21 Apr 2018  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Rss Feeds

De vigtigste temaer i den grønlandske valgkamp er selvstændighed, fiskekvoter og socialpolitik. Valget står til at blive en tæt kamp mellem socialdemokrater og socialister.
Fællesskabet og sammenholdet var i centrum, da offentligt ansatte i går inviterede til solidaritetsfest på Blågårds Plads i København.
USA er fortsat verdens største militærmagt. Men rivalerne Kina og Rusland har indset, at de ikke har noget godt i vente fra Washington, og de tager strategiske skridt for at befri sig fra de systemer, som er lavet for at kontrollere dem og holde dem nede.
Dagen efter Green Desert udråbte dansk militær de tilfangetagne civile irakere som "hårde modstandere". Irakerne blev fængslet og udsat for tortur. Herefter blev de løsladt uden retssag.
Offentlige faggrupper støtter stilladsarbejdernes blokade i protest mod, at stilladser på Amagerværket bygges af underbetalte østarbejdere uden den nødvendige uddannelse.
Det er nu musketér-eden og dermed sammenholdet skal stå sin prøve. Lad os vise arbejdsgiverne, at vi ved, hvad det handler om.
Danmark bliver stadig mere reaktionært. Vores krigsdeltagelse er en skændsel og fremmedhadet øges. Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt.
Der findes ikke nogen form for dokumentation eller beviser, der peger på den syriske regering som den skyldige i giftgasangrebet. Her er tale om en ren påstand.
Faglige forhandlere understreger overfor Arbejderen, at solidaritetspagten lever trods mange spekulationer om det modsatte.
Tredje – og sidste – Verdenskrig er rykket et skridt nærmere. Langsom og systematisk skaber Vesten et fjendebillede af Syriens præsident Al-Assad for at legitimere Vestens egen aggression.
Tirsdag den 18.marts mødtes over to tusinde af FOA's tillidsfolk fra hele Danmark for at diskutere overenskomst-situationen.
Hvis børn - og ikke mindst indvandrerbørn - ikke trives i skolen, må opmærksomheden rettes flere steder hen. Det er nødvendigt med et godt samarbejde.

Solidaritet er en ufattelig stærk kraft, når den kommer til fuld udfoldelse.

Banedanmark giver de strejkende skylden for, at der ikke kører tog, hvis der kommer konflikt. Men Banedanmark glemmer at fortælle, at man selv har lockoutet langt de fleste.
Novo Nordisk burde støtte de offentlige ansatte, for virksomheden har bygget sin succes på forskningsresultater fra de offentlige danske universiteter.
Det skortede ikke på advarsler fra indbudte eksperter, da Boligudvalget i sidste uge holde høring om et lovudkast, der skal udmønte regeringens såkaldte ghettoudspil.
I går valgte Arbejderens trykmaskine at stå af, så avisen udkommer ikke på papir i dag.
Rullende strejker har skaffet 2,3 millioner tyske offentligt ansatte en 7,5 procents lønstigning over 30 måneder.
To dage i træk har vrede stilladsarbejdere blokeret BIO4 i protest mod social dumping af udenlandsk arbejdskraft.
Eksporten af våben til Mellemøsten er næsten fordoblet på 10 år, viser ny rapport. Våbenhandlen er dermed på et niveau, som ikke er set siden den kolde krig. Det bekymrer flere eksperter, der kun ser tabere i et nyt globalt våbenkapløb.
Når der er råd til skattelettelser, er der også råd til ordentlige forhold for dem, der får velfærden til at hænge sammen
Med angrebet på Syrien forleden har USA igen forbrudt sig mod folkeretten. Denne gang på baggrund af et formodet giftgasangreb.
Et eksempel på hårdhændede metoder i handel med landsbrugsjord.
FN’s Menneskerettighedsråd har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan man kan regulere transnationale virksomheder for at undgå krænkelser af menneskerettigheder. Men den danske regering er helt passiv i sagen.
Regeringen vil flytte hele eller dele af rusmiddelbehandlingen fra kommunerne til regionerne. Svært udsatte står nu til at blive rykket op med rode og milliarder til at skifte hænder, men hvor er debatten?
EU vil sætte en stopper for de såkaldte modkøbsaftaler, der har sikret dansk våbenindustri ordrer i milliardklassen. Dansk økonom mener, at det er på høje tid at statsstøtten bliver afskaffet.

I dag vælger Cuba sin nye præsident. Det vækker betydelig opmærksomhed i medierne, at "Castro-æraen" slutter, som det formuleres på forskellig måde.

Efter den store succes med at vise filmen i København den 9. marts, glæder Dansk Palæstinensisk Venskabsforening sig til at vise dokumentarfilmen i Aarhus. 

For første gang i Danmark og formentligt den eneste gang frem til foråret 2019 viser Dansk Palæstinensisk Venskabsforening og Palæstina Aktion Aarhus i samarbejde med Henrik Ø Hansen en særudgave af dokumentaren Radiance of Resistance.

Filmen er vinder af bedste dokumentar på ”Respect Human Rights” film Festival i Belfast.

D. 18. april er der byrådsmøde. Vi vil gerne minde vores politikere om, at lockouten også er deres ansvar. Vi vil bede dem lægge pres på kommunernes landsforening for en løsning, om vi så er landet i konflikt eller ej.

Derfor må I gerne møde op foran Gladsaxe Rådhus, hvor vi demonstrerer fra kl. 17.30

Dagsorden:

Tale v. Thomas Agerskov FTR for lærerne

Tale v. Ditte Brøndum FTR for socialrådgiverne

Fællessang

Dem der vil går med til byrådsmøde kl. 18

Vi glæder os til at se jer!

Mvh de faglige organisationer i Gladsaxe Kommune

Stilladsarbejdere har blokeret den nye kraftværksblok på Amagerværket, hvor løndumping florerer i stor stil, og fagforeninger nu er nægtet adgang.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS | Seneste nyt Abonnér på Arbejderen RSS | Indland Abonnér på Arbejderen RSS | Udland Abonnér på Arbejderen RSS | Arbejde & Kapital Abonnér på Arbejderen RSS | Idekamp Abonnér på Arbejderen RSS | Kultur