25 Mar 2017  

KBH: Overskyet, 5 °C

Rss Feeds

Regeringens udspil til ny boligskat giver boligejerne samlet 32,5 milliarder kroner – mens landets lejere på grund af udspillet kan se frem til huslejeforhøjelser.
Knap er Island kommet ovenpå igen før landets regering beslutter at ophæve den kontrol med valuta- og kapitalbevægelser, som hjalp Island ud af det økonomiske sammenbrud.

Offentlig debatmøde om 30 timers arbejdsuge med Pelle Dragsted, Enhedslisten og Mads Andersen, Det Konservative Folkeparti.

5. april 2017 kl. 19 - 22. Sted: Kulturhus Køge, Strandvejen 40, Køge.

Tid til mere – job til flere. Tid til det gode liv.

Livet er andet og mere end arbejdsliv. Livet er også tid til familie og venner, tid til at dyrke fritidsinteresser og tid til at være frivillig i den lokale sportsklub eller bare tid til at arrangere en vejfest sammen med naboerne.

Få et eksklusivt indblik i den barske tilværelse i Afrikas sidste koloni, når Bolsjefabrikken fredag d. 24. marts kl. 19.00 åbner dørene til en inspirerende filmoplevelse med den anmelderroste Life is Waiting (2015).

Aftenens tema er Vestsahara, hvor befolkningen i mere end fire årtier har ventet på sin frihed, efter den spanske kolonimagt i midten af 70'erne trak sine tropper hjem. Landet blev straks herefter invaderet og besat på ny af kongedømmet Marokko. Filmen vises som opvarmning til aftenens WORLDY, hvor du med dans og håndtegn kan støtte det sahrawiske folk.

W O R L D Y - Dans og støt Vestsahara!

Tilbage med en ny omgang WORLDY på Bolsjefabrikken.

Et dejligt danse-rum for gammel, ikke-vestlig musik på store højtalere og i rødt lys. Varme plader fra Angola, Pakistan, Kap Verde, Etiopien, Panama, Kenya, Thailand, Tyrkiet, Nigeria, Columbia og andre gode steder.

Den nye Nordsøaftale møder kritik fra både vismænd, Enhedslisten og Greenpeace: Både samfundsøkonomisk og miljømæssigt er det en dårlig ide at give milliarder i skatterabat for at olie- og gasproduktionen kan fortsætte.
Når man forsøger at trække noget ned over hovederne på landets skolelærere, så kan det gå helt galt. Husk bare på, hvad der skete for fire år siden.
Torsdag demonstrerede fagforeninger, partier og miljø- og ulandsorganisationer for at advare mod den handels- og investeringsaftale, som Folketinget er ved at vedtage.
De vigtigste krav er ikke med i forliget, og noget af det, der er med, skal vi betale selv. Vi anbefaler at stemme nej.
Den Internationale Valutafond, IMF, lader som om, den indtager en blød linje over for Grækenland, mens den i virkeligheden gør det vanskeligere for landet at få støtte,
Mens reallønnen er faldet i Grækenland, Portugal, Ungarn og Storbritannien, står den nærmest stille i Danmark og Sverige.
15 svar om CETA som regeringen har sendt til Folketinget, er urigtige, vildledende eller ufuldstændige. Det viser en gennemgang som researchgruppen Corporate Europe Observatory har foretaget.
Den britiske tv-kok Jamie Oliver blander sig nu i koret, der kritiserer investerings- og handelsaftalen CETA mellem EU og Canada. Han frygter konsekvenserne for fødevarekvaliteten.
Regeringspolitikere fra både Venstre og Liberal Alliance er klar til at droppe støtten til Kvinfo, der blandt andet har gode resultater med at hjælpe udenlandske kvinder i arbejde.
Hvis folketingsmedlemmerne ikke får fyldestgørende svar, bliver der ikke skabt klarhed om CETA-aftalens konsekvenser, advarer researchgruppen CEO, som kritiserer en række af de svar, ministrene har givet. Svarene ligner kække læserbreve.

Hvis vi skal vinde fremtiden, skabe et bedre Danmark med arbejdspladser og råd til velfærd, så er grøn omstilling afgørende nødvendig. Så er det sagt! Og dette vil blive uddybet, beskrevet og grundigt forklaret ved et offentligt møde mandag den 27. marts klokken 19 til 21 hos Enhedslisten, Mindegade 10 i Aarhus.

Hør oplæg af Maria Gjerding, Enhedslistens landbrugs- og miljøordfører i Folketinget, og Peter Hegner Bonfils, byrådsmedlem for Enhedslisten i Aarhus.

Alle er velkomne, der er gratis adgang til mødet, som arrangeres af Enhedslisten i Aarhus.

Sort/Hvid og PARADOX Intertainment giver nu en af Europas mest stigmatiserede befolkningsgrupper en stemme. I vandreforestillingen ROMA får publikum et helt eksklusivt kig ind i romaernes skjulte København. De kommer med på en bustur til Rumænien og til en ægte romafest. Forestillingen har urpremiere den 28. marts 2017. 

Der skal udskrives en vejledende folkeafstemning om CETA, mener Enhedslisten og Alternativet. De to partier har fremsat et fælles beslutningsforslag, som Folketinget nu skal tage stilling til.
Fem fagforbund holdt onsdag Velfærdens Topmøde på Christiansborg og bragte stemmer fra virkelighedens velfærd ind bag Christiansborgs tykke mure.

Koordineringsmøde ok17 Nej tak

Fredag d. 24. marts kl. 15:15 til 17:15 hos 3F Horsens, Robert Holms Alle 1, 8700 Horsens.

På nettet ruller det der ud af - næsten 250.000 har set opslagene på facebook siden og 20.000 har reageret.

Op mod 1000 har sagt ja til modtage materiale...

Der er blevet delt rigtig mange løbesedler ud, lokalt er der holdt møder og forskellige mindre aktiviteter er løbet i gang på arbejdspladserne. De første klistermærker er trykt og der er købt bannere til brug ved aktioner & markeringer.

Planen om at lamme havnene i EU-landen i tre timer i dag er aflyst fordi den spanske regerings dekret om liberalisering er underkendt i parlamentet.
3F Horsens anbefaler at stemme nej til overenskomstforslaget. Men uanset hvad man stemmer, er det vigtigt at deltage i afstemningen.

Vi må se CETA-realiteterne i øjnene. Zoome ind på det vigtigste og få flere til at forstå. Så kan vi rejse en modstand, der slår dette storkapitalens monster af banen. 

Det israelske våbenfirma Elbit Systems tabte ordren på artilleri til næsten en milliard kroner.
Det spørgsmål burde mange måske overveje, næste gang man køber billet til et delfinshow i et bassin, der for delfinerne svarer til et badekar.
Dagbladet Arbejderen er jo nok den eneste avis, hvori vi vil kunne følge "Syriens sande ansigt".
Man bruger det stigende antal kontanthjælpsmodtagere som argument for at skære i ydelserne. Men stigningen skyldes først og fremmest reformer af dagpenge og førtidspension, der har kastet folk over i kontanthjælpssystemet.

Fredsministerium.dk femårsjubilæum løber af stablen i denne weekend, den 25. og 26. marts i Møderiet, Fælledvej 12 i København.

Lørdag den 25. marts klokken 11 til 13:30 er der "dialogmøde om en ny dansk udenrigs- og sikkerhedspolitisk kurs".

Reserverne af ferskvand i 22 lande lande i Mellemøsten og Nordafrika med 400 millioner indbyggere er faldet med to tredjedele siden 1975 og inden 2050 vil de nuværende reserver være yderligere halveret.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur