28 Jul 2017  

KBH: Spredte skyer, 13 °C

Fra i dag går Arbejderens redaktion på ferie, og avisen udkommer ikke i de næste tre uger. Vi samler kræfter til efteråret, hvor flere vigtige begivenheder finder sted.

For 21 år siden blev atomvåben erklæret i strid med folkeretten af den Internationale domstol i Haag, fordi de truer menneskehedens eksistens.

En ny meningsmåling i Berlingske, foretaget af Kantar Gallup, viser, at hele 68 procent af danskerne mener, at EU er til gavn for Danmark. Da Gallup for to år siden lavede en tilsvarende måling, var tallet kun 60 procent.

I de seneste dage har danske og internationale medier svømmet over med beretninger om venstreorienterede "voldsorgier" i Hamborg under G20-topmødet.

Vi skal hive langt mere olie op af Nordsøen. Det meddelte regeringen i denne uge, da  energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt offentliggjorde en ny såkaldt Nordsø-strategi, som er udarbejdet i tæt samarbejde med oliebranchen.

Saudi-Arabien er den største sponsor af islamistiske grupperinger i Storbritannien, konkluderer en ny rapport fra den britiske tænketank Henry Jackson Society.

Konsekvenserne af de hovedløse besparelser i den offentlige sektor er dramatiske. Udsultningen af Skat endte med et regulært sammenbrud og kostede statskassen et ukendt milliardbeløb i manglende skatteindtægter.

Sidst i maj opfordrede EU-Kommissionen til, at Danmark straks sørger for at skabe større konkurrence i servicesektoren. Det skete i en af de fast, tilbagevendende årlige henstillinger. Noget som skiftende danske regeringer altid har taget til sig.

Hvis udsendte danske soldater tager fanger, skal de ringe hjem. Det fremgår af den militærmanual på 600 sider, som Forsvarsministeriet godkendte sidste efterår.

Helmut Kohl – Tysklands ærkekonservative kansler fra 1982 til 1998 – nærmest helgenkåres i disse dage.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS