30 Jun 2016  

KBH: Ingen skyer af betydning, 15 °C

Rss Feeds

EU-kommissionen tillader fortsat brug af giftstoffet glyfosat i EU. Det grønne lys kommer trods advarsler om, at stoffet sandsynligvis er kræftfremkaldende.
EU har ikke sikret britiske arbejdere bedre løn- og arbejdsforhold, men tværtimod bidraget til et kapløb mod bunden, understreger britiske faglige EU-modstandere
Retten i Aalborg har dømt Siemens Wind Power til at betale knap en million kroner i erstatning til tre ansatte for de skader, de har pådraget sig ved arbejdet på fabrikken.
Merethe Pryds Helle tager udgangspunkt i sin egen familie fra Langeland på den tid, hvor Danmark skifter fra et landbrugsland til et industriland.
Dorthe Chakravarty har skrevet en biografi om "Jo - Carlsbergfruen, der gik sine egne veje". Jo Jacobsen var forfatter, samfundsdebattør og psykoanalytiker og forsøgte at samarbejde med kommunisterne om seksualoplysning.

Den tyrkiske udenrigsminister forsøgte tirsdag at sælge den nye aftale mellem Tyrkiet og Israel ved at påstå, at "Gaza-blokaden derved stort set er ophævet".

Det normale slogan for Faglig Fredagsbar er: "Fra klassekamp til slapt håndtryk". Den 1. juli klokken 17 i Toga Vinstue, Store Kirkestræde 3 i København, er "international solidaritet" føjet til.

Det tværfaglige hold bag Faglig Fredagsbar glæder sig til at møde Cindie Batz, der arbejder som "organiser" i den internationale faglige sammenslutning ITUC (International Trade Union Confederation), som også dansk LO er med i.

Enhedslistens holdning til fortsat medlemskab af EU betvivles tirsdag i en kronik i Arbejderen. Det er der ingen grund til. Svar til Karina Rohr.
Offentligt ansatte medlemmer af fagforbundet 3F frygter for fremtiden. 64 procent af dem har oplevet nedskæringer på deres arbejdsplads inden for det seneste år og frygter for yderligere besparelser.
Hvorfor er valget i Makedonien blevet udskudt – og hvorfor sætter The Colourful Revolution farver på bygninger og statuer?
På trods af trusler om alskens ulykker stemte de britiske arbejdere ja til at forlade EU. Nu har de brug for vores solidaritet.
Man forsøger at bilde folk ind, at krigene skal resultere i en demokratisk udvikling i de ramte lande. Men det er bare et skalkeskjul.

Den europæiske storkapital har opbygget EU og dets institutioner som et magtfuldt redskab vendt imod arbejderklassen og befolkningerne i medlemslandene.

Sundhedsstyrelsen er blevet opfordret til at fremlægge sin holdning til begrebet "funktionelle lidelser". Svar til Bente-Ingrid Bruun, Mauri Johansson og Bente Stenfalk.
Modstanden overfor EU’s udvikling henimod en stadig snævrere Union er vokset i de største europæiske lande som Frankrig, Spanien, Italien og Tyskland. Støtten er faldet mellem seks og 17 procentpoint på ét år, viser en ny meningsmåling fra Pew Institute.
En aftale betyder ikke, at blokaden af Gaza ophæves. Men den humanitære bistand øges, og Tyrkiet kan sende mere nødhjælp.
Leave-bevægelsen vandt afstemningen i Storbritanien. Men det er kun første skridt på vejen ud af EU. Foran modstanderne ligger en kæmpe opgave. Og vi får ikke bedre chance.
Rina Ronja Karis billede
Vi skal insistere på, at briternes valg bliver respekteret, og vi skal presse politikerne på Christiansborg til også at lytte til os. Der er brug for alle gode kræfter, hvis den historiske mulighed efter Brexit skal løftes.
Mandag aften demonstrerede 10.000 deres støtte til Labours leder Jeremy Corbyn, efter at 40 ud af Labours 229 parlamentsmedlemmer har undsagt hans lederskab.
På fredag i næste uge gennemfører kommunister over hele Europa aktiviteter vendt mod NATO, der holder topmøde i Polen. Med NATO's optrapning af konflikten med Rusland øges risikoen for krig trods alle påstanden om, at målet er at sikre fred.
Regeringens stramninger af den danske udlændingelovgivning blev kritiseret, da FN's Menneskerettighedskomité havde Danmark til eksamen i sidste uge.
Det er i strid mod grundlæggende socialpolitiske principper og et retsikkerhedsmæssigt problem, at regeringen nu indfører 225-timers-reglen, mener socialrådgiver Bettina Post.
På mindre end en måned er handicapområdet i Aarhus Kommune blevet præsenteret for nedskæringer på tilsammen 19,9 millioner kroner.

Ingen sommer uden teatret Brændende Kærligheds muntre udendørsforestillinger i Kongens Have i København.

I år er det moderne menneskers uendelige muligheder og grænseløse frihed, der tages under kærlig behandling. Forestillingen er for alle uanset alder, sprog og herkomst. Der er gratis adgang, og premieren er på søndag klokken 16.

Tre eksperter afleverede mandag en rapport til Brasiliens senat, der konkluderer, at landets suspenderede præsident Dilma Rousseff ikke har fiflet med statsbudgettet op til præsidentvalget i 2014.

Protestlejren Total Protest Camp lukkede den 30. september 2015 efter at have eksisteret i 428 dage.

I dag åbnes en udstilling om Total Protest Camp og skifergasboringen ved Dybvad.

EU i hverdagen, hedder det EU-kritiske radioprogram på Albertslund Nærradio – lyt på nettet: albertslundradio.dk – hver tirsdag og lørdag klokken 15 til 16.

Den 5. juli er Poul Gerhard Kristiansen i studiet for at tale med studievært Jan Vogel om sine 20 år som landssekretær i Folkebevægelsen mod EU.

Og over telefonen taler musiker Arne Würgler om, at der stadigvæk er brug for politisk musik til at understøtte den politiske kamp.

Genie Energy fra New Jersey er aktive i et borefelt i Golan-højderne. George Bush's vicepræsident Dick Cheney rådgiver firmaet. Israels hær besatte i 1967 Golan, der egentlig tilhører Syrien.
Antallet af mennesker, der lever af offentlige ydelser, er faldet konstant gennem de sidste seks år, når man fraregner SU-modtagere.
Rådet for Socialt Udsatte efterlyser handling på det socialpolitiske område fra regeringens side.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur