26 Oct 2016  

KBH: Overskyet, 7 °C

Rss Feeds

Fremmøde på Jobcenter Lærkevej 18 i København – kun for at vise at vi kæmper. 

Kontanthjælpsloft og brug af inhabile lægekonsulenter gør det meget svært for de fattigste og syge borgere at leve et nogenlunde godt liv.

Jobcenter Lærkevej er et af de værste i København vedr overtrædelse af næsten alle paragraffer, regler og love.
...
Hvad er ulovlig sagsbehandling:

Poverty Walk giver indsigt i hjemløse og misbrugeres forhold i Aarhus Midtby. Mange kulturprojekter er på tegnebrættet her, men hvor skal de hjemløse så skubbes hen?
Vrangsiden af glansbilledet af det amerikanske samfund udstilles nådesløst af Noam Chomsky i nyt dokumentarisk interview. Det er tilsidesat pligtstof for USA-elskende danske journalister og politikere.
Den nuværende beskæftigelsesminister fører Venstres tradition videre med at være asocial og sparke nedad.
Mange har troet at USA's blokade mod Cuba var et afsluttet kapitel. Men i begyndelsen af september blev den fornyet med Obamas underskrift.
Skal vi blive ved med at finde os i politikere, der nedgør befolkningen på det groveste? Er det rimeligt? Bør de efterhånden ikke smage deres egen medicin?
Det er nu, det endelige slag om frihandelsaftalerne CETA og TTIP slås. I morgen torsdag har en lang række fagforeninger, organisationer og partier indkaldt til demonstration i København. Mød op og vis din modstand.
Israel er et foregangsland, når det gælder brug af frygt som social kontrol, mener Sergio Yahni fra Alternative Information Center. Arbejderen møder den Israelske forkæmper for et fredelig fællesskab i København.
På grund af tekniske problemer har det ikke været muligt at trykke onsdagsavisen, så læserne må nøjes med nyhederne på hjemmesiden arbejderen.dk

Høring om konflikten i Vestsahara

Sted: Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København K

Dato: Onsdag den 2. november fra 10.00 til 17.00

Pris: 50 kr. for frokost, te og kaffe, betales i døren

Venner af Arbejderen opfordrer til at sætte dagen af: "Vi glæder os til en indbringende og herlig indsamlingsfest til fordel for vores avis Arbejderen" lørdag den 19. november i Kulturhus Køge, Strandvejen 40-42.

Klokken 16 starter arrangementet med miniloppemarked – deltagerne er velkomne til at tage effekter med til salg.

Adgangsbillet til indsamlingsfesten er en pakke til cirka 40 kroner (eller blot 40 kroner kontant). Pakkerne udloddes senere. Børn kommer gratis ind.

De mange groteske personsager presser reformpolitikerne. Men der er ikke udsigt til andet end mindre justeringer. Venstre afviser lovændringer.
Det er beskæmmende at opleve en organisation som Folkekirkens Nødhjælp tage parti for den ene side i en alvorlig international konflikt som krigen i Syrien

På en råkold og blæsende oktoberdag fulgte fotograf Per Nielsen en Poverty Walk – frit oversat: en fattigdomsvandring – en guided tur rundt på de steder i Aarhus Midtby, hvor nogle af de hjemløse må tage til takke med at sove under åben himmel i al slags vejr. Turen gav også et indblik i de kontakt- og overnatningssteder og varmestuer, der findes for hjemløse i byen.

Det er der kommet en udstilling ud af.

Efter en længere række af debatindlæg om Sovjetunionen sammenfatter Lars Ulrik Thomsen her debatten i sit afsluttende indlæg
Tidligere har Sundhedsstyrelsen svaret på et åbent brev i Arbejderen om styrelsens holdning til diagnosen "funktionelle lidelser". Men nu er der tavshed. Hvorfor mon?

Frivillige er blevet det nye sort i velfærds-Danmark.

Christian Harlangs billede
Efter fem års "forhindringsløb" tabte Forsvarsministeriet den 22. august den sidste formelle indsigelse, og 23 irakere får nu adgang til at få prøvet deres sager om dansk ansvar for tortur ved domstolene.
EU-kommissionen lægger massivt pres på Vallonien i Belgien for at få regionen til at sige ja til handelsaftalen mellem EU og Canada. Indtil videre modsætter Valloniens parlament sig diktaterne. Men hvorfor siger denne del af Belgien nej tak til Bruxelles aftale?
På Scherfigsk manér beskriver forfatter og samfundssatirikeren Klaus Haase borgerskabet og de socialt udsatte i sin nye bog.
Det giver mening, at alle kolleger får del i det igangværende opsving og den økonomiske fremgang. Det ér nu en gang bygningsarbejderne, der skaber værdien i byggeriet.

Pressemeddelelse fra Aakjærselskabet oktober 2016

Spil Dansk Ugen ‐ på Jenles ”Høloftet”.

Hvad kan være mere oplagt end en spil ”Spil Dansk Ugen” arrangement på Jenles Høloft. I år på 150-året for Aakjærs fødsel har Aakjærselskabet fået en række nye melodier til Aakjærs mindre kendte digte.

Martin Krasnik, Søren Pind, Pernille Skipper m.fl. i debat:

Grænser for ligestilling og radikalisering

Det Kongelige Bibliotek slår i samarbejde med Politikens Debattør- og Kritikerskole dørene op for en debat med temaet ’grænser’ – grænser i forhold til retspolitik, ligestilling, radikalisering og meget mere.

Vietnam er i dag en kulturel og gastronomisk perle, der tiltrækker mange turister udefra, ligesom mange vietnamesere nu rejser i deres eget land. Hvordan er Vietnam kommet ovenpå og har kunnet skabe en rivende udvikling, der har hevet det store flertal af vietnamesere ud af fattigdom?

Det og mange andre spørgsmål om Vietnam i dag vil Wilfred Gluud besvare og debattere på en foredragsturne, arrangeret af venskabsforeningen Dansk Vietnamesisk Forening.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne:

Omkring ti år før sammenbruddet i 2026 blev det amerikanske imperiums og models manifeste opløsningtendenser klare for alle andre end Vesten selv.
Kommunerne har fået øje på, hvad de kan bruge frivillige til, viser ny rapport fra KORA. Der er tale om en meget uheldig glidebane, mener 3F-formand, der mener, at det handler om besparelser.
Ansatte i omsorgsbranchen oplever, at frivillige overtager opgaver i kommunerne, som før blev udført af overenskomstansatte.
Boligspørgsmålet er fundamentalt og peger på behovet for: At bygge mere, tilbyde boliger til lavere leje og at udnytte de boliger der er.
Andelen af danske unge uden studie eller job er steget voldsomt på ti år. Hver ottende unge står i dag helt udenfor arbejdsmarkedet. Dermed er Danmark rutsjet far en tredje til en 11. plads på den internationale rangliste.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur