26 Feb 2017  

KBH: Spredte skyer, dis, 6 °C

Rss Feeds

Tyrkiets parlament fratager formanden for det venstreorienterede parti HDP sin status.
Amnesty International skriver i en rapport, at mellem 5000-13.000 fanger er blevet henrettet på fire år i et fængsel i Syrien. Men den tidligere britiske ambassadør i Syrien tvivler kraftigt på tallene, og angriber Amnesty International for at være partiske.
Verden er af lave. Nye strømninger løber sammen med de gamle og ændrer det socioøkonomiske landskab.
39,35 procent af stemmerne var nok til at Lenin Moreno fik flest stemmer ved præsidentvalget, men det var ikke nok til at afgøre valget i første valgrunde. Det kræver mindst 40 procent.

Skal man tro en journalist på DR, var det i denne uge, de falske nyheder nåede til Danmark.

Lørdag den 25. februar, i Aarhus, går Palæstina Aktion, Palæstina Fredsvagter og Internationalt Forum på gaden i solidaritet med palæstinenserne. 

Aktørerne skriver på Facebook:

"Kom og vær med når vi bruger vores bevægelsesfrihed til at gå gennem byen fra Mølleparken til Rådhuspladsen." Aktionen starter klokken 14:00 til 16:00.

Regeringen må på banen med statstilskud til PostNord, hvis vi fortsat skal have et velfungerende postvæsen, mener flere af de partier, som er en del af postforliget. Enhedslisten peger på, at politikerne bærer ansvaret.

Kampen for velfærden – lokalt og på landsplan. Det er emnet for et offentligt debatmøde lørdag den 11. marts klokken 15 hos FOA, Japanvej 2 i Slagelse.

Her kan man høre oplæg ved: Kurt A Nissen, lokal debattør og tidligere formand for Arbejdsskadeforeningen, Sigurd Gormsen, formand for FOA Midtsjælland, og Jan Hoby, LFS og Velfærdsalliancen.

Der er gratis adgang til mødet, som slutter klokken 17:30.

Lørdag den 04. marts fra kl. 14:00 er fagforeningen, 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening; Mølle Allé 26; 2500 Valby rammen om:

Fokus på Grønland

Fra 14:00 til 18:00 (gratis entré) er der 4 oplægsholdere angående Grønland, politisk, miljømæssigt og juridiske status anno 2017, deltagerne holder oplæg. Efter hvert oplæg vil der mulighed for at stille spørgsmål. Oplægsholdere:

Martin Breum, journalist og forfatter: Grønland, Trump og Thulebasen – hvem har magten i Grønland?

Aviaja Helms, advokat: Grønlands selvstyre og selvstændighed.

Vi skal solidarisk påtage os ansvaret for livet - og ikke for døden. Venstrefløjen må forholde sig til det ansvar. Det er også en del af diskussionen om mere og bedre velfærd.
Seks sjællandske kommuner siger ja til udbud på handicapområdet. Andre 10 kommuner er sprunget fra.
Det sovjettiske bureaukrati blev et nationalt snyltende lag på arbejderstaten, og folkefrontsstrategien slog fuldstændig fejl. Replik til Stig Hartvig Nielsen
Det er positivt, at en række topøkonomer omsider erkender, at arbejdsudbudsreformer savner økonomisk begrundelse og effektivitet og ikke er velfærdsmæssigt rimelige.
Det palæstinensiske kommunistparti kræver sammenhold og modstand og anklager Israel for at spænde ben for en to-statsløsning.

Den tyrkiske stats grusomheder i Kurdistan fortsætter uafbrudt, imens EU-landene forbliver tavse om det. Senest har tyrkiske sikkerhedsstyrker hærget den kurdiske landsby Xerabê Bava. Landsbyen er omringet af hæren, samtlige beboer bliver holdt som gidsler. Der kommer meldinger om flere henrettede og torturerede personer. Menneskerettighedsorganisationer bliver nægtet adgang til landsbyen.

Det politiske hetz mod kurdiske politikere fortsætter desuden uændret. Senest har det tyrkiske parlament valgt afskaffe HDP's medforkvinde Figen Yüksekdags medlemskab af parlamentet.

Arbejdsgiverne i Dansk Byggeri har ordrebøgerne fulde og scorer penge på at have lærlinge, konstaterer 3F BJMF Ungdom. De unge mener, at byggeriets fremgang skal kunne ses på den kommende overenskomster.
EU-tænketank opfordrer for første gang til at indstille støtten til Ukraine på grund af korruption og manglende reformer, men EU vil ikke trække støtten, vurderer dansk Ukraine-ekspert.
Hangarskibet USS Carl Vinson er i Det Sydkinesiske Hav. Kina protesterer, og udenrigsministrene fra Sydøstasien udtrykker bekymring.
Præsident Trump talte under valgkampen til de millioner af arbejdere i USA, som er ramt af krise og arbejdsløshed. Mange stemte på ham, men intet tyder på, at Trumps løfter bliver opfyldt.

Onsdag den 1. marts klokken 17 starter en demonstration på Gammeltorv i København: 10 år – intet glemt – intet tilgivet. Arrangørerne – Intet Glemt Intet Tilgivet og Ungdomshuset – skriver om baggrunden:

"1. marts 2017 er det præcis 10 år siden, at Faderhuset sendte politiet ind for at rydde Ungdomshuset på Jagtvej 69, alt imens Københavns Kommune – der stod bag salget af huset og grunden – kunne stille sig smilende i baggrunden og se til, mens en kristen sekt gjorde deres beskidte arbejde.

Refugee Youth Service, Racismefri By og Ungdomshusets Café afholder buffet og foredrag med kunstner og socialentreprenør Aske Jonathan Kreilgaard.

Han startede i 2015 i nødhjælpsorganisationen Refugee Youth Service, der tog sig af uledsagede flygtningebørn i den nu lukkede flygtningelejr i Calais i Frankrig, også kendt som "The Jungle".

Sidste år løb et arrangement af stablen, som folk i fredsbevægelsen arbejder for skal blive en årlig tradition: Et fredsløb gennem København hvor deltagerne bevæger sig gennem byen med valgfrit transportmiddel, og hvor de undervejs møder forskellige fredsbudskaber på skilte og forskellige musikalske indslag.

Hvis Arbejderen var en skrupelløs avis med tips til investorer, ville avisen anbefale at købe aktier i våbenindustrien.

Med sine privatiseringer følger Kasakhstan anbefalinger fra organisationen for verdens rigeste lande, OECD, der opfordrer lande til at nedbringe statens deltagelse i økonomien, så den ligger på højest 15 procent.
Der venter dansk militær en flerårig" indsats i Irak. Det understregede udenrigsminister Anders Samuelsen på et samråd i Folketinget tirsdag.
Folkepensionen er i dag så lav, at den er svær at klare sig for, og ældreplejen er udsultet. Samtidig er der et konstant pres for yderligere forringelser.
Ved de kommende kommunalvalg bliver venstrefløjen ikke længere repræsenteret af Liste T i Hillerød. Til gengæld opstiller Liste Ø. Men politikken ændres der ikke ved.
Både zink og kobber udledes som husdyrgødning og ophobes på den måde i landbrugsjorden. Metallerne ender på den måde uvægerligt i menneskeføden.
HP - Hewlett Packard - er dybt involveret i samhandel med Israel, og medvirker på den måde til undertrykkelse af palæstinenserne.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur