25 Sep 2016  

KBH: Ingen skyer af betydning, 11 °C

Rss Feeds

Sandheden er krigens første offer. Sådan lyder et velkendt citat, som måske er så kendt, at det næsten ikke bliver taget alvorligt.

EU's Udenrigstjeneste har oprettet et kontor med 11 ansatte, som skal overvåge og registrere, om medier bringer pro-russisk "disinformation".
Det var den daværende radikale udenrigsminister, Martin Lidegaard, der på EU's udenrigsministerrådsmøde i januar sidste år foreslog, at EU skulle dæmme op for "den massive russiske propaganda".
Regeringen vil åbne for, at private kan drive forsyningen af vand, spildevand, fjernvarme og affald som en forretning. Det vil angiveligt kunne spare milliarder. Adskillige tvivler dog på tallene.
Regeringen åbne op for at private kan tjene penge på den danske affaldshåndtering. Det kan få konsekvenser for fjernvarmeanlæggene, som ikke længere kan være sikre på at modtage affald fra deres kommuner.

Opråb til demonstration!!

Fey-Kurd, Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark kalder til demonstration mod den tyrkiske stats fortsatte undertrykkende og udemokratiske behandling af det kurdiske folk samt de tyrkiske styrkers tilstedeværelse i Syrien.

120 lande samlet til topmøde i Venezuela vil gøre fælles front mod krig og indblanding i andre landes indre forhold. FN skal demokratiseres og styrkes for bedre at løse konflikter med fredelige midler.

I Cafe Oskar, Mejlgade 49 i Aarhus, fredag den 30. september klokken 16 er der fernisering på billedkunst af Verner Brems.

Verner Brems er medlem af Billedkunstnernes Forbund (Bkf – Danish Visual Artists) og Kunstnere for Fred.

De udstillede billeder er til salg. 50 procent af salget går til Arbejderen – Danmarks røde dagblad.

Verner Brems vil være til stede og fortælle om sine billeder og sit arbejde som kunstner. Han er også sanger og musiker, derfor medbringer han guitaren og giver et par sange.

 

Frem til 2005 var Dankortet gebyrfrit. Desværre blev den samfundsnyttige ordning ødelagt af en borgerlig regering, der gjorde en stor del af pengeformidlingen til noget, der kunne tjenes penge på.
Socialdemokraternes 2025-plan, der blev fremlagt for to dage siden, understreger partiets opbakning til EU's nyliberale økonomiske politik.

LO Vest, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne arrangerer demonstration foran Esbjerg Rådhus tirsdag den 4. oktober klokken 17 til 18:30.

"Regeringen har fremlagt en 2025-plan, der øger uligheden og skærer ned på velfærden. De svageste udsættes endnu en gang for besparelser, de unge skal skæres i SU, og ældre nedslidte skal blive længere på arbejdsmarkedet, skriver arrangørerne og opfordrer til at droppe Facebook denne gang og møde op.

Det latinamerikanske land Bolivia har problemer med social dumping. Virksomheder ansætter folk på midlertidige kontrakter. Kun mellem fem og 10 procent er medlem af en fagforening, men samarbejdet med 3F i Danmark har gjort en forskel.
Unge lavede SU-limbo i København, Aarhus, Aalborg og Odense torsdag mod milliardbesparelserne på uddannelser.

Torsdag den 6. oktober klokken 18 hos 3F København, Peter Ipsens Allé 27, er der debat om flygtningekrisen. Alle interesserede er velkomne.

"Over 65 millioner mennesker er i dag på flugt fra krig, fattigdom og naturkatastrofer. Mange har søgt beskyttelse i Europa.

EU forsøger at lukke sine grænser og sende flygtningene retur, men har været ude af stand til at håndtere udviklingen og finde langsigtede løsninger.

Historien om 3F, som beholder 10 af de 22 millioner kroner, som fagforeningen vandt i Danmarkshistoriens største sag om social dumping, har fyldt meget i de øvrige medier. Men har 3F hugget penge fra sagesløse metro-arbejdere?
Byrådspolitikerne i Aalborg Kommune blev mødt med 700 par dametrusser, da de torsdag skulle til førstebehandling af budgetterne. Trusserne symboliserer de sundhedsansatte FOA-medlemmer, der er forsvundet på seks år.

Støt Arbejderen, smag seks forskellige whisky fra Skotland og få en god fortælling med oven i købet.

Hør for eksempel historien om den dansk storkapitalist, der blev smidt ud af en pub af skotske arbejdere pga. uhøvisk opførsel, og hør også om verdens bedste overenskomst, som blev indgået i USA for cirka 200 år siden og stadig gælder.

Klaus Fink fortæller om egne erfaringer fra diverse destillerier i Skotland og viser billeder fra sine besøg.

Det foregår fredag 14. oktober klokken 19. Pris: 150 kroner. 

Regeringens arbejdsgruppe tager fejl, når de tror, at mere tvang i psykiatrien løser problemerne med vold mod beboere og personale på de socialpsykiatriske bosteder.
Den sociale forarmelse som følge af de seneste reformer vil udvikle sig alarmerende i landets kommuner. Der må gøres noget.
Mange syge og handicappede er på kontanthjælp. Patientforeninger holder et vågent øje med, om deres medlemmer bliver ramt af kontanthjælpsloft og 225-timers-reglen.

MANDAG d. 26. september kl. 19.00. - 21.30. Beder Sognegaard. Kirkebakken 58, 8330 Beder.

Mandag d. 26. september indbydes interesserede borgere i Beder og omegn til offentligt møde vedr. drikkevandssituationen i Beder-området. Aarhus Kommune ønsker at pålægge en række lodsejere i Beder-området forbud mod at de kan benytte pesticider på marker beliggende direkte over et vigtigt grundvandsmagasin i området.

Socialrådgivere landet over er hårdt pressede af ikke at kunne hjælpe de mange, der rammes af kontanthjælpsloftet.
Omkring 7000 børn ryger ud i fattigdom, når kontanthjælpsloft og 225-timers-reglen bliver en realitet den 1. oktober.

Hvad sker der med EU? Det er et stort spørgsmål, efter at et flertal i Storbritannien stemte for en udmelding. Enhedslistens EU-ordfører i Folketinget Søren Søndergaard giver sit bud på på mandag den 26. september klokken 19 Fælleslokalet, Mindegade 11 i Aarhus.

På mødet vil Søren Søndergaard, der har siddet i EU-parlamentet, fortælle om Storbritanniens kommende udmelding og dens konsekvenser.

Det sker på baggrund af, at EU-lederne i Bruxelles truer og skælder ud, mens befolkningerne i mange lande bliver mere og mere EU-kritiske.

Nogle virksomheder er blevet gode til at indføre barselsorlov til mænd. Men det skal følges op af politisk handling.
Demos mener, at det var udelukkende var på grund af højrefløjens fremmedhad, at briterne sagde nej til at blive i EU.

Det er påfaldende, at de internationale og store danske medier har været nærmest tavse omkring det topmøde i De Alliancefri Landes bevægelse, som Venezuela netop har været vært for!

En kommende regering skal som den første opgave igangsætter arbejde med en ny socialreform, der skal styrke retssikkerheden, genoprette førtidspensionssystemet og måske overveje borgerløn.

Landets kommuner og regioner har efterhånden meget omfattende erfaringer med udlicitering, som breder sig i blandt andet ældrepleje og rengøring. Succeshistorierne er få. Skandalerne er mange. 

Seks lande udvandrede fra FN's Generalforsamling, da Michel Temer, Brasiliens nye præsident, skulle tale til FN's Generalforsamling.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur