klitgaard, som blev skolet på de europæiske landeveje og i mellemkrigstidens folkekøkkener er værd at genopdage og læse igen.

Selskab for Marxistiske Studier (SMS) er en videnskabelig organisation, der har til formål at fremme forskning i og inspireret af Marx og hele den tradition af tænkning, der udgår fra Marx’ teorier. ‘Marxisme’ skal forstås i den bredest mulige forstand, og SMS bekender sig ikke til nogen bestemt teoretisk retning eller politisk position.

USA's præsidentkandidat Hillary Clinton gav Bahrains berygtede diktatorsøn Salman al-Khalifa direkte adgang til sit udenrigsministerium efter en donation på 32 millioner dollars til The Clinton Foundation.

Den 27. og 28. august afholder Arla sin årlige PR-event, Arla Food Fest, i Kongens Have.

På hjørnet af Gothersgade og Kronprinsessegade i København, lørdag den 27. august klokken 10-18 og søndag den 28. august klokken 9-17, arrangerer Go Vegan en stille, fredelig protest med skilte og folderuddeling, og de indbyder også andre til at deltage.

Go Vegan anklager mælkeindustrien for dyremishandling og for usund kost.

”Vi er IKKE en byrde, vi er MEDBORGERE” Demonstration den 9. september kl. 14.30 

Engang var Aarhus Kommune en foregangskommune på handicapområdet. Det er Aarhus Kommune ikke mere.  Tværtimod kan vi konstatere Aarhus Kommune næsten ligger i bunden af alle kommuner, når det handler om mennesker med handicap's vilkår.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur