29 Mar 2017  

KBH: Overskyet, 7 °C

Om kort tid skal den danske regering og Folketinget tage stilling til, om man vil lade en gasledning - Nordstream 2 - fra det russiske Gazprom løbe igennem dansk farvand i Østersøen. Projektet skal føre gas fra Rusland til Tyskland.

Medlemmer af Folketinget kan fremover vælge at takke nej til den særlige politikerpension, der hver måned koster statskassen millioner af kroner. Kun Enhedslisten har aktivt fravalgt pensionen fremover.

Samfundsøkonomisk ufornuftig.

Vi må se CETA-realiteterne i øjnene. Zoome ind på det vigtigste og få flere til at forstå. Så kan vi rejse en modstand, der slår dette storkapitalens monster af banen. 

Så skete det igen. Danske storbanker har hjulpet med at hvidvaske penge. Denne gang er det russiske kriminelle, som har brugt bankerne til at hvidvaske syv milliarder kroner fra 2011 til 2014.

FN-organisationen ESCWA, som omfatter 18 arabiske lande, sætter uafhængige videnskabsfolk til at lave en rapport, der dokumenterer, at Israel har "etableret et apartheidregime, der dominerer det palæstinensiske folk som et hele".

Straffer vi som samfund for at få hævn eller for at forhindre selvtægt? Er formålet, at det skal gøre ondt på den straffede – eller er det at forhindre, at gerningsmanden begår ny kriminalitet?

De sulter og dør i Yemen, Somalia, Sydsudan og Nigeria... og i flere andre lande, som der blot ikke er fokus på. FN appellerer om akut hjælp til 20 millioner mennesker.

Forholdet mellem Tyrkiets præsident Erdogan og en række regeringer i EU er på kort tid blevet markant anspændt. Beskyldningerne fyger gennem medierne, som velvilligt holder mikrofonen for magthaverne.

De aarhusianske bygningsarbejdere er gået i kamp mod firmaet BYG BYG BYG, der er ramt af sympatikonflikt, og den privatmand, der har hyret firmaet til at renovere sin millionvilla i Viby.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS