29 Jul 2016  

KBH: Ingen skyer af betydning, 11 °C

Rss Feeds

En af mine tidligste erindringer er fra min morfars husmandssted, hvor jeg sammen med min mor plukkede ribs og solbær i store mængder. I dag har jeg selv bærrene i min kolonihave.
Mange ældre har længe levet med risikoen for, at deres hjemmehjælp rammes af en konkurs, men også børn og forældre mærker konkursrisikoen. Daginstitutionen Haastrup ved Faaborg på Fyn er gået konkurs.
Det er ikke i orden at bruge tortur i bekæmpelsen af terrorisme eller udlevere til tortur eller bruge oplysninger fremkommet ved hjælp af tortur, mener flertallet af danskerne.
Siden 1990'erne har Danmark arbejdet på at udfase giftige blychromater. Nu er Danmark blevet underkendt af et flertal af EU-lande. Hul i hovedet, advarer både miljøprofessor, Miljøstyrelsen og Dansk Industri.
Arbejderens redaktør, Birthe Sørensen, er taget på Rød Sommerlejr og skriver dagbog fra lejren, som i år afholdes på Rantzausminde Efterskole i Svendborg.
Arbejderens redaktør, Birthe Sørensen, er taget på Rød Sommerlejr og skriver dagbog fra lejren, som i år afholdes på Rantzausminde Efterskole i Svendborg.
Staten skal ikke beslutte hvilken hovedbeklædning, unge kvinder skal gå med. Det nytter ikke noget at erstatte eventuel social kontrol fra familiens side med statens sociale kontrol.
Arbejderens redaktør, Birthe Sørensen, er taget på Rød Sommerlejr og skriver dagbog fra lejren, som i år afholdes på Rantzausminde Efterskole i Svendborg.
Den svenske monopolkapitals interesse i at beskytte den nuværende imperialistiske verdensorden er voksende. På den svenske børs er amerikansk kapital den største udenlandske ejer, samtidig med at en meget stor del af de svenske udenlandske investeringer sker i USA.
Venezuelas præsident Nicolas Maduro har besluttet, at staten skal tage kontrol over en fabrik i landet, der er ejet af et multinationalt amerikansk selskab.
Israelske og arabiske menneskerettighedsgrupper skal oplyse, hvis de modtager udenlandsk støtte, hver gang de optræder i tv, aviser eller indrykker annoncer.
Kina mener, at stridighederne om kontrollen med Det Sydkinesiske Hav kan løses fredeligt mellem landene i området.
Arbejderens redaktør, Birthe Sørensen, er taget på Rød Sommerlejr og skriver dagbog fra lejren, som i år afholdes på Rantzausminde Efterskole i Svendborg.
Ud over regeringens bebudede reformer af skat, pension og SU samt Brexit-dønninger byder efteråret også på trepartsforhandlinger og EU-tiltag for at skabe "et ægte transeuropæisk arbejdsmarked".

Frem til den 8. august holder Danmarks røde dagblad sommerferie. Arbejderens ansatte og aktivister skal bruge ferien til at samle kræfter til efteråret.

Fik du læst om Michael som organiserer for fremtiden? Du kan også tage med Arbejderen til årsmøde hos våbenindustrien eller komme med på en tur rundt i metroarbejdernes skurby. Her er redaktionens ti bud på artikler, du kan læse i din ferie.
Vores personlige opfattelser og viden om verden er redigeret af andre. Der er god grund til at træne sin medieresistens.
Når regeringen skal finansiere nye skattelettelser kunne en fristende indtægtskilde være en fremrykning og forhøjelse af aldersgrænsen for efterløn og folkepension
De danske udlændingemyndigheder vil sende en kurdisk militærnægter og tidligere PKK-medlem ud af landet - på trods af advarsler fra FN's Torurkomité.
Der er mange dommedagstrusler i forhold til briternes beslutning om at at forlade EU. Men i virkeligheden er der langt større økonomisk risiko ved at blive i unionen.
I starten af det 20. århundrede boede der blot et par tusinde briter i Kina. Alligevel styrede Storbritannien i et land med over 400 millioner mere end halvdelen af Kinas udenrigshandel.
De danske F-16 kampfly fortsætter sine bombardementer i Irak. Flyene har også mandat til at bombe i Syrien - på trods af at hverken den syriske regering eller FN har godkendt danske bombardementer på syrisk territorium.
Dansk folkemusik vækker opsigt i udlandet, skriver ROSA Folk i deres nye blad FOLK & ROOTS SCENEN.
Danmarks Radio har for meget fokus på amerikansk og engelsk pop og mainstreammusik.
Traditionen tro er unge fagforeningsaktivister fra hele landet i disse dage ude for at snakke arbejdsforhold med 13-17 årige frittidsjobbere. Målet er at sikre de yngste på arbejdsmarkedet en god start.

Tiden er inde til nytænkning, mener foreningen Demos, som indbyder til "ballade i fredens tjeneste", et kulturpolitisk træf, "hvor vi i ord, musik og billeder sætter fokus på solidaritet og fred over grænser."

Sæt kryds i kalenderen torsdag den 15. september klokken 20 i Amager Bios koncertsal, Øresundsvej 6, dørene åbnes klokken 19.

Nogle bud på aktuelle og kommende film til en god biograftur i den regnfulde danske sommer.
USA, Canada, Storbritannien og Tyskland skal booste bataljoner i Østeuropa lige op til Ruslands grænse. Rusland svarer igen og sender 20.000 soldater til grænsen.
EU-tilhængernes påstand om, at man kan stemme sig til indflydelse i EU-parlamentet er ikke i overensstemmelse med sandheden.
For marxister er ejendomsretten et væsentligt begreb. Hvordan kan man forestille sig udviklingen frem mod et socialistisk samfund uden privat ejendomsret til teknologi og råstoffer?

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur