17 Jan 2017  

KBH: Spredte skyer, -3 °C

Rss Feeds

Automatisering og robotter vil fjerne masser af jobs, men også bane vej for helt nye. For fagligt aktive er der ingen grund til dommedagsprofetier, men al grund til organisering.

Alle interesserede er velkommen til en hyggelig eftermiddag til fordel for DKP's tidsskrift Skub og Arbejderen søndag den 22. januar klokken 14-17 i Røde Hus, Holmegårdsvej 2 i Hillerød.

Efter en velkomst bydes på kaffe, te og kage – lagkage, tørkage, rævekage, småkage og boller. Øl, vand, vin kan købes.

Toastmaster Jørgen Tved præsenterer bøger, som er til salg. Herudover sælges diverse kunstværker – billeder, også indrammede, plakater.

Klokken 15 holder Karina Rohr Sørensen, Kommunistisk Parti og Folkebevægelsen mod EU, en peptalk om Europol.

”Det Syvende Tårn – en skæbnesvanger historie fra nutiden” v/ Niels Harrit, lic.scient., pens. lektor, Københavns Universitet

Torsdag d. 19. januar, 19.30 – ca. 22.15

Kulturstationen, Festsalen, Frode Jakobsens Plads 4, 1. sal

(Metro og S-tog til døren; parkering i kælderen)

Entré 50,- kr. Pensionister og studerende kr. 20,-

I Aarhus nu på fredag klokken 16 sættes fokus på digteren Jeppe Aakjær – landarbejderne og husmændenes digter.

Ken Bruun og Britta Dueholm gæster Café Oskar med et rigt program af sange og fortællinger om en af de mest folkekære danske digtere, Jeppe Aakjær (1866-1930), der skrev og agiterede imod Første Verdenskrig, men lige så meget for, at fattigfolk skulle frigøre sig fra kapitalismens åg.

Forbandet være Krigen, den røde, den raa,

som sigter paa de Store, men træffer de Små!

Lørdag den 21. januar inviterer Enhedslisten medlemmer og samarbejdspartnere til nytårskur i Socialisternes Hus, Søndergade 12.

Indholdet til denne skønne dag består af:

Taler fra Enhedslistens byrådsmedlem Per Clausen og Formanden for Aalborg lærerforening Karsten Simonsen.

Vores nye folketingskandidat i Aalborg, Nicolai Sejrup, vil være konferencier og sørge for, at der undervejes også bliver plads til at se frem mod årets polititisk udfordringer samt fællessang.

3F har på få dage samlet over 80.000 underskrifter for en fair pensionsalder. Folk skal ikke være syge og nedslidte, når de kan gå på pension, siger forbundsformanden.
En byggeplads i fuld skala til træning og udvikling af arbejdsmiljøet i byggebranchen. Det er idéen bag en såkaldt sikkerhedspark, som parterne i byggeriet er gået sammen om at udvikle.
Thomas Konicz viser i denne analyse, hvad der er konsekvensen af kapitalens evige forsøg på at undvige sine egne modsigelser. Målet for "kriseimperialismen" er knap nok mere at beherske. Målet er at holde "de overflødige" væk fra de kapitalistiske centre.
I januar for 10 år siden blev 271 kommuner til 98, og 14 amter blev til fem regioner. Enhederne blev større.
På Davos-mødet vil verdens absolutte elite diskutere de voldsomme forandringer, kapitalismen undergår. Desuden vil de 1000 tilmeldte diskutere faren fra Brexit, "højrepolulismen" i Frankrig og Italien samt den "nationalistiske" Trump-bølge i USA.
Flere års stigende arbejdspres er nu så belastende for bioanalytikerne i Klinisk Biokemisk Afdeling i Esbjerg, at Arbejdstilsynet vurderer, at personalet udsættes for en sundhedsmæssig risiko.
Fra 2009 til 2015 er danske arbejderes andel af den samlede samfundsmæssige indkomst faldet fra 66 til 53 procent. Samtidig er danske virksomheders profitter eksploderet.
Den tidligere danske socialdemokratiske statsminister er medformand for det kommende møde i World Economic Forum i Schweiz, som samler verdens mest magtfulde til debat om verdens kriser.

Nikolaj Villumsen fortæller om Kurdistan og kurdernes kamp. Nikolaj Villumsen er MF'er for Enhedslisten og har senest besøgt området i efteråret 2016.

Arrangør: Enhedslisten i Sorø. De skriver:

"Den 2. februar for to år siden drev kurdiske soldater Islamisk stat ud af Kobane. Det var et vendepunkt i krigen, hvor Islamisk stat ellers havde virket nærmest ustoppelige og havde indtaget, store landområder og såvel landsbyer som storbyer i både Irak og Syrien.

Women’s March Copenhagen er en græsrodsbegivenhed arrangeret af sociale aktivister fra USA og Danmark.

"Den 21. januar går vi i København i solidaritet med mennesker i hele verden for at fremme lighed og beskyttelsen af rettigheder for kvinder, flygtninge og marginaliserede grupper."

Women’s March Copenhagen starter klokken 14 ved den amerikanske ambassade, Dag Hammarskjölds Allé 24, og slutter klokken 17 på Christiansborg Slotsplads.

Regeringen lægger op til minusvækst i kommunerne til næste år. Der er udsigt til nye effektiviseringer og nedskæringer.
Højrepopulismen næres af ligegyldighed over for de mest udsatte grupper i samfundet og af den populistiske modstand imod at søge ansvarlige løsninger og svar.
I den accellererende krise ser vi nu, at arbejderklassen vender tilbage som politisk begreb efter at være blevet skyllet ud i den nyliberalistiske revolution.
Selvom EU-parlamentets miljøudvalg i går valgte at støtte CETA, handels- og investeringsaftalen mellem EU og Canada, viser afstemningen, at der er stor modstand helt ind i Parlamentet.

Regeringens budgetlov er opskriften på ikke bare langsom, men fremskyndet nedsmeltning af velfærd og selvstyre i kommunerne. 

Mellemfolkeligt Samvirke er normalt en særdeles troværdig organisation. Men i forhold til situationen i Syrien går det galt.
Aalborgs største virksomhed Siemens Wind Power fyrer 150 ansatte for at reducere omkostningerne. Færre ansatte skal imidlertid producere det samme.
Nedrivningsfirmaet IF Group i Nordjylland beskylder i en video på deres hjemmeside en 3F-ansat for at have fremsat trusler. 3F Aalborg melder firmaet for injurier.

Kunstnersammenslutningen Maj 93 udstiller i Helligåndshuset i København fra den 18. til 29. januar med fernisering på tirsdag den 17. januar klokken 16-19. 

Maj 93 ser frem til at præsentere skulptur, maleri, grafik, billedvævning og keramik. Det genkendelige og det oplevede er de gennemgående temaer, som forudsætter en sjov og varieret udstilling.

Gæster på udstillingen er i år: Hanne Erlandsen, Michael Ernst Pedersen, Susanne Rubin og Leo Scherfig. Susanne Rubin er gæst for første gang.

Antallet af anerkendte arbejdsskader falder. Det sker blandet andet på baggrund af et nyt regelsæt, der gør det sværere at få anerkendt skaden.
Advokat Christian Dahlager beklager, at Helsingør Byret ikke har haft modet til at gå ind i substansen i grundlovssagen om gensidig forsørgerpligt.
I mere end en uge har mexicanere protesteret imod en forhøjelse af benzinprisen på 20 procent. Prisstigningen kommer, efter at Mexicos præsident har privatiseret det statslige olieselskab og afskaffet statsstøtten til brændstof.
Flygtningestrømmen er den pris menneskeheden i dag må betale for den globale kapitalistiske økonomi. Alternativet er at genopfinde kommunismen, mener forfatter Slavoj Zizek.
Det nemmeste er jo at læne sig op ad andre, så man slipper for selv at tage stilling. Men det gør det ikke mere rigtigt.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur