28 Jul 2017  

KBH: Spredte skyer, 19 °C

Rss Feeds

Sidste postkort fra årets Rød sommerlejr i Svendborg er skrevet af Zakarias fra Esbjerg. Han har hørt oplæg om Fake News og deltaget i en aktion mod Maersk's miljøsvineri.
Børnelejren har sit helt eget program på Rød sommerlejr. Nogle af børnene tror, at forældrene bare sidder og venter på, at de skal have mad, købe slik i lejr-cafeen og lignende.
Dagens postkort fra Rød sommerlejr i Svendborg er skrevet af Ida, Karla og Siri fra pionerlejren. Der er nemlig program for både børn og voksne på lejren.
95 procent af de kontanthjælpsmodtagere, der har mistet penge på grund af kontanthjælpsloftet, har ikke formået at skaffe sig de arbejdstimer, som kunne få dem fri af loftet.
Endnu en deltager på Rød sommerlejr har sendt postkort fra lejren i Svendborg. Dette kort er skrevet af Miam Nygaard fra Aarhus.
Deltagere på Rød sommerlejr skiftes til at skrive postkort. Annette Mørk lægger ud. Lejren holdes på Svendborg Medie- og Sportsefterskole fra søndag den 16. - fredag den 21. juli.
Brexit og Trump er udtryk for, at det internationale kapitalistiske system får stadig større problemer. Vi oplever nu en overgang til en kapitalisme, som vil præges af en mere skærpet kamp mellem arbejderklassen og monopolerne og større internationale spændinger.
Virksomheder og den økonomiske elite benytter sig af deres hjem-nation til at sikre sig fordele globalt. Nationalstaten er i høj grad levende, og dens magt er i betydelig grad til nytte for kapitalen.
Det er sommer, og Arbejderens redaktion er gået på ferie. Men det betyder ikke, at vores læsere skal snydes for lidt godt til hovedet de næste tre uger. Her er en guide til en stribe artikler, som du med fordel kan læse eller genlæse i løbet af sommeren.

Fra i dag går Arbejderens redaktion på ferie, og avisen udkommer ikke i de næste tre uger. Vi samler kræfter til efteråret, hvor flere vigtige begivenheder finder sted.

Brian Sten Larsen blev fyret efter 26 års ansættelse i Aarhus Kommune. Han var med til at afsløre en række uregelmæssigheder i ledelsen af Teknik og Miljø. Nu har byrådet besluttet, at en række fyringer skal genoptages.
Med Rigspolitiets og PET's nye it-system kan staten indsamle data fra sociale medier som aldrig før, mens kontrollen med ytringer på sociale medier skærpes i både Danmark og Europa. Men det virkelige skrækeksempel er Israel.
Samfundets nøglevirksomheder rummer et betydeligt element af faktisk monopol. Privat ejerskab indebærer derfor risiko for misbrug. I de seneste årtier er sådanne "skrupler" imidlertid blevet tilsidesat.
Juristerne ved Aarhus Letbane skal finde ud af, hvilke papirer 3F har ret til at få udleveret, siger direktør for Aarhus Letbane ovenpå ombudsmandens afgørelse af 3F-klage over manglende aktindsigt.
Guy Standings bog "Prekariatet" viser, hvordan både ufaglærte og højtuddannede i voksende omfang udsættes for at havne i kortvarige og usikre – prekære – job, uden et reelt socialt sikkerhedsnet.
Et godt digt kan lette mange knuder og følelser eller give indsigt. Digtsamlingen "blottet" af Iben H. Philipsen om overgreb og voldtægt har den kvalitet i sig.
Palæstina er totalt afhængig af international bistand for at undgå social og økonomisk kollaps. Men 70 procent af bistandsmidlerne ender i besættelsesmagten Israel, viser en norsk opgørelse af forskning på området.
Gennem regnvåde juni sukkede vi efter sol, og nu viser det notorisk vægelsindede danske sommervejr sig endelig fra sin bedste side. Men mens vi traskede i vandpytter og bad om skyfri himmel, gik bønderne i Vestafrika og ventede på regnen, der kommer senere og senere.
– Vi skal komme i havn med fredsprocessen, siger FARC-leder Timochenko til den norske avis Klassekampen. Men international støtte er afgørende, slår guerillatoppen fast.
3892 hjemløse i New York, hvor borgmesteren vil samle de hjemløse i herberger og lejre.
Efter at den syriske regeringshær har generobret områder fra jihadister, vender civile nu tilbage. 440.000 internt fordrevne syrere er vendt hjem i år.
Ved årsskiftet går forhandlingerne om nye overenskomster på det offentlige arbejdsmarked for alvor i gang. Markante lønstigninger og ligeløn bliver vigtige temaer, lyder det fra fagforbundene.
Boring efter fossile brændstoffer vil betyde en øget risiko for forurening af grundvandet. Det vil vi ikke acceptere.
Boligen er den sidste bastion, hvis man er på vej ned, fordi man er blevet fattigere. Den forsvarer man med næb og klør.
Man står nu til 14 dage i fængsel for at tigge. De første er blevet tiltalt efter den nye lov. En lov der gør det mere strafbart at sidde ved et supermarked med en tom kop, end at gå ind i butikken og stjæle.
EU støtter forskning i våbenteknologi og udvikling af dyr medicin. 23 europæiske ngo'er opfordrer EU til i stedet at støtte forskning, der gavner mennesker og kloden.
Sydafrikas Kommunistiske Parti kritiserer sin alliancepartner – regeringspartiet ANC – og truer med at stille selvstændigt op til næste parlamentsvalg.
Aarhus Havn og byens borgere får snart en ny skulptur lige i havnens hjerte. Skulpturen er af syv havnearbejdere, der losser sække med kaffe, og skal afsløres lørdag 26. august på Aarhus Havn. Idémanden Palle Jørgensen glæder sig.
Palle Jørgensen øser gerne af sine oplevelser og om sin tid på havnen i Aarhus, om arbejdet, sammenholdet og den store havnestrejke. Fordi det er baggrunden for projektet Historiske Spor, en skulptur af havnearbejdere, som skal afsløres på Aarhus Havn om seks uger.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur