26 May 2016  

KBH: Overskyet, 13 °C

Rss Feeds

Som noget nyt holder Folkebevægelsen mod EU, Jammerbugt og genbrugsbutikken: ”Lopper mod EU”, Langgade i Kaas

GRUNDLOVSARRANGEMENT den 5. juni kl. 14,00 i haven ved butikken.

Tale ved tidligere medlem af EU-parlamentet, Søren Søndergaard.

Underholdning ved: Gerå Gademusikanter – et 13 mands stort orkester, der spiller på alverdens instrumenter.

Salg af kaffe/te med hjemmebag og lidt koldt at drikke. GRATIS is til alle børn ifølge med voksne og tilbud om ridetur på hesten Lukas.

Folkebevægelsen mod EU i Helsingør inviterer til debatmøde om Danmarks EU-medlemskab. Der vil være oplæg ved Johanne L. Kristiansen (Folkebevægelsen mod EU) og Karen Melchior (Radikale Venstre).

Tid:Monday 6 June 19:30-21:30Sted:Toldkammercaféen, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør (lige over for Helsingør station)

Folkeafstemningen i Storbritannien den 23. juni kan resultere i såvel en forbliven i EU som en udmeldelse af EU. Udfaldet ligger på vippen. Det vil altså hverken være et begejstret ja til at blive i EU eller et triumferende nej.

Grundlovsmøde i Strandbyparken (indgang v. hjørnet af Sjællandsgade og Skjoldsgade) 5. juni 2016 kl. 14 – 17

Vi vil også stemme om EU Briterne skal stemme om de stadig vil være med i EU - BREXIT.

Det var på tide, at de blev spurgt. Folkebevægelsen mod EU ønsker at Danmark følger briternes eksempel og stemmer om EU-medlemskabet. Deltag på Folkebevægelsens Grundlovsmøde og få argumenter og energi til at sige fra overfor EU.

Talere: Karen Sunds og Preben Kristensen.

På Fyn afholder vi vores traditionsrige grundlovsmøde!

PROGRAM:

14.30 - 14.55 Velkomst ved Bjørn Schwartz, sanger og antropolog

Musik ved Ida Marie Petersen, vokal

Morten Øberg, saxofon

Jens Petersen, keyboard

Kim Mikkelsen, bas

Der kommer musik igen mellem talerne

14.55 - 15.10 Trine Pertou Mach, tidl MF (SF), medl. af bestyrelsen af MS

FN´s konventioner, holder vi dem stadig?

15.20 - 15.35 Jan Hoby, Landsforeningen for socialpædagoger,

Vi holder grundlovsmøde med spændende taler og hygge!

Talere: Sven Skovman, medlem af Landsledelsen FB: Hvad koster EU?

Poul Gerhard, landssekretær i FB: Folkebevægelsen i fremtiden.

Fri entre, alle er velkommen. Fælles kaffebord, Debat efter kaffepausen, fællessang.

Arrangører: Folkebevægelsen mod EU og Danmarks Retsforbund i Midt- og Vestjylland.

Arrangementet støttes af Nævnet for fremme af debat og oplysning om Europa.

Hvis medierne gengav madopskrifter lige så ukyndigt, som de behandlede det nordiske møde i Washington, så ville læsere, seere og lyttere dø i hobetal.
Verdenssamfundet ser passivt til, mens den tyrkiske stat forbryder sig massivt i forhold til menneskerettighederne. EU bør gribe ind, før det koster flere liv.

Der er lagt op til en tæt og dramatisk EU-afstemning i Storbritannien 23. juni. Men hvad sker der hvis Storbritannien forlader EU? Er det begyndelsen på enden for Unionen? Skal danskerne også have lov til at stemme ligesom briterne?

Regeringen vil give arbejdsgiverne mulighed for at indføre 45-timers arbejdsuger.

Eliten i såvel NATO som militæralliancens medlemslande vil aldrig kunne bestå testen i en løgnedetektor.

Vi må konstatere, at på væsentlige områder går dansk politik allerede nu i den helt forkerte retning. Klima-, natur-, miljø-, social- og udenrigs- og udviklingspolitik bevæger sig sikkert ud ad en gal vej i Danmark.
En rapport fra et regeringskontor i Washington kritiserer, at udenrigsministeriet og forsvarsministeriet rutinemæssigt godkender militær bistand til Egypten, trods landets igangværende voldsomme kampagne mod menneskerettighedsaktivister.
For Signe Svendsen er politik "noget der ligger inden i fællesskabet", og hun kan ikke lade være med at tage det med ind på scenen.
Filmen, "En mand, der hedder Ove", rammer dybt ned i den svenske folkesjæl på en humoristisk måde.
I 2015 fik 2400 unge afslag på en erhvervsuddannelse, fordi de hverken kunne leve op til karakterkravet eller bestå optagelsesprøven. Hvad sker der med de her unge, spørger Uddannelsesforbundet.
Den nuværende behandling af mennesker med handicap og socialt udsatte mindre i uhyggelig grad om forholdene for 100 år siden. Med prygl til de svage, mens gullaschbaronerne scorer kassen.
Omkring 4000 pengestærke topledere og beslutningstagere er samlet i en række lukkede VL-grupper, hvor man snakker uformelt og netværker. I dag mødes en del af dem til VL-døgn i Horsens.
Først gik Alternativet mod Undervisningsministeriets exit i forhandlingerne om en ny gymnasiereform, og nu går Enhedslisten samme vej. Arbejderen opridser nogle af stridsøkserne.

Demonstration klokken 16 Store Torv i Aarhus: Nej tak til nye kampfly!

Nej til krigsoprustning! Ja til velfærd!

Tale af blandt andre: Helle Engelbrechtsen, Alternativet, Maria Temponeras, Enhedslisten, Carsten Andersen, Nej tak til nye kampfly

Gudmund Andersen spiller og synger.

Læs om den landsdækkende aktionsdag: nejtaktilnyekampfly.wordpress.com

LARS LØKKE HAR VALGT FLY – MEN DET HAR VI IKKE!

Landsdækkende aktionsdag mod køb af kampfly

Et enkelt menneske kan dø af forgiftning på en arbejdsplads. Hvis man så undlader at gøre noget ved problemet, må det vel kaldes mord.
Når Enhedslisten vælger at opstille selvstændigt ved næste valg til EU-parlamentet, anerkender man EU-systemet som platform for socialistisk politik.
Ytringsfriheden bliver fyldt på os i store mængder, som gør det svært for de fleste af os at kapere den.
Som privatpersoner kan vi godt vælge flyrejsen fra, når vi planlægger ferie. Men det kræver, at europæiske politikere sørger for at prioritere togdriften mellem landene.

Mandag holder Kommunernes Landsforening repræsentantskabsmøde i Falkoner Centret.

Velfærdsalliancen, som stod bag demonstrationer i 74 byer den 12. maj, fastholder presset og opfordrer alle til at møde op ved Falkoner Alle 7 på Frederiksberg fra klokken 9 til 10, "så vi i fællesskab kan vise vores modstand mod omprioriteringsbidraget."

Trine Pertou Machs billede
Den humanistiske nødvendighed tilsiger, at vi ikke bare løfter vores del af anvsvaret for de flygtninge, der kæmper sig til Europa, men at vi løfter ansvaret for at skabe fælles løsninger!
Det regerende konservative parti DISY vandt søndagens parlamentsvalg i Cypern over det kommunistiske parti, der fik 25,7 procent af stemmerne. Det højreekstreme parti ELAM fik for første gang plads i parlamentet.
Søndag protesterede 2000 foran USA's marinebase Camp Foster i det centrale Okinawa. Demonstranterne opfordrer til at fjerne USA's baser.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur